Gott nytt år!

Nu är jag hemma igen. Idag ska jag åka och basta med Olefin och hennes killes polare, sen hämtar Fanjunkarn mig för förvärmning hos honom, och sedan blir det nyårsfest på Blackis med 150 andra filurer.
"Blackis"  är ett ett gammalt hus i Svartöstan som först tillhörde nykterhetsrörelsen, men som senare blev folkets hus. Nu äger kommunen det, och hyr ut det till diverse aktiviteter. 

Jag hoppas kunna skildra tillställningen här senare, samt lägga upp lite bilder.

Nu hinner jag inte krafsa ner mycket mer. Ha så skoj ni andra också.

Elsa: Sluta svamla så irrationellt, och fokusera istället på att undvika Mulligans i Tornedalen.

Hocke: Ja, eller hur!

Sämst just nu: Devon Kershaw, som tacklade omkull Hellner i Tour de Ski. Eller som jag skrev i hans gästbok på hans officiella site nyss: Way to go Devon! I thought Canadians only attacked people when wearing hockeygear and a stick, but you proved otherwise. Hellner should have stabbed your ass with his ski poles when he had the chance. We all thought Johann Müehlegg and norwegians were the biggest assholes in cross country skiing, but now we know better. Sincerely from Sweden: Go fuck yourself, and catch something terminal. Lite omoget kanske, men jag är ärlig iaf. Hade jag dessutom varit en rik snubbe hade han haft ett pris på sina ben nu.

Bäst just nu: Nja... Vi får väl se. 

Nyårslöften: Hehehe... Återkommer kanske till dessa.

 

"Idiot söker våp"

Jag vet inte vilket epitet som är värst; "Grisbonden" eller "Sexbonden". Men en sak vet jag däremot, och det är att jag inte tål den sistnämnde jäveln. "Bonde söker fru" är inte ett program jag följt aktivt eftersom jag aldrig ser på tv, men man ser ju snuttar då man är hos folk som följer det. Därför har jag alltså fått en viss inblick i vad som utspelat sig i denna högklassiga underhållning.



Imbecillen Magnus, som fått benämningen "Sexbonden" i media eftersom han tydligen saknar förmåga att styra de vulgärt plumpa och osmidiga dumheter som oupphörligen krälar ut ur foderluckan, har lyckats snärja en likaledes korkad jäntunge, lika osnuten som naiv och blåögd. 

Hur någon överhuvudtaget kan attraheras utav någon som låter som en kroniskt nästäppt jävla Örebroare, är ett fenomen som det skulle behöva bedrivas klinisk forskning på. 

Nu ska de två idioterna gifta sig, och dessutom genom att sätta barn till världen bevisa att evolutionens regler inte längre gäller mänskligheten. 

Det är äckligt att se, jag vill kräkas! När skvallerlöpen deklarerar att eländet tagit slut, ska jag fnissa.

Sen var det ju alldeles uppenbart att gäj-hästbonden inte ville ha någon "fru", utan bara en feminin stjärtgosse att nyttja till korvgömning. Annars hade han valt den vettige och balanserade Luleåkillen Peter, istället för fjollstereotypen Wille von Sydow, släkt med den osannolikt efterblivne f.d. försvarsministern/talmannen Björn von Sydow. 

Men denna konstellation sket sig ju, då människan i fråga alldeles uppenbart inte går att leva med, jobbig och flamsig som han förefaller. 

Imorrn sticker jag till Tornedalen för att jobba, och kommer åter först den 30/12, så då lär det inte hända mycket här.

Bäst just nu: Julhelgen har varit mycket lugn och trivsam.

Sämst just nu: Företaget att släpa med sig julmaten till tornedalen.


The rantings of a mad man.

Usch. Ska man behöva bli deprimerad av att läsa tidningen på själva julafton. Expressen har arbogamamman i ett ältreportage, och Aftonbladet har Englas mamma i ett annat. Hur orkar dom? Påvefan, en gammal radikalsenil nazistjävel förvaltandes en förmögenhet skapad på en fabrikation, har förolämpat bögarna och Alf Robertson, urtypen för en klassisk Göteborgare, är död (supit ihjäl sig?).
 
Sen den här fan,  Rod Blagojevich, förutom korrumperat politikerarsel, även oäkta son till garderobsmygisen Travolta   och Cobra Kai's Sensei .

HAHAHAHAHA!

Nu ska jag till Lindblom som bjuder på julfika.


"Bäst till julen passar dock Genever, för det rimmar så bra på bäver!"

Uh, nu väntar jag bara på revbenen, sen är nattens förberedelser färdiga. Playlisten på iTunes spelar julmusik, men Bing Crosby's "I'm dreaming of a white Christmas" plockade jag bort. Ni kanske inte visste det, men Bing var nämligen enligt uppgift en sällsynt elak människa som plågade sin fru och sina första fyra söner jävligt illa med övergrepp och misshandel.

Den här julen firar jag själv, och jag tror det kommer att bli ganska skönt. Folk som däremot hör att man ska "sitta själv" på jul blir förskräckta, och verkar tror att man tänker hänga sig eller fylledrunkna i sina egna tårar. Jag sitter dock inte själv p.g.a. brist på vänner och bekanta. Jag har ungefär 6-7 olika platser jag skulle kunna befinna mig på och fira jul, och då räknar jag ändå inte med Skåne. Jag funderade på att åka och fira jul i Gällivare igen, för det var jäkligt kul sist. Men jag ska resa iväg och jobba på annandagen, så det hade blivit lite svårt att slappna av.

Imorrn kliver jag upp runt 8 och åker in till stan och käkar frukost på hotellet. Efteråt ska jag plocka upp lite grejs på Smedjan (en utav den lilla stadens 4 (!) gallerior), och sedan är det dags att åka hem igen, för då är det dags för julbastu med en kall Samuel Adams Winter.

Väl inne i lägenheten igen ska jag dra på juloutfiten bestående av mina gamla vita tur/bakislumparkalsonger, vit "wifebeater" och den gamle morgonrocken. Då pluggar jag i playstationet och lirar de nya spelen jag unnat mig. Sen blir det käk. Jag har rätt mycket grejer att äta. Jag har t.o.m. gjort Mimosasallad själv, så jag vet hur mycket kolhydrater den innehåller. Drycken till detta blir givetvis julmust, jag har nämligen alltid prioriterat must framför öl till jul.

Däremot blir det nubbe som digestif, eftersom jag häromdagen kände att de feta såserna pinade gallblåsan en smula. Därför köpte jag bl.a. "Reimersholms Julsnaps 2008" på systemet idag. Jag uppskattar vanligen inte nubbe, men den här verkar fin.

På systemet stod jag även och dröjde mig kvar lite sorgset vid Absolut Vodka-flaskorna. Efter nyår flyttas nämligen tillverkningen till franska Pernods fabriker i Danmark, eftersom stolpillret Reinfeldts allra mest avskyvärde sidekick Mats Odell, skapad ur en klump av djävulens smegma, ju har sålt svenska folkets Vin & Sprit till de orena syfilistiska grodätare vi kallar Franker. Vid Absolutflaskorna fattade jag ett beslut.

Ur detta tog följande sms-växling form.

Jag: På systemet, bestämde mig för att köpa en hela Absolut nu, som orörd ska stå i skåpet och minna om svunnen storhet. Sista månaden den tappas i Åhus nu.

