Banarne på stöldturné

Nu har det varit ett par nätter med udda drömmar igen. I förrgår drömde jag att min gravida kollega käkade vätskedrivande, som jag tiggde att få av henne. Men hon ville inte bjuda, för hon ville kissa ordentligt så hon inte blev svullen.

Inatt drömde jag att jag hamnade på partaj i en liten fiskeidyll på ostkusten. På plats fanns en massa gamla halvobskyra bekanta som jag inte sett på många år, samt en massa fina jäntor. Av någon anledning hade jag fått på mig en banarnedräkt som jag gravt berusad sprang runt och spexade i. Dessvärre hoppade jag i plurret, och förstörde min mobiltelefon. Eftersom jag blivit av med sällskap och chaufför, behövde jag en mobiltelefon för att hitta dom. Jag började därför nu att smyga runt och stjäla mobiler, för att kunna sätta mitt eget simkort i och ringa efter hjälp.

Dock hade folk så underliga och obegripliga mobiler, att jag gång på gång misslyckades med att använda dom. En Siemens som var rosa, saknade t.o.m. LCD-display, och använde något slags braille-system. Under jakten på dessa mobiler, dök det hela tiden upp intresserade tjejer. Detta tenderade att rubba min prioritet att hitta en telefon, och gjorde mig förvirrad. Resultatet blev att jag blev utan både jäntor och telefon.

Ska man analysera det här, så kan det väl sägas att det brukar vara så det går till när jag är i farten. Ofokuserad, med oklara prioriteringar och utan fungerande principer och taktik.

Drömmens verktyg för att påtala dessa faktum blev två av tillvarons stora orosmoment; Kvinnor och min slitna Sony Ericsson W302, vilken jag för sin usla T9-programmering brukar bestraffa genom att använda som flasköppnare.

Även en kommande fest väntar idag. Gäbys 30-årsfest med mycket kul folk. Jag kommer förmodligen att i vanlig ordning då också att berusad clowna runt i någon form av imaginär banarnedräkt. En roll jag förvisso är mycket bekväm i. Intressant är att jag samma dag som jag berättade för min gravida kollega om drömmen med vätskedrivande, sa till henne att det skulle vara kul att ha en banarnedräkt.

Nå, nu ska jag se färdigt damernas curlingrysare och bädda ner Olefin som slocknat i min bruna plyschsoffa.

Elsa: Bra, nutella is good for you!

Frk. Småland: Det låter bra. Men måste inte en riktig "nurse" ha ett visst mått av "sluttiness"?

Bäst just nu: Party party.

Sämst just nu: Det är inte helt enkelt att heja på svenskorna, när kanadas "Skipper" Cheryl Bernard är så het. Förvirrad, än en gång. Jag SKOJAR. Lite.

Sälj Aset, Annars Byt.

Äh, nu räcker det snart med OS. Man ska inte klaga på en prestation man inte kunde gjort bättre, så jag klagar inte på Teodor Peterson. Men den där ACO skjuter som en tjackskadad spastiker, och då hjälper det inte att vara snabbast i spåret. JAG skjuter bättre än ACO, garanterat!

Vidare!

Jag såg någonstans att man nu hoppfullt pushar för kommande Saabmodeller. Man sa: "Nya 9-3an blir en halvkombi med turbo, det blir en riktig Saab!"

Fan vad bra! Varför ändra på ett vinnande koncept? Bara att vrida om nyckeln mellan framstolarna, och tuta och köra.

Man tycker kanske att ett företag som inte varit lönsamt sen man byggde små billiga modeller för 30 år sedan, borde testa söka sig tillbaka till sina rötter? Men nej!

Facket är hoppfullt; "Nu är det bara att köra på!" Stackars idioter. Nej, era förvirrade fåntrattar, vad ni ska göra är att gå ut i strejk till ledningen visar upp en liten billig miljöbil. INGEN KÖPER ER SKIT!

Lägg ner nu! Ledningen är efterbliven, teknikerna är efterblivna, formgivarna har varit mer eller mindre efterblivna hela tiden, arbetarna är klart efterblivna, och facket är efterblivnast med god marginal! Jag tycker den där holländaren verkar svagsint och andefattig också, och snart är han inte bara VD, utan VD för ett bankrutt företag! För Saab kommer äta upp alla hans smuttsmutsiga holländska knarkpengar. Haha!