Fanjunkaren: Jag kommer att avstå drycken tills produktionen återigen finns på svensk mark. Det får bli ett finskt brännvin tills detta är löst.

Jag: Rätt och riktigt. Jag köpte även Reimersholmes "Julsnaps 2008", den ska jag ev. inta gråtande.

Nåväl, första svängen käk blir det bara kalla grejer. Efter det ska jag glo på tv, tills det finns plats igen. Då blir det varma grejer.

Sedan vet jag inte vad som händer. Ringa släkten får man ju göra, och polarna. Eventuellt ringer Fanjunkaren när han dragit sig undan släktsamkvämet, och då kanske man lirar lite PS2 och smuttar av det starka. I annat fall får vi se. Kanske sätter jag mig vid datorn och skriver en julsaga på bloggen? Kanske far jag ut på krogen för att se vad för sorts människospillror som är ute och krökar på Julafton.

Elin: Hehehe, det var kul. Hade du sån humor? Nej, här ska inte importeras, såvida det inte är från Danmark.

Xrim: Ja, det är nog alldeles sant som du säger. Lysande metafor! Ja, jag träffade din hustru häromkvällen. Fenomenet "Karl-Bertil Johnsson" verkar ha gått henne förbi, det får du allt åtgärda. Krocket-Judas var där också och gav prov på synnerligen utstuderad ondska; först nu, när Ålen är rödlistad, har han börjat äta den. Undrar vad han dricker till julbordet? Barns tårar?

Ingvar: Usch, vilket trist påhopp.

Pentex: God Jul själv! Nyår blir roligt, fast jag kommer inte vara med så mycket. Det blir Johnnys kväll.

Sämst just nu: Hmmm...

Bäst just nu: Den perfekta ytan på revbenen.

God Jul bloggen, och alla som läser den. Hoppas ni får det bra i Jul!


Potentiell irritation.

Inte mycket sömn inatt heller. 5-6e natten i rad? Lyckligtvis så blir jag ändå inte särskilt trött på dagarna, och tack vare ett roligt jobb med bra kollegor, så blir jag heller inte särskilt sur om jag ändå skulle bli trött och seg. 

Orsaken till den dåliga nattsömnen är dock ingen gåta. Jag förklarade inte bakgrunden till fenomenet i förra inlägget, men det är faktiskt min gamle kamrat Bohman som jävlas. Han beter sig som om vi var tillbaka i högstadiet, och jag kan inte komma på någon annan orsak än att det är min förbättrade kondition, viktminskningen och kosten som fått honom oregerlig. Samma sak varje natt nu; jag har hunnit sova 4-5 timmar, då jag vaknat av att Bohman envist bökat och stökat.

Något tar emot när jag ska vända på mig, så jag vaknar till med ett trött: "Amen för helvete...". Då är han där; klarvakne Bohman. Och han tänker inte somna om. När jag väl vaknat till av den idioten så är det inte mycket att göra heller, för jag kan inte somna om om jag fått sova några timmar. Jag får snällt sätta mig å glo på "Family Guy", "Dexter" eller liknande, käka lite och vänta tills Bohman tagit sitt klena förnuft till fånga och lugnat ner sig. 

Crap!

Vad göra? Det är väl visserligen ett sundhetstecken, men vad fan ska jag med det till klockan 3 på natten?

Jag ber vidare om ursäkt för eventuella bilder det här kan ha producerat i era huvuden.

Sandra: Jo, jag menade hårfärgen. Skönt att Nusse lugnat ner sig, tänkte kanske att han hängt med till Holland och fastnat i nån Coffee shop.

Elin: Nej, dum vet jag att du inte är. Obstinat och lite irrationell möjligen, men klart slug. Vad har förresten en kyrkvaktmästare att skaffa med löständer? Tappar bygdehjonen lösgommarna i nattvarden, eller vad är det frågan om?

Bäst just nu:Mina frukostar nu i juletid. Rökt lax, gravad rostbiff (egen), leverkorv (tusen tack Xrim), rödbetsallad (sparsamt), min Fidel-Sill, Körsbärstomater, ägg, min hovmästarsås (på egen majonäs och stark söt senap), samt starkt kaffe med mycket grädde.

Sämst just nu: Fuck off, Bohman!


Insomnia

Samma sak inatt igen. Varför ska det vara så förbannat svårt å sova? Jag har ingen som helst inspiration heller.

Jag kan skriva lite om den bästa filmen jag sett på länge, och förmodligen det bästa dramat jag sett sen... "Forrest Gump"? Jag talar förstås om "Gran Torino"; Clint Eastwoods senaste film som skådespelare (han har givetvis regisserat själv).

IMDb ( International Movie Database) tiogradiga skala har den just nu betyget 8,3, vilket är  detsamma som "Gladiator" och "Braveheart". "Saving private Ryan" och "Forrest Gump" har högre med 8,5, och filmer som "Den gode, den onde, den fule" och överskattade "The dark knight" har 9,0 (ja, överskattad; den var bra, men 7,1 hade varit fullt tillräckligt)

Jag har inte sett Clint så bra i en roll sedan... 60-talet? Jag köpte tidigare ett envist rykte som påstod att "Gran Torino" skulle vara en film om "Dirty Harry", men det som istället blev var mycket bättre. Clint spelar en oerhört sur nybliven änkling, som är besviken på sin kassa familj. Han är gammal Koreaveteran, har jobbat på Ford hela livet, och bor i ett kvarter som inte längre innehåller några amerikaner. Istället har det ghettofierats, och de flesta nya invånarna tillhör det s.k. "Hmong"-folket. Eller som Clints rollfigur Walt Kowalski uttrycker det; "God damn gooks".
 
Walt Kowalski är inledningsvis den suraste rollen Clint spelat. Det är tveklöst även en av de hårdaste rollerna. Kowalski har kvar sina gamla vapen från Korea, ett M-1 gevär och en Colt 45a, och dessa räds han inte att vifta med samtidigt som han generöst förolämpar svarta och asiatiska gängmedlemmar med gamla rasistuttryck från 40- och 50-talen; "Spook", "Spade" och "Gook".

En natt blir det bråk mellan ett gäng och en familj i grannhuset, och i tumultet flyttas röran över till Walts gräsmatta. Han knallar då ut med bössan, och följande ordväxling uppstår.

Gängmedlem: You better watch it, old man
Walt: You gooks get the hell of my lawn!
Gängmedlem: Go inside before something happens
Walt: Yeah, I'll go inside after blowing a hole in your head! Then I'll go inside, and sleep like a baby too! We used to stack gooks like you in piles in Korea, five foot high, and use them as sandbags!

Men filmen är så mycket mer än Clints klassiskt sure och hårde hjälte. Walt blir efterhand mer nyanserad och sympatisk, och en vänskap mellan honom och Hmong-familjen i grannhuset utvecklas.

Missa inte heller nya Eastwood regisserade thrillern "Changeling" med Angelina Jolie och John Malkovich, som just nu har betyget 8,1 på IMDb. Den har jag inte sett ännu, men det kommer.

Xrim: Guldtips, tack! Trodde bara dom hade halalkalkonkorvar och bosnisk "Sucuk".

Hocke: Har det med fruntimmer att göra? För den som skapte dom har uppenbarligen haft i uppsåt att driva rejält med oss.

Elin: Du äter förstås vanlig korv? Vad tror du egentligen menas när man säger att man inte ska fundera på vad som finns i korv? Vad tror du slängs på en gris idag? Ingenting slängs på grisen. Tänk dig trynet, sen går du direkt till andra änden av grisen, och funderar på vad som finns där. Just det, tänk på det nästa gång du har ätit korv och beslutar dig för att klaga på tunga. 

Bäst just nu: Inte fan vet jag.

Sämst just nu: Saab och Volvo riskerar bli kinesiskt? Snälla snälla Investor, köp in skiten nu och tvinga idioterna att bygga mindre billigare och snålare bilar, istället för oförsvarbart dyra kolosser med kvalitetsbrister och dagisdesign. Volvo bygger sin första småbil C 30 först nu, vilken ändå väger som en Mercedes 220 från -73, och Saab har aldrig ens försökt bygga en billig och snål småbil. Någon skulle satan i helvete släpas ut på gatan och sparkas ihjäl för sådan inkompetens.



VREDESMOD!


Vad är det för en jävla landsända jag har hamnat i, där man för fan inte kan uppbringa en simpel leverkorv! Folk här är så inihelvete förpaltade, så man tror knappt det är sant ibland!

På Ica Maxi
Jag
: Ursäkta, har ni någon leverkorv
Kärring: Nääe...

På Ica Kvantum
Jag: Inte har ni nån leverkorv?
Kärring: Leverkaka ja, det har du där borta *pekar dumt*
Jag: KORV!
Kärring: Jaha...? Näääe...

Leverkaka... vad är det för människor? Håll käften!

Sen gick jag till kundtjänst för att snaska i mig en kokt utan bröd. Där stod givetvis ett gäng tjocka gubbjävlar som för enda gången i år kört in från obygden endast för att vara i vägen för mig. Framme runt kassan var ett än vidrigare hinder: Tre gamla kärringjävlar, med en sammanlagd ålder på 436 år, hade barrikaderat kundtjänstkassan med varsin tom kundvagn, som de inte ställt ifrån sig efter utfört uppdrag eftersom de alltid behöver den att luta sig mot då de staplar runt i mitt livsrum och är förargelseväckande.

Hocke: Jag ska provsmaka den strax! Kommer fler recept...

Sämst just nu: Gammalt jävla folk.

Bäst just nu: Gravningsexperimentet i kylen.

Sillskills!

Jag kom nyligen hem från affären, efter att ha ödslat en halv förmögenhet på juldelikatesser. Inspirerad utav Fanjunkarens sillvurmande, hade jag även inhandlat lite grejer för att kunna göra ett par egna sillinläggningar.

Jag plockade åt mig ett par burkar inläggningsill, och började sedan planlöst strosa runt bland hyllorna för att söka inspiration till en inläggning. Plötsligt kom det över mig: Kuba! Fidel! Kalashnikovs, Rom och mustiga negresser! Jag snappade åt mig ingredienserna jag tänkte skulle ingå, och hastade till busshållplatsen.

Väl hemma har jag skyndsamt satt igång med skapandet, och receptet lyder som följer.

0,5 dl 12% Ättiksprit
1 dl vatten
1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl vanligt socker
en bit ingefära, stor som en tumme, skivad.
en liten lime, skivad i tunna skivor (2-3 mm)
Chipotle, ungefär en halv frukt, orensad och finskuren. 
0,5 dl mörk Rom.
Jag tog vad jag hade hemma, vilket var en "Captain Morgan Black Label".  
En burk Abbas inläggningsill.

Chipotle är en rökt och torkad chilifrukt. Det är rätt bra sting i den, så man kan få prova sig fram.

Låt ättikspriten, allt socker, vattnet och ingefäran koka upp tillsammans. Rör om lite och låt det koka ett par minuter, så det hinner reducera (koka ner) en aning.

Dra sedan kastrullen av plattan för att svalna. Lägg nu i limeskivorna och chipotlen, så dessa får dra under tiden lagen svalnar.

Häll efter ca 5 minuter slutligen i Rommen och rör om. Smaka av och ställ in i kylen.

Sillen sköljs i vatten, skärs i lagom bitar och stoppas i burk med lagen. Ta bort ingefärsbitarna innan sillen går i. Jag vet inte hur länge det bör stå, men ge den iaf ett dygn innan förtäring.

Klart! Eller som Linda Rosing skriver på sin blogg: "Wolla!" Nu behöver jag bara hitta på ett namn på den rackarn. 

Keyser: Ja, jag har hållt tummarna för det sedan 80-talet. Nej, men jag kollar upp snarast.

Elsa: Ditt namn är nu Filidutten.

Bäst just nu
: Mina fåcking sillskills!

Sämst just nu: Inget... eller tja, utgifterna. Men budgeten håller iaf ännu.


Skadurglaedjur?

 Staden på bilden är en vacker plats. För några år sedan beboddes den utav ett högrest och stolt folk, som inte bangade för att t.ex. skjuta på inkräktande norska trålare och annat snusk. Detta folk ägde mest bilar per capita i världen, och då snackar vi mestadels fläskiga terrängbilar. Gick man på krogen så gick väl en bärs på runt 100 svenska, men folket hade råd. Vad en lägenhet i staden på bilden skulle kostat, vågar jag inte ens tänka på.

Men så kom den verkliga högkonjunkturen. Islänningarna, för det är dessa jag talar om, köpte allt de kom över. Deras aktiekapital spåddes lysande tillväxt, och utfodrade sig självt. Islänningarna skodde sig som om de vore fantasifoster i tysk nazipropaganda, och de backades upp utav sina frikostiga banker.

Reykjavik, staden på bilden, förvandlades snabbt till ett degenererat Sodom. De tidigare söta och timida sillstryperskorna förvandlades till självupptagna och silikonstinna kroghäxor. Alla isländska kraftkarlar förvandlades som i ett trollslag antingen till metrosexuella kajalfjollor, alternativt dryga flottbollar i italienska svider, med Brolinplufsiga trynen och ett glas champagne i handen, och en svettig hora under armen.

Alla började knarka lyxdroger. Bara toalettkonsumtionen av Kokain på krogarna i Reykjavik tredubblade den Bolivianska BNP.n under våren 2008. Den nya folksporten hette "Snórtur", och ingen var längre karl nog att klara av det tidigare så älskade hemkokta isländska brännvinet.

Sedan sket det sig... Lågkonjunkturen förde med sig hysterisk aktieförsäljning.

Man kan inte hålla på och spela allan på världsmarknaden när ens befolkning med lite våld och vilja ryms i "Folkets Hus" i Mellerud. Allt det solida sillkapitalet var bortspekulerat, och ingen köpte längre statens enda alternativa inkomstkälla: Aluminium. 

Av den tidigare så stolta befolkningen finns nu bara ett gäng utblottade abstinenta degenerater med gråtskadat smink och ovårdade backslicks. Deras lägenheter är till salu allihop. Förmodligen kommer dessa att köpas upp av någon kinesisk investerare för ett containerfartyg frystorkad Pekinganka och lodiseldad koppartråd.

Bankerna har nu tagits över utav isländska staten, vilken nu i sin tur får tigga pengar utav självaste Djävulen; Norge.

Trist hörrni... *hmpf.. pfff... iiihihi...*

Elin: Sluta nu döma mig på dina gamla unkna premisser. Jag bär min storhet med mer värdighet numera.

Elsa: Inte kärva nu. Inte vara sur på insidan när man är söt på utsidan. Sådant är för "Filidutter" och liknande konfekt.