Om detta blir slutet för Saab, så är det iaf ett värdigt slut; att som ett practical joke av monumentalformat, förpuffa alla slantarna för en lightversion av "Goldmember".

Simon: Ja, onekligen!

Pentex
: Ja, det kan ju inte förnekas.

Bäst just nu: Hämtar Olefin på Kallax på fredag.

Sämst just nu: Denna jävla galla!


Plötsligt händer det.

Ibland kan man få en plötslig insikt om något, det kan vara om vad som helst, som med sin logik får en att konstatera; "Ja, så är det ju förstås".

Dagens insikt ser ut så här: "Man kan låta småbarn se hur hemska filmer som helst, det gäller bara att själv verka oberörd när det hemska händer. Det är således samma princip som när man tränar hundar att bli skottfasta"

Sedan, när man kläckt insikten, så gäller det att inte analysera den för mycket. Då kan det dyka upp tvivel om sakens riktighet. Det gäller att konstatera, och gå vidare.

Vidare måste jag skriva lite mer om OS, jag ber om överseende från de läsare som är ointresserade av detta. Trösta er med att det dröjer fyra år tills nästa gång.

Igår bestämde jag mig för att inte se tremilen på skidor, eftersom jag trodde att svenskarna skulle förlora om jag tittade. Men sen bestämde jag mig för att åka till Fanjunkaren (hos vilken jag såg Tre Kronors guldmatch i Turin) för att se den tillsammans med honom och Gullan. Och så härligt det var att se. Jag har nog inte sett något vackrare än hur det skidloppet genomfördes av di svenske.

Man kan rulla in Tilde Fröling doppad i Valrhonachoklad åt mig, och jag skulle ändå inte ha sett något vackrare än detta skidlopp! Jag är så glad! Taktiken i skidspåret var lika briljant som perfekt genomförd.

Det är även skönt att se att Norge delats i två läger: Ett som är rasande och som beskyller Hellner, denne timide svärmorsdröm, för fusk. Dessa hävdar helt skamlöst att Petter Northug skulle tagit guld om hans stav inte brutits. Själv tycker jag att Northug försatt ett alldeles lysande tillfälle att faktiskt bevisa att han kan slå Hellner med armarna bakom ryggen, så som han sagt att han kan.

Det andra lägret är norrmän som gratulerar Sverige, och som skäller på Northug. Nedan ett utdrag om Northug ur "Stavanger aftenblad". 

"En idrottsman som snackar ohämmat när han vinner, nästan hånar konkurrenterna och ger upp som en fegis när han inte vinner. Att tappa 30-40 sekunder på 500-600 meter handlar inte om att mista en stav, det handlar om modet och att mista viljan och äran.
Northug är en idrottsman utan ryggrad och moral.
Vad skedde med staven? Alla vet att marginalerna är små och fallhöjden stor. Men ingen gillar ett uppgivet ansikte och arrogant uppträdande. Var finns dom starka ledarna som kan ta tag i detta?"


Jag måste t.o.m. ge Björn Dählie en eloge, efter att ha läst följande i Expressen: "Den gamle skidsuveränen har tidigare kritiserat Northug, och han är skoningslös i sin kritik.
'Han är stor i käften, och då måste han också tåla motgång och tala med pressen. Faran är att han får allt serverat på ett silverfat. Han har de bästa sponsoravtalen och bara nickedockor runt sig som hela tiden säger att han är bäst', dundrar Dählie enligt den norska tidningen Aftenposten."


Jag betraktar stridigheterna, och säger nöjt som Kejsaren i "Return of the Jedi": "Yes, yes! Let the hate flow through you!"

Men jag kan inte låta bli att känna att jag gläds mer åt de norrmän som är glada och imponerade av ett fint lopp, än de som är ledsna och bittra. För 10-20 år sedan hade jag förmodligen förlorat kontrollen över mina kroppsöppningar av ren glädje över deras olycklighet, och emotionellt slickat i mig deras ljuva tårar som vore dom välsignad  Bailey's, droppandes från Blanka Vlasic's tår.