Bäst just nu: Lugnt och skönt i ett par veckor framöver.

Sämst just nu: Många "dåliga skäggdagar" numera.


Geni

Ikväll var det dags för spelkväll, eftersom jag vid ett svagt ögonblick lovat mina tre kollegor Emelie, Jåånas och Elsa, att bjuda dom på en omgång öl på krogen om de lyckas besegra mig i "Geni". Det är ett sällskapspel som spelas ungefär som "Trivial pursuit".

Det blev hela fem omgångar.

Omgång 1: Vinst, ganska lätt. Jag gav dom därför en chans till.

Omgång 2: Vinst med god marginal igen. Emelie krävde tredje gången gillt, och jag gav med mig.

Omgång 3: Knapp förlust. Extremt förargligt. 

Nu gav jag dom dock en chans till något bättre; "Kvitt eller dubbelt?" frågade jag. Jag riskerade nu i runda slängar en förlust på 300 spänn vid nästa krogbesök. Efter lite diskussion gick de med på det. Vars två öl till mina kollegor om de vann, alltså.

Omgång 4: Vinst, så skönt. Emelie började genast banna sina medspelare för att de inte tagit ölen och varit nöjda, och tiggde mig nu om att få spela om en öl igen.

Emelie: Kom igen nu, vi kör om bara en öl igen!
Jåånas: Nä, det är ju förnedrande, vi är tre och har ju inte ens något att förlora.
Elsa: *bakfylleknorr*
Emelie: SMIRNOFF ICE!
Jag: Haha, jaha, är det det du vill ha nu?
Jåånas: Men...
Elsa: *knorr*
Emelie: Men JAG får en Smirnoff Ice om vi vinner denna omgången, så behöver dom här inte få något.
Jag: Jaja, vi kör väl igen.

Omgång 5: Vinst. Sweeeet!

Pepino: Vad dillar du om? Det är ju hon som inte får något mer av mig, begriper du väl? Skärpning! Jag kan ju inte hjälpa att Johnny Skan är så frikostig med trösthångel. Har du kollat om du kan komma upp till jul förresten? Då hade vi kunnat dela på ett glas champagne och en svettig hora.

Bäst just nu: Att jag slipper pröjsa deras bärs.

Sämst just nu: Tungaladåben blev för lös i konsistensen. Men det var ju bara en provomgång. Nästa gång blir det mumma.

"Bye bye Johnny, bye bye...." + några norpade festbilder

Igår åkte jag iväg med Elsa, Ina och en Åsa till avlägsna Bredåker för att vara på lussevaka. Jag hade packat min fula bruna bandyportfölj mycket grundligt, samt enligt buffistregeln att det är bättre att ha och inte behöva, än att behöva och inte ha. Således innehöll den bastukilt, tröja, kalsonger, tandborste/kräm, deo, resorb, sex Gösser (österrikiskt prisvärt öl med skruvkapsyl), köttbullar, rödbetsallad, en hela Johnny Walker Red Label, kaffetermos, vispgrädde och farinsocker.

Då vi kom till huset slogs jag av ration; drygt hälften av de närvarande var mestadels väldigt attraktiva tjejer. Killarna var trevliga, och flera av dem verkade känna varandra genom jobbet som yrkesmilitärer. Det skulle dock dyka upp skäl till viss oro.

Förrförra våren hamnade jag i slagsmål  med tre personer på en fest som Gäby ordnat. Kort sammanfattat skulle de avhysas för att vi skulle gå ut på Cleo, och för att de muckade gräl och hotade folk på festen. Plötsligt försökte en av dom (vi kan kalla honom "A") slå ner Olefins kille bakifrån, varpå vi ganska bryskt slängde ut dom. Under tumultet sprang de ner Gäby, och bestämde sig sedan för att stanna kvar utanför och slåss. A fällde jag, B knuffade jag undan, men blev då påhoppad med strypgrepp bakifrån av C, som är B.s storebror. Han var stark, och när jag väl fick loss honom och kunde sätta mig på honom för att hålla fast honom, så passade A på att sparka mig i huvudet. Jag fick ytterligare 2-3 sparkar i huvudet efter det, oklart utav vem. De la sig sedan på mig för att jag inte skulle komma på fötter, men jag grävdes fram och slets in av mina kompisar. Rasande gick jag ut igen för att ge igen, men möttes då av en polispiket som grep A och B. Ytterligare en kille, D, var med, men deltog inte i själva handgemänget.

Igår dök dock helt otippat B och D upp på festen, eftersom D också är militär i Boden, och tydligen känner värden. Nästan samtliga killar på festen var huvudet längre än mig, atletiskt byggda och kunde förmodligen slåss. Skulle B och D känna igen mig? Förmodligen. Skulle de hoppa på mig, och isf, hur många skulle de få hjälp utav? Det fanns uppskattningsvis 15 killar på festen. Flertalet av dem och framför allt värden föreföll mycket trevliga, men vad visste jag? Jag simmade ju i okända vatten.

Jag sög pessimistiskt på en Gösser, och tänkte modstulet: "Typiskt... det blir milt sagt helvetes svårtuggat om de här biffarna bestämmer sig för att hoppa på mig allihop... fan... ihjälslagen vid en åker utanför Boden...". Men jag bestämde mig för att lita på Johnny Skan, och bara strunta i alltihop. Lyckligtvis uppträdde B faktiskt trevligt och oklanderligt, och D visade inga tecken på att känna igen mig.

Det blev som tidigare väntat en mycket trevlig tillställning.

Johnny blandade Irish Coffee för glatta livet, vann mirakulöst mot grymt rutinerat motstånd i Dart, förlorade mot väldigt orutinerat motstånd i biljard, fyllerökte, fyllesnusade, kuppade in "Dropkick Murphy's" på spellistan, gjorde några närmanden och hånglade med en väldigt rödhårig jänta. Vi verkar dock inte ha fått några men utav det sistnämnda. Ehuru mår jag lite sådär idag, så hon kan ha sugit mitt blod.

Motorbåtade vi någon igen? Vi vet inte, men det kan ha hänt. Motorbåtade flickorna varandra? Det vill jag minnas. Lyckligtvis lyckades iaf inte Johnny övertala Ina och Åsa att frisera vårt skägg. De ville visserligen, men trodde jag skulle ångra mig idag. Rara töser.

Bäst just nu: Johnny har slut på uppträdanden tills nyårsafton. Känns skönt...

Bäst just nu2: Det finns nästan exakt hur mycket bakismat som helst i kylen.

Sämst just nu: Jag skickade ett argt och märkligt sms som Elsa skulle ha för att hon smet från festen vid 3, fel. Fanjunkaren fick det istället, och nu svarar han varken i telefon eller på mess. Har han fått grus i vaginan utav det inträffade, eller sitter han upptagen med något? Ångest.

Här är lite bilder från tillställningen som jag stulit från Emoissa, hoppas det är ok.


Värden med Johnny-blandad Irish, samt nån trevlig kvinna.


Johnny och Elsa. Det blev ju en riktigt bra bild, vilken röta att man inte har grädde i skägget eller en kuse i snoken.


Johnny Skan fånstuffar med Ina och Åsa.


Festvy.


Chipstricks.

Köttbullar köttbullar köttbullar, ge mig mera köttbullar goda små köttbullar!

Ibland är det svårt att vara ödmjuk. Som nu t.ex. då jag omvandlat 2 kg prima färs till 50 stycken perfekt sfäriska små proteinstinna mirakel. Inte så små heller förresten, de väger ju i snitt 40 gram, d.v.s. nästan samma som en liten hamburgare. Det är de rundaste köttbullarna jag sett, vilket delvis beror på att jag i trenne dagar klurat på hur jag ska kunna uppnå exakt rätt konsistens.

De är ingenting mindre än perfekta, och då jag vänder dom i pannan med en handledsknyck, rullar de runt med en grace och beslutsamhet, som om de vore Clint Eastwoods testiklar. Jag smakade en precis, och jag har verkligen lyckats. Jag förnimmer en rökt arom, som härrör ur det paket bacon som finfördelats i matberedaren, för att sedan gå i färsen. Sedan kommer en sublim smaknyans utav färsbiffarnas Rolls Royce; Biff á la Lindström. Orsaken är några bitar rödbeta som fått följa med baconet och de övriga smaksättarna/konsistensgivarna i matberedaren.
 
Dels ville jag få lite julig färg inuti bullarna, och dels ville jag lättare kunna avgöra då färsen var nog hoprörd. Bonusen blev alltså en exceptionell smakpalett, njutbar på ett sätt som jag tidigare blott kunnat föreställa mig att ohämmat duschsex med Tilde Fröling (pre-preg) är.

Mmmmm.... I love the smell of balls in the evening!

TPC-Elit: Lindström, är det du? Jag kände annars liksom lukten av Fisse-Dalle från kommentaren... Den lismade liksom åt mig. Fast det kan ju inte vara Dalle, han och hans mäklarkollegor har väl gjort en "Ivar Kreuger" i varsitt badkar, sedan pöbelpaniken släppte luften ur den här grisfesten och satte fastighetsmarknaden på arslet, hehe. Hursomhelst: vad sägs om ett seriöst försöka att dra ihop en riktig jävla reunion till nästa år?

Nolen: Djupligen uppskattat, men det verkar inte fungera... får bara ner 5 sekunder av låten. Får dock tag i skivan på annat håll ser det ut som!

Xrim: Tusen tack. Inga bröder är som dom från söder. Ids vi ta den via msn tror du? Adda [email protected] isf.

Bäst just nu: Förutom köttbullarna är 1.2 kg tunga på väg att kokas på spisen. Oh yes...

Sämst just nu: Den skenande libidon som överföll mig här nere vid det viktmässiga delmålet. Var är brudarna? Ge mig en rask jänta nu, så kan jag räkna alla revbenen på trettondagen.

Snart semester för Johnny Skan.

Jag vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om, så jag gick upp och diskade lite. Väl i köket började jag plötsligt fundera på en grej. Ni vet i början av första Indiana Jones-filmen, när Indy springer till pontonplanet jagad av en flock arga djungelzigenare med spjut och blåsrör, och just har undvikit att bli krossad av en rullande stenbumling?

Jo, när han hoppar ner i planet upptäcker han ju att det ligger en stor orm i sittbrunnen, men då säger ju piloten till honom om att det bara är hans tama orm "Richie". Jag utgår ju ifrån att Jones kom dit med planet, men vart var isf ormen då? Han borde ju rimligen ha upptäckt den långt tidigare?

Och den där typen som sviker Indy på marken, och dör med ryggen full av giftpilar (Alfred Molina, sedermera "Doctor Octopus" i "Spiderman 2") fanns han bara på plats innan? Mötte dom upp utanför djungeltemplet? Traskade han dit till fots för att hjälpa Indy? För planet har ju bara två sittplatser!

Alltså vad är det frågan om? Eller hur?

Är det förresten ingen av er läsare som har den här låten hemma?
Kanske en smula enformig i längden, men ruskigt skön tycker jag. Den heter "Devil's Playground" och gruppen "Gram Rabbit".

Det ser ut som jag blir tvungen att köpa skivan på gammaldags sätt, med beställning och pengar. Den finns nämligen varken på DC eller Pirate Bay.

Ingvar: Den looken skulle klä dig. Ultravåld! Kolla förresten klippet här ovan, jag skulle sätta en slant på att det är nåt du gillar.

Hocke: Kissa inte på dig nu compadre, det måste ju tydligt framgå vad jag anser om sossarna!

Olefin: Jag visste väl att du skulle uppskatta tanken. Man måste inte besvara sms! Skönt att höra att du investerar i sånt där nu, och inte deltar i lågkonjunkturen! Var det en fin tavla?

Sämst just nu: Jag kan inte sova. Efter en middag med farsan + kollega på "St. Lawrence Steakhouse", där för mycket kolhydrater i form utav paprika och lök slank ner tillsammans med ryggbiffen, som dessutom sköljdes ner med två öl, vaknade jag efter bara några timmars sömn runt 05:00 med en puls på 120. Detta trots en dryg timmes hempromenad i 15 minus, efter restaurangbesöket. Jag fixar inte kolhydrater alls längre, samma sak händer om jag provar äta ris eller pasta. Tror jag skiter i sånt där även framöver.

Johnny just nu: Farsan kom upp till Luleå i arbete, och jag mötte upp på hotellet i måndags. Vi socialiserade och tog några öl, varpå farsan undrade om jag inte skulle komma och käka frukost med honom på hotellet följande dag. "Givetvis" menade jag, eftersom det ju är buffé. 

 Sen föreslog han att han kunde skaffa mig ett rum så jag slapp kravla upp i ottan och åka buss i en evighet för att komma in till hotellet på morgonen. Han hade en massa bonusnätter att ta ut, och plötsligt var jag inkvarterad i ett vip-rum på översta våningen.

Väl där kom Johnny Skan fram. Han fick genast brått att bete sig; började skriva nyårstal, försökte göra en snöängel på hotelltaket i bara kalsongerna, fick fatt i en dambekant per telefon och orerade något om att någon skulle "harpuneras med fläskspettet", samt somnade i badkaret.

Men nu räcker det. Johnny verkar vara 17 på nytt, men det är inte jag. Efter Lucia, som ska firas i "Bredåker"(!), så är han svartlistad till nyår. Sen avvecklas han under minst hela Januari -09. Nån jävla gräns får det vara. Mer öl blir det hursomhelst inte; kolhydraterna löper ju amok i systemet.

Bäst just nu: Min ylleduffel samt kavajer och ny teve har anlänt från Skåne. Och teven är tjocktjock, som en riktig teve ska vara!  

Femte å sista.

Jag ber er notera att jag idag producerat inte mindre än 5 inlägg, eftersom bakfyllan gör mig slug, fantasifull och produktiv. Sån är jag, that's how I roll! Jag påpekar detta bara för att ni inte ska missa de tidigare utav dagens inlägg, eftersom jag då skrivit dom i onödan. Kanske kan ni spara något inlägg tills jag har nån slödag och inte orkar skriva?

Ja, det där bestämmer ni ju bäst själv.

Sedan behöver jag tips! Nyårsfesten jag ska på har som jag har förstått det temat "Glitter och glamour". Hur blir jag glittrig och glamourig? Gärna utan att vara gäj. Än så länge har jag fixat en t-shirt från Ecko med briljantslipade nitar i vitmetall och koppar, den tänkte jag ha under en kavaj. Farsan kommer upp och hälsar på imorrn, och han skulle ha med mina kavajer. Med lite tur kommer jag i någon utav dom igen. Jag kom ju i ett par 5 år gamla jeans i förrgår, hur lätt som helst.