Men men, man börjar väl bli gammal. Kanske har jag slagit i huvudet, och gläder mig mer åt sympatiska människors glädje, än vidriga människors olycka. Har jag varit ifrån skåne så länge, att förmågan att känna genuin skadeglädje mattats av?

Sämst just nu: Svenskar som missunsamt pissar på sina egna, och fäller sinnesslöa kommentarer som: "Varför hörs inga tvivlande röster om doping när svenskarna själva vinner?". Det reflekterar samma vidriga pissmentalitet som när man var liten, och förargades över sovjetiska U-båtskränkningar. Då fick man höra dumheter som: "Det kan ju lika gärna bli amerikanarna som kommer hit och invaderar, de är minsann lika goda kålsupare! Vem vet; kan lika gärna vara amerikanska U-båtar som är här och smyger!"

Jävla dumheter!

Bäst just nu
: Att vissa är bättre på att skämma ut sig än andra, och att de jävlarna ibland, vid något välsignat ögonblick får äta upp den skit dom spridit!


Nyhetsflöde

Jag vet att många skiter i OS, och tycker att det blir för mycket av den varan överallt, så jag ska försöka att inte orda mycket mer här om det. Jag har sammanfattat min OS-dag rätt bra i "News Feed" på Facebook.

Dagen på Facebook såg ut så här, kort och gott.

"Higge: älskar sin gamla gjutjärnsgryta från Husqvarna!
" (Jag börjar koka Gulasch på 1600 gram blandfärs i morse)

"Higge: Hockey, folköl och Gulasch! :'D
" (Jag har planerat kvällens meny)

"Higge: Det är helt plötsligt en massa skitsnack om Tommy Salo och OS -02 igen. Är folk verkligen så efterblivna att dom förträngt att han var med och tog guld i Lillehammer? Gnäll på Hardy istället ffs! >:(
"

"Higge: Jag tänker inte se Kalla och Hellner. Sverige har bara tagit medalj när jag inte tittat! Vågar inte se!"


"Härligt, domaren är korrumperad! Nu är det kört. :'(
"
(Sverige får en orättvis utvisning i början av hockeyn)

"Higge: pallar inte se mer hockey. Nerverna är slut för det här OSet.
"
(Vitryssarna trycker på och ser ut att kunna kvittera, jag slår av då det är tre minuter kvar av matchen)

"Higge: Gustav Adolf fälldes av italienare på fältet utanför Lützen, och nu fälldes Kalla av en italienska i skidspåret. Nästa gång jag ser en italienare ska jag sätta fälleben för den, och fråga: 'Vad har ni nu lärt er av det här?'
"

Vad säger man? FB lockar fram fjortisen i en. För er som undrar vad ett "fälleben" är, så är det den skånska och mer logiska benämningen på ett "krokben", d.v.s. ett ben man fäller någon med.

Stockholmare: Ja, Ulfbåge är ett praktarsel. En dambekant på FB hade fruktansvärt roligt åt att han spontant utbrast; "Vart kommer alla polskorna ifrån?". Polen, kan man gissa.

Bäst just nu: Nämnda gjutjärnsgryta. Få saker ger "credd" åt ett kök som ett antikt järnmonster från Husqvarna.

Sämst just nu: Den ihärdiga köldknäppen, återigen.

Några idioter och en hjältinna.

Jag sitter och förargas över Christer Ulfbåges svinaktiga lismande i kommentatorsbåset i herrarnas skidskytte. Han envisas med att hela tiden kräka beundran över norrmannen Svendsen, och gratulera denne till guldet. Svendsen, som häromdagen kommenterade Björn Ferrys seger med orden "pinsamt att förlora mot en svensk".

Ett sånt vedervärdigt kreatur ska man inte berömma, utan istället ta till veterinären så han kan sätta en spruta i det, så det kan somna in. Men nejdå, Ulfbåge trycker istället trynet så långt upp i norskröven att han får halvsmälta sillbitar i skägget, den gamle förvirrade fylltratten!