Sen tänkte jag eventuellt plommonstop, ja? Nej?

Det hade kanske varit käckt med en liten pimpkäpp till det där, men jag vågar inte utrusta Johnny Skan med tillhyggen. Hips vips tror han käppen vara den slutgiltiga lösningen på kommunistproblemet, och då är rödfästet Svartöstan en olämplig plats för honom att vara.

Visst finns det förresten såna där "diamanter" med klister på som man kan klistra fast på grejer? Vart hittar man såna? Kanske köpar man lite såna och klistar dom på bakhuvet i form av ett "P"? 

Vidare!

Tre exempel på diskussioner från gårdagskvällen.

I bilen, på väg till förfest.

Emelie: Vi måste ha spelkväll, jag vill spela mer "Geni"!
Jag: Jag är på!
Emelie: Vilka mer är på?
Övriga 3 pers i bilen: *pladdrar jakande*
Emelie: Då kan vi vara lag!
Jag: Men då vill jag vara själv mot er!
Emelie: Ja, det måste vi göra, alla vi i ett lag mot Higge!
Jag: Sweet!
Emelie: Men vad får vi om vi vinner då?
Jag: Pfff... det är ju inte särskilt realistiskt, va?
Emelie: Men vad får vi?
Jag: Ha, om ni vinner så köper jag varsin bärs åt er.

I Baren på Julbordet, jämte blondin med midja som min handled, ett par halvt utsläppta d-kupor i en synnerligen pockande urringning i en påmälad lila klänning, sugandes på en "Fidel Castro"*.
 
Bartendern: Vad önskas?
Jag: En sexa "Famous"... ge mig en Carlsberg att skölja ner den med också.
Tjejen: *med dimmig, lite ofokuserad blick* Vad är det i en sån?
Jag: Öum... i en vaddå?
Tjejen: "Famous"? 
Jag: "Famous"? "Famous Grouse" är en Whisky, den med ripan på etiketten i hyllan där.
Tjejen: Ååh... okej... Hihi, det är inget för mig. *sträcker fram sugröret på sin "Fidel Castro" åt mig* 

Hemma hos Emelie med "Mercedes" och Elsa, strax innan utgång (Mercedes, en trevlig jänta som bjöd på Mackmyra och körde en fläskmerca i vilken hon lät Johnny leka med ortopedstolarna).

Mercedes: Va gör du, knäcker du nötter med händerna?
Jag: Jo, ibland.
Mercedes: Det är hårt.
Jag: Hursa?
Mercedes: Det är en rätt hård grej att göra.
Jag: Hehe, jasså... Jag är en rätt hård kille, sån är jag, that's how I roll!
Elsa: Mäh, måste du säga sådär hela tiden?
Jag: "That's how I roll"?
Elsa: Ja!
Jag: Nä, jag kan variera och säga det på svenska istället, blir det bättre?
Elsa: Ja!
Jag: Bra, sån är jag, det är så jag rullar!
 

Ingvar: Den där har vi faktiskt sjungit med kören. Det kändes lite... kriminellt?

Bäst just nu: Hotellfrukost på tisdag.

Sämst just nu: Johnny Skan skötte finanserna igår.

*Rom, Ginger Ale och Lime, om jag inte minns helt galet.

 

Öppet brev till jultomten.

Hej Tomten.

Jag vet att jag svurit att skutta fram ur en buske och kniva dig om jag nånsin såg dig på riktigt, ute bland folk.
Ehuru känner jag mig dock en smula julig, och kan tänka mig att inte göra sådär mot dig.

Villkoret är dock att du ger mig en Triumph Bonneville Black!



Eller vaffan, jag känner mig så mild å god, så du klarar dig om jag får en olivurkärnare! Jag tycker himla mycket om oliver, nämligen. En gång klämde jag en kilosburk gröna på under en timme, och ibland när jag var ensam hemma hos farsan käkade jag gröna oliver i djuptallrik till frukost, och sköljde ner med Coca Cola. Fast sen skulle jag önska att du inte ger barnen i Norge några julklappar heller, för det skulle jag uppskatta. Norska tårar skänker mig glädje och harmoni, förstår du.

Sen ringde Lars Ohly innan och bad mig framföra att han önskar sig ett ändtarmsframfall med plusmeny. Jag vet att han inte varit så snäll, men du kan väl göra ett undantag?

Jo, det var förresten en sak till. Jag undrar om du inte skulle kunna byta ut dina renar mot Kronhjortar? Det är ju Skånes landskapsdjur, och betydligt ståtligare och intelligentare än renar. Dessutom hjälper ju du till att sprida god pr för Samerna genom din användning av renar, och det är ju ytterst irriterande då dessa är djävulens verktyg. 

Med hyfsat vänliga hälsningar, din antagonist Higge.


Fula par.

Jag skrev för nån vecka sedan om att bara barn och asociala vuxna beskriver andra människor med adjektiv som "fula", men jag gör ju till viss del det också, om det gäller folk jag inte känner som jag ser på stan. Dagen har försett mig med ett underbart exempel på vad jag menar.

Jag var på väg till domkyrkan med buss, när det kliver på ett par i övre tonåren. Tjejen såg sur och trist ut, och sände ut lite missbrukarvibbar liksom. Killen har jag sett förr, tänk er att Frankensteins monster skaffade en extremt kobent "mini-me", en dvärgklon liksom Dr. Evil i "Austin Powers" har. Då de väl kom in i bussen och tog plats, började de hämningslöst att suga ansikte på varandra. Eftersom jag var bakfull och analyserade allting jag såg lite extra filosofiskt, så tog ett sms angående saken form. Jag skickade det sedan till tre personer jag antog kunde uppskatta mina tankebanor i fallet.

Det skickades till Gäby, Fanjunkaren och Olefin, och löd som följer: "Fula par som hånglar pinsamt mycket offentligt, är som tjuvaktiga sossekassörer med fattig bakgrund; plötsligt kommer de i kontakt med något nytt som de aldrig haft eller lärt sig hantera, och kan därför inte sköta det korrekt eller måttfullt."

Gäby uppskattade tanken och replikerade "HAHAHAHA! Den var bra!". Fanjunkaren blev däremot upprörd, och ringde upp!

Jag: Tjenare Fanjunkarn.
F: Hej, Sker det i detta nu?
Jag: Hehe, japp.
F: Jaha, vart då? På bussen?
Jag: Jajjemen
F: Såklart!
Jag: Jo.
F: Alltså jag blir så förbannad! Jag hatar sån där jävla skit!
Jag: Haha, ja det är lite otäckt!
F: Ja jag skulle tammefan vilja gå fram och tända eld på dom bara för att få bort det fula från näthinnan! USCH!
Jag: Hahaha, jo!
F: Dom må ju för i helvete veta att man inte beter sig sådär, va?
Jag: Tydligen inte...

Det känns skönt med folk som inte håller sig i emotionella gråzoner.

Olefin svarade inte på messet, eftersom hon satt hemma och kollade på en stulen hemmaproducerad p-våffla där Reinfeldt och Finansminister Borg turas om att snoppsmiska "Tomhylsan" i ansiktet, och massera varandra med varm honung.

Bäst just nu: Jag kom just ihåg att jag har en pissljummen pettpava med Julmust som väntar på att förtäras.

Märkligast just nu: Jag är liksom hungrig, men inte alls sugen på något. Det är en känsla jag inte kan minnas att jag någonsin haft, och då jag sett den hos andra har jag tänkt att dom är lite dumma i huvet. Jag har nog varit konstant sugen hela livet, när jag tänker efter.

Sämst just nu: Carolina Gynning. Jaja, hon är snygg, men om dom ska envisas med att stoppa in henne i teve hela tiden, så kan de väl för höge djävulen lära henne prata som folk först. NEJ jag syftar inte på hennes skånska, utan på det där jävla tonfallet hon har. Hon låter som den där vedervärdige jävla Farmen-Sebastian när han får stackars tvålfagre fjollgustav att lipa. Hon gör det visserligen gladare, men ändå. Jag vet att ni ogillar youtubeinlägg, men kolla klippet så kommer ni att förstå exakt hur jag menar!


Kiss å bajshumor!

Kvinnan på bilden heter Lena Smedsaas, och är nån slags hustomte på TV4. För er som inte vet det så uttalas hennes efternamn "Smedsås".

Hihihi... "Smed-sås" hihihi.... Fattar ni?


"Smed-såsen hittar ni i den blå terrinen där till vänster, jag har mjölkat smeden själv!"

Bäst just nu: Årets körframträdande i domkyrkan är avklarat, och det gick rätt bra. Att jag var bakis å skakis hade dock vissa konsekvenser. Dels var jag överdrivet höjdrädd, och blev ängslig av det höga taket, dels tänkte jag okristliga tankar under sångerna och predikan.

Sång: "Jungfrun har fött en son"
I Huvet: Haha, neeeej, det har den alldeles bestämt inte alls. "Rullan gå, rullan gå, hon låg med den ene, hon låg med den andre, hon skyllde på den helige ande!"

Sämst just nu: Lars!  
Varför verkar det bara vara jag som ser ondskan i den här otäcke jäveln? Hur kan ni inte se att det där är ett falskt och påklistrat leende? Lars Ohly ler aldrig på riktigt, förstår ni inte? Mona Sahlin, det flasiga ärkenötet, må vara olidlig att lyssna på och dum som ett grisarsel, men hon är åtminstone inte medvetet ond.

Och nu har han vatten på kvarnen också, Ohly-djävulen, för nu ropar fårskocken som är vårt folk: "BÄÄÄÄ-ÄÄÄ, det är kapitalismen det är fel på" och sluter sig till hans demoniska skara.

Mmmmmm....

Säga vad man vill om Johnny Skan, men han lär sig faktiskt, och igår tror jag att han gjorde så gott han kunde.  I vilket fall som helst, så var det en förträfflig kväll (jag tror bestämt vi motorbåtade någon på krogen?), och en av höjdpunkterna var då vi anlände till en förfest hos nya bekantskaper, där det fanns en flaska svensk whisky. Johnny smekte Mackmyraflaskan som vore han en kardinal som fått fatt på jesusbarnet, och smakade sedan ett glas. "Jag har blivit kysst utav gud!", "Hur kan något så underbart komma från en plats så nära ett skitställe som Gävle?", "Jag vill fånga tillbaks raparna och smaka dom igen" och "dör jag nu så har jag gjort allt värt att göra" var några av kommentarerna vi undslapp oss då vi smakade gudanektarn.

Och det var nästan ingen överdrift. Det var som om man genom ett slag utav ett trollspö hade munnen full utav allt som gör det här landet till det bästa på jorden; Midsommar, svenska flickor, elitseriehockey, Volvo Amazon, Christoffer Polhem, Bofors, allemansrätten och Generalfältmarskalk Torstenssons papistslakt.

Innan detta härliga ögonblick var vi på julbord med jobbet, som tack vare trevlig sällskap var en lyckad tillställning trots avsaknaden utav fromage. Fromagebristen tillsammans med oförmågan att söka rätt på Fanjunkarens sällskap, ett visst mått utav fånstuffande och ett litet litet sår i handen, orsakat av att Johnny knäckte nötter med händerna, var på det hela taget gårdagens enda besvikelser.


"Nu simmar vi mot ägget grabbar... satan, det här är ju halsmandlarna, vi har blivit blåsta!" Nej kolla, det är ju Peder, alls ingen fånstuffande spermie!

Nolen: Nja, sanning med modifikation, jag var inte så noga. "16 kg" föregicks av "drygt" eftersom siffran då var 3 dagar gammal, sen skrev jag ju "nästan 18 kilo", vilket ju inte är fullt 18 kg. De exakta siffrorna är 1,4 kg på en vecka. Det var nog förresten längsta kommentaren sedan jag provocerade nån feministapa på gamla bloggen, starkt jobbat! 

Bäst just nu: Inte Blossa '08 iaf, den var aningen överskattad. Jag tror jag sparar sista flaskan och lägger upp den på Tradera nästa jul.

Bäst just nu2: Jag skulle ju promenera hem igår, efter all mimosasallad och bärs. Men istället lyckades jag på något magiskt sätt fånga nattbussen. Kommentaren till busschauffören då jag äntrade bussen var alldeles lysande; "Kommer jag dit jag ska med den här? Jag vill tammefan inte vakna i Sunderbyn igen!".

Sämst just nu: Inte Buffétatueringen iaf, den drar ständigt nya applåder.


Smärtsamma insikter...

Jag satt hos Fanjunkaren ikväll, och som vanligt filosoferade vi kring några av livets stora problem. Plötsligt, i ett samtal rörande kvinnor, släppte Fanjunkaren en bomb utav insikt, som briserade i plytet på mig.

Fanjunkaren: Du har ju lätt för att umgås med kvinnor, lite för lätt liksom, på samma sätt som homosexuella, så att det bara blir vänskap av det.
Jag: Shit... du har nog rätt!
Fanjunkaren: Ja, jag tror fan det!
Jag: Men vad fan är det så för då?
Fanjunkaren: Ja, jag vet inte.
Jag: Fruktansvärt... som en homosexuell!?
Fanjunkaren: Hehe, jo.
Jag: Alltså, det är ju verkligen ett problem!
Fanjunkaren: Jo jo!
Jag: För jag tycker ju verkligen om vulva, alltså!
Fanjunkaren: Hahahahaha, jo jo!

Vad jag har här, är ju ingenting mindre än något så otäckt som ett tvättäkta problem! På något sätt tvingas jag alltså bära min sociala kompetens som ett slags lyte, och ständigt se mig omsprungen av betydligt svagare livsformer; dummare killar, otrevligare killar, killar som inte klarar av att laga mat, backa med släp, flå en älg, byta på en bebis eller släcka cigarretter på tungan. Killar som saknar de mest rudimentära egenskaper som en riktig man ska besitta!

Det här måste ju hävas! Men hur? Johnny Skan har inte det här problemet, men han är ju ändå inte till någon hjälp, gåtfull och till synes ologisk som han är i sitt handlande. Kvinnor närmar ju sig faktiskt Johnny, men antingen så är han vid dessa tillfällen då på väg till baren, eller så har han en specifik,  icke närvarande kvinna i tankarna, eller så viftar han då iväg dom bara för att han kan; "Ha, där kom en, då kanske det kommer en till snart, en bättre!". Nej Johnny... Nej!

Förresten, förra inlägget innehöll inslag utav tidelag, Johnny Skan, förolämpningar utav barn, Runar och Tilde de Paula. Men inte en enda kommentar? Bajs, hör ni vad jag säger!??