Fast han gör mig inte lika förbannad som idioten Ingvar Oldsberg och idioten Björn Hellberg efter OS i Lillehammer -94, då de satt med norrmän i teve och skrattade, och sa att de ville vara norska medborgare. Vilka leda svin. Någon skulle åkt och slängt in dom i en skåpbil under OS i Turin -06 när Sverige knep sju guld, och kört dom över gränsen till Norge. "Så nu kan ni bo här som ni önskade, i det här mörka regniga skitlandet, era otäcka, asociala skitgubbar. Kom aldrig tillbaka, för då blir det avrättning för högförräderi på Järntorget i Stockholm!" 

Ett annat ärkenöt är Expressens Mats Olsson. Så fort han öppnar truten, hoppar det ut något så dumt så tapeterna släpper. I inledningen till detta OS skrev han "Pinsamt fiasko" om de första missade medaljerna, och menade att det är lönlöst att ha några förväntningar som svensk. Men Zlatan kan göra 10 mållösa matcher för landslaget i rad, och ändå öser Mats Olsson lovord över honom. Varför inte ta medaljerna Sverige tagit nu, stoppa dom i en strumpa och drämma den upprepade gånger över kleptomankorvarna på Mats Olsson, så kan han prova skriva "pinsamt fiasko" sen, gubbjäveln!

Hade jag varit kristen hade jag om alla dessa trista gubbar kanske sagt "förlåt dem herre, ty de veta icke vad de göra", men nu är jag buffist, så nu säger jag "hoppas dom får sparken allihop, och tynar bort i spritmissbruk".

Anja tog brons idag, en mycket fin prestation. Nu har hon lika många OS-medaljer som slovenskan Kostelic. Dessutom är hon den enda någonsin, som har VM-guld i samtliga alpina discipliner. Hon är alltså utan tvekan den största inom alpinskidåkning någonsin.

Mycket vackert presterat, speciellt med en tyngre kropp än övriga i alpingräddan, och dessutom blåslagen.

Vidare.

En diskussion till följd av skidskytteeländet.

Jag: Men varje gång ett barn skrattar, så dör det en norrman! Det tröstar jag mig med...
Sarah: Hehe, vaddå, är det så då?
Jag: Jag har räknat ut att det är så!
Sarah: Alla barn i hela världen?
Jag: Nej, barn i Sverige! Duktiga, svenska barn...

Hahaha! HUMOR!

Frk. Småland: Det låter som du gjort ett utmärkt val! Sköterskor är ärevördiga människor överlag, bör dock ej förväxlas med de ännu lite ärevördigare Skökorna (ej att förväxla med de ganska trista Sjökorna). Kom bara ihåg att sköterskor är en höggriskgrupp för missbruk. Inte börja snatta sobril och snaska på lunchrasterna.

Keyser: Ja det är ett fruktansvärt kraftfullt arsel hon regerar över, kanske rentav den mäktigaste röven i hela alpinvärlden. Hennes fysiska styrka ger vissa fördelar, men vikten som kommer med alla muskler ligger henne utan tvekan till last. Vilket visserligen gör det hela ännu mer imponerande när hon vinner.

Bäst just nu: Jag verkar ha fått tag i "tjänstgöringsintyg" från i stort sett alla tidigare arbetsplatser jag varit på.

Sämst just nu: Allt snack om Helena Jonssons "misslyckande". Hon är snygg iaf. Se på Tora Berger! Hon har visserligen ett OS-guld, men ser ju ut som Gollums syrra. Så straffar evolutionen de som lever i mörker och bara äter fisk och tran. Klicka på bilden så blir den större! Jag lovar, ni bara: "HJÄLP, VAFFAN!??"



Anställningsintervju avklarad.

Jag kom tillbaka från anställningsintervjun i Stockholm igår kväll, och jag måste säga att jag är nöjd med min prestation. Jag fick även se några av de människor som konkurrerar med mig om tjänsten. Jag såg till att direkt ta initiativet att hälsa och ta i hand med de närvarande, och således etablera mig som gruppens alfahanne. I vanliga fall i kontakt med en ny grupp, brukar jag ligga lågt och iaktta vilka karaktärer jag har omkring mig, så att jag senare kan öppna upp en mer förberedd socialisering. Men nu var det konkurrens, tävling!

En attraktiv dam i yngre medelåldern trädde in i rummet, och jag noterade direkt att hon var ogift (vänster ringfinger saknade ring, samt märke efter sådan). Detta gjorde att jag avslappnat kunde flina upp mig på ett entusiastiskt och älskvärt sätt. Hon presenterade företaget och dess grenar, och sedan fick vi i uppgift att i väntan på intervju, skriva ner vad vi tror att vi kunde tillföra företaget.

Jag skrev en inspirerad text som jag blev ganska nöjd med, och som andades lagom mycket idealism. Sedan ropades jag in till ett rum av den ogifta kvinnan, i vilket det befann sig en kvinna till. Gift men trevlig. Det blev den ogifta som skötte utfrågningen, och jag körde på så gott jag kunde. Jag hade sovit perfekt, fått lagom mycket frukost, tagit en kaffe på dånken, jag var på grymt bra humör och kände mig väl förberedd. Jag kände att jag fick god kontakt med min intervjuerska, och jag tror att jag kunde besvara alla frågor på ett tillfredställande sätt.

Nu väntar jag på besked om jag är antagen till en s.k. "djupintervju", och därefter kommer ytterligare tester för den som tar sig vidare.

Under genomgången som hölls, framkom det att man skulle rekrytera färre personer till företaget än vad som sagts från början, och det verkar vara högt tryck på tjänsterna. Allt hänger alltså på hur min lämplighet bedömts av de där två kvinnorna.

Spännande. Men jag hyser gott hopp, speciellt om inget strular med referenser och arbetsgivarintyg.

Vidare.

Jag har funderat på att göra ett nytt standardinslag i inläggen, ni vet som "bäst/sämst just nu". Det skulle vara "Dagens Bob", och utgöras av citat yttrade av min kompis Bob i Gällivare. Han har en oslagbar förmåga att på ett oplanerat sätt beskriva sin omvärld med en personlig och oerhört komisk terminologi.

Den här  skylten heter "Varning för halka". Fast enligt Bob heter den; "Den där skylten som betyder att man ska lägga lakrits", d.v.s göra en s.k. "burnout". Oerhört roligt. Jag måste dock börja dokumentera de här lustigheterna, om jag ska kunna bjuda på dom kontinuerligt här.

Frk. Småland
: Ja, givetvis minns jag dig. Jag är glad att du hittat tillbaka! Det värmer. Jag tror dessutom att Linköping är en sundare stad än Göteborg att uppehålla sig i. Det låter som om du förutsätter att jag har något emot sjuksköterskor. Så är icke fallet, tvärtom! Fanjunkaren däremot, han hyser något slags märkligt agg mot er sort. Själv är jag däremot rent generellt skeptisk till läkare. Jag tror att sjuksköterskor i högre grad väljer sitt yrke med ädlare intentioner än läkare, som ofta bara verkar vilja sko sig.

Övriga: Stort tack för peppet.

Bäst just nu: Mycket kul OS denna onsdag. Jag tror inte på Vonn, och om Anja kan hålla sin gedigna dundergump i schack, så ska hon nog fan kunna bärga mer medaljer åt oss. Vi ligger i skrivandets stund fem platser över norrmännen i medaljligan, och det märks på deras skamlösa lismande. Puts väck är allt det vanliga hånet; deras egna idrottares värdelösa prestationer har plötsligt lockat fram fjäsk, från det håll där det förut bara hörts smädelser. Dom gratulerar sveriges framgångar, och norsk media ger sken av att man nu hejar på Sverige istället, eftersom idioten Snortugg och hans vidriga gelikar kollapsat med båda tummarna långt upp i ändtarmen.

Snart kommer de asen krypande och vill ha union igen, men det kan dom glömma. Vi kan fritzla deras läckraste kvinnor, men låt oss i övrigt spotta sega loskor i deras bleka anleten, och tömma nattkärlen över deras framtidslösa avkomma.

Sämst just nu
: Det folk jag just smädade i alltför milda ordalag.


Anställningsintervju.

Nu sitter faktiskt Higge och har fjärilar i magen. Orsaken är (förhoppningsvis inte vinterkräksjukan) ett telefonsamtal som jag fick i morse. Det var angående jobbet jag har sökt i Stockholm, och nu vill dom att jag ska komma ner på intervju.

Oerhört spännande! Jag ringde Olefin direkt, som fixade flygbiljetter åt mig. Sedan ringde jag upp anställningsintervjukvinnan igen och fick tid för intervju. Redan på tisdag är det dags. Imorrn flyger jag ner, och på tisdag kväll flyger jag upp igen. Förhoppningsvis har det då gått bra!

Jag började misströsta lite, men hade inte gett upp hoppet. Det måste finnas många sökanden, men tack vare att jag p.g.a. en del udda omständigheter kunde skriva ett ganska intressant och lite uppseendeväckande personligt brev, så tyckte jag att jag ändå borde ha en chans. Och detta är ju ett steg i rätt riktning!

Håll tummarna!

Bäst just nu: Olefin som alltid är en klippa, Chefen som lovat lägga in ett gott ord, och kollegor som hoppar in.

Sämst just nu: Det är roligt och spännande det här, men ovissheten finns ju där samtidigt...

Vinterkräkskitsjukan

Jag sitter och ser damernas sprint i skidskytte. Det dopade öststatslöddret leder, så jag orkar inte engagera mig fullt ut. "Ååh, buu, fördomsfullt" kanske vissa säger. Jaha, men då kontrar jag med att konstatera att jag bara ventilerar expertkunskap, baserad på tidigare erfarenheter och äkta sanning!

Passar istället på att skriva ett inlägg relaterat till en annan aktualitet. Som de flesta säkert noterat, så rasar vinterkräksjukan just nu. Jag är ännu förskonad, men för somliga är det sämre. En manlig bekant som jag p.g.a. ämnets pinsamma natur inte ens ska namnge vid sitt alias, skickade följande.

MB:"Vinterkräksjukan igår, förvånansvärt svårt att kontrollera kroppsfunktionerna"
Jag:"Grattis, nu blev jag avis!"
MB:"Jo, när jag skulle spy på toaletten råkade jag skita samtidigt"
Jag:"Där hade man ju velat vara en fluga på väggen!"
MB:"Tror jag inte, det hela var mycket ovärdigt"
Jag:"Trist..."

Det där gamla "ur-två-hål-samtidigt"-fenomenet är ju aldrig lika kul att uppleva själv, som att höra om.

Bäst just nu: Kålsoppa?

Sämst just nu: Skägglösheten... Eller, jag har sparat en del, eftersom jag inte vill vara helt naken. Jag ser visserligen ut som en bosnisk torped, men det är ***** man får suga.

Alla hjärtans dag.

Nu är det snart alla hjärtans dag. Till er som tycker detta är toppen, d.v.s. ni som tillhör den kategori människor som mot varje veckoslut ständigt påpekar att det är "Fredagsmys och dags att kramas i soffan med älsklingen" på Facebook, så säger jag väl "Ha en trevlig alla hjärtans dag", eller hur man nu säger. Själv är jag bara glad att jag jobbar denna vidriga dag, så jag slipper fundera på den, eller svara i telefon.

Jag hatar nämligen "Alla hjärtans dag". Hade jag haft en tidsmaskin, så hade jag åkt tillbaka med en trådgalge och hälsat på St. Valentins gravida morsa, och aborterat den fan.

Handlarna gnuggar händerna, och drar in storkovan på att lurade par plötsligt vallfärdar till olika butiker i en slags grupphetsframkallad masshysteri, i jakt på presenter och mysartiklar. Sen ska det fipplas med diverse kort och annan jävla skit. Gärna ska något kort delas ut på nåder till eventuella singlar så dom inte ska känna sig bortglömda, denna besvärande paria som med sin blotta närvaro smutsar ner samhällsidyllen.

"Här Bertil, jag har ett kort till dig också! Ur vägen nu, för nu ska jag hem till min godtyckligt valda pojkvän som lagat fläskfilé a lá svenssonlyx till oss, och lägga upp mig för honom så han kan fista mig i röven med en låda geléhjärtan!"

Usch! Dom kan ha sitt jävla samhälle, jag tänker inte spela teaterapa för att få plats i deras vidriga psykosociala experimentspektakel.  

Bäst just nu
: Märkliga yrselattacker, verkar framkallade av allt ättiksvattensprejande jag gör i lägenheten för att bekämpa röklukten. Eller så är det en hjärntumör. Nå, jag tänker iaf inte gå hädan innan jag blivit känd, så jag kan sitta i "På spåret" och håna Filip och Fredrik.

Sämst just nu: Nervositeten inför OS. Om det ändå fanns ett slags virus som bara drabbade norska män!

Edit: Nu är jag glad igen! Vad skönt det är att spy bittergalla på bloggen. Hurra!


Rakningsdemonerna!

Nu sitter jag här, i ett av dessa sällsynta tillfälle då min överläpp är alldeles kal. Min mustasch och nästan allt av mitt trygga skägg är borta. Den behåring, som i vanliga fall döljer det faktum att jag ser ut som avkomman efter att Gomer Pyle i "Full Metal Jacket" skulle våldtagit och befruktat Uncle Fester . Eller kanske som Stewie Griffin om han skulle svalt en burk kortison, och blivit "Brolinplufsig".

Fy fan! Men givetvis hade jag ett par anledningar till detta gravt förfulande ingrepp. Dels just att det är förfulande! Jag behöver en påminnelse om att jag ska hålla mig på den smala vägen. Det har blivit ganska trist att träna överkroppen på gymmet, och jag har en jävla bit kvar innan jag är nöjd. Jag måste verkligen skärpa mig nu.

Sen var skägget så glest och slitet, så det var dags att börja från "scratch". Fast jag kanske håller mig skägglös ett tag, för att liksom ungdomar som skickas på Treblinka-besök; "aldrig glömma". Det här skulle jag kanske gjort för längesen.

Nåväl, vidare.

Man vet aldrig vad en dag kommer att bjuda på när man vaknar. Det kan vara dagen man vinner en miljon, man kanske bryter ett ben, blir rånad, träffar sitt livs kärlek, dör, eller som i mitt fall idag; man får se Staffan "Lill-strumpa" Westerberg naken. Mannen som "kom ut" offentligt med orden: "Jag är en gammal bög!". Underbart! En vanlig bög skulle kanske använt frasen "jag är homosexuell", men hur kul är det? Jag gillar Staffan! Han satt med ett gäng gubbar i duschrummet idag på gymmet och slappade när jag klev in för att marinera i bastun.

Jag bad dock inte om autograf.

Dagens elakaste kommentar: "Ja, men du måste ju ha en dubbelhaka till den där magen..." Jag, till min stackars kollega Sarah. Vi diskuterade dubbelhakor, och jag påstod diplomatiskt att hon inte hade någon. Detta bestred hon dock. Tills sist beslöt jag mig för att försöka hålla med henne på ett vänligt sätt, och så blev det sådär. Fast det var ju menat snällt, eftersom hon tultar runt och har en sån fin bebismage. Hon är beräknad att kläckas på min födelsedag, så det blir säkert ett klokt barn.

Nolen: Jag själv ska enligt uppgift ha dragits ut med sugklocka, efter att en längre stund ha vägrat urträda livmodern. Då min hals knappt räcker till för att jag ska kunna sticka upp huvudet och slicka vägsaltet från en trottoarkant, så måste jag förkasta din teori.

Keyser: Både din och Simons teorier har faktiskt svischat förbi i mitt medvetande, som troliga förklaringar. Mycket bra teorier!

Anneloj: Haha, Anneloj!

Simon: Nej, evolutionen förbisåg uppenbarligen dessa båda fenomen, "verandafönster" och "fikabord".

Bäst just nu: Jag har trappat upp kriget mot röklukten, och duschat lägenheten med ättiksvatten. Jag vill verkligen slippa blanda in försäkringsbolag, eller hyra rökätande ozonaggregat. Nästa steg blir en luftrenande hemmabygd luftcirkulationspump