Bäst just nu: Nyårsfesten på Blackis! Den kommer att vara späckad med fantastiska individer!

Bäst just nu2: Snart 18 kilos viktförlust sedan 1 september, lätt 20 innan nyår och utan problem 40 till sommaren, minst! HA!

Sämst just nu: Min gäja sociala (in)kompetens.

Johnny, vad gjorde vi?

Tilde de Paula har uppenbarligen inte riktigt pejl på hur saker och ting är här i världen. Man kan som kvinna för det första inte ge sig till att hångla med Runar Sögaard, för det är inte tänkt att någon ska tycka om honom. Hur svårt kan det vara att begripa?
 

Evolutionen satt ur spel? Lönnfet, frireligiös norrman, med påklistrat psykopatflin och oegentligheter i företagsfinanserna. Hur kan han ha obegränsad tillgång på prima vulva? Svaret finns någonstans i de dunkla vrårna i kvinnans psyke.

Men det där om att Tilde har hånglat med Runar är gammalt, och inte alls vad inlägget skulle handla om. Visst, vad mig anbelangar så dog hon samma dag som hon utbytte kroppsvätskor med den där sillstrypande flinige surrogatjesusen. Men nu har hon dock producerat en krönika så flosklig och insiktslös att jag inte kan låta den passera okommenterad.

Den är ytterligare ett inlägg i den tröttsamt politiskt korrekta debatten om hur underbart kloka och oskuldsfulla alla barn är. Nu är det så här: Barn är INTE generellt goda och änglalika. Men vi har råd att nussigulla med dem, eftersom de ehuru onda, saknar fysisk makt. 

Och deras oskuldsfullhet är blott en illusion, som kommer dels utav att de saknar kunskapen och styrkan att ställa till riktig jävelskap. Dels beror den på att de p.g.a. sin ringa ålder inte hunnit ställa till en massa skit ännu.

Tilde berättar om hur hennes lille 7-årige son Zion, som ligger hemma med vattkoppor eller nässelutslag, pratar om andra människor. För att avleda hans uppmärksamhet från de kliande utslagen, ber hon honom att beskriva sin storebror Elian och sin kompis "S" i skolan.  Omdömena lyder som följer: "- Elian .. Han är min bror. Snäll, schysst, glad, väldigt duktig och noggrann .." och "- S är .. tokig, rolig, påhittig och en schysst kompis. Och lite klantig för han ramlar ofta!"

Tilde noterar här att de alltid beskriver människor utifrån sina egenskaper, aldrig färg eller form, och absolut aldrig i termer som "snygg" eller "ful". Av detta drar hon slutsaten att barn är "små, men ofta bättre människor"

Vad bevisar det? Jag beskriver väl heller aldrig mina goda vänner i negativa ordalag? Men jag minns däremot mycket väl jargongen från skolgården i lågstadiet, och hur utsatt min överviktige kompis var. Eller småväxte Bert-Egolf, som förvisso var stor i käften. Hade jag fått en krona för varje "din lille jävel" jag har ropat efter honom hade jag levt på räntan.

För att inte tala om vilket språk som användes om och kring karaktärer som "Pissbacillen" och "Kattaknullaren" (två individer ur de asocialas skara, som livet försett med en taskig giv; en hade gått runt i nerpissade byxor, och den andre hade medelst kissemiss förevisat sodomi på en lekplats i byn). 

Sådana karaktärer fanns/finns på alla skolor, men Tilde tycks ha förträngt hur det var, eller så blundade hon för det redan då. Jag skulle tvärtom vilja säga att det BARA är barn (och socialt missanpassade vuxna) som beskriver folk i termer som "tjocka" eller "fula".

Själv minns jag sist jag kallade någon för "ful" och menade det; Johnny Skan (mitt fylle-alter ego, för er nytillkomna) var 20 år, och fulingen som var från Vindeln muckade gräl. När han efter en synnerligen rå verbal misshandel på ärans och hjältarnas språk (skånska) började gråta ljudligt och ovärdigt, fick han en öl och en kram. Sedan dess har det inte hänt.

Bäst just nu: Mer grönkål i frysen.

Sämst just nu: Efter en viktförlust på i skrivande stund drygt 16 kg, samt med en mycket kolhydratfattig kost, har jag inte längre riktigt pejl på hur mycket alkohol jag kan dricka. Jag måste lära mig det från början igen, som en strokepatient måste lära sig tala.

Johnny, vad fan har du gjort med vårt vänstra knä? Det är ömt och sårigt. Visst räcker det med den krossade armbågen vi fick när du somnade på vår cykel på väg från Kåren? Och varför satt du med bar överkropp på Bishops i lördags och hojtade om bufféer? Käre alter ego, vår lekamen är inte riktigt redo för den typen utav exhibitionism ännu... Det är en sak att gilla irländsk musik och öl, en annan att bete sig som en jävla irländare.

Suck...


Jag tog faktiskt lite knark, och då blev allt bra igen.

Idag var en väldigt trevlig dag, med väldigt fint sällskap. Sällskapet hämtades med min nya vita springare/käpp, käpphästen Lovelylocks, samt en hyrd Toyota Aygo. Jag hade lovat sällskapet en dag med aktiviteter, och eftersom hon flera gånger uttalat att hon väntar på någon med en "vit springare", så tänkte jag att det kunde vara en kul början på dagen om jag dök upp på en käppvariant av en dylik. Jag införskaffade den på leksaksaffärn, och döpte den alltså till "Lovelylocks". 

Sällskapet släppte in mig i hallen, och drabbades av ett långt skrattanfall då hon fick se den vita springaren. Under värdig galopp ledde Lovelylocks sedan oss in i den lustiga lilla hyrbilen, och vidare till grannkommunen för en trivsam dag i skyltsöndagsmyset. Vi avrundade med "Madagascar 2" och spelkväll hos kompisar.

Jag satt som bäst och ärkesmiskade sällskapet i ett parti "Geni" på nyinköpt spel, då de gamla bekanta migränsymptomen plötsligt dök upp. Känsel- och synbortfall, stickningar och färglada blixthallucinationer, m.m.

Jag hade dumt nog inte fixat nåt nytt recept sedan medicinen tog slut vid senaste anfallet i Augusti, så nu såg jag fram emot några timmar på akuten, väntandes på att få den enda medicin som hjälper när skiten satt igång ordentligt; Spasmofen.

Här tog dock situationen en härlig vändning, då en flaska Cocillana som brukaren inte längre behövde, gjordes tillgänglig. Det är en hostmedicin som i likhet med Spasmofen bl.a. innehåller morfin, så jag tänkte att det kanske kunde hjälpa. 15 milliliter och en halvtimme senare kammade jag hem andra "Geni"-segern mot de närvarande, helt utan tillstymmelse till obehag eller huvudvärk. 

Vilken jävla lättnad. Samtidigt gör det mig lite förbannad då jag tänker på att min ordinarie medicin kostar 80 kronor pillret, och bara funkar någorlunda om man är snabb med att ta den. Varför får jag sån skit när det bevisligen finns bättre grejer som funkar? Nå, nu är det dock slut med dumheterna.

Cocillanan förljde med mig hem, och när den är slut blir det att dra en vals för farbror doktorn om hemsk natthosta som gör mig oförmögen att fungera på dagarna.

Bäst just nu: Madagascar-pingvinerna, några utav filmhistoriens roligaste psykopater.

Sämst just nu: Något jag måste mörka...


RSS 2.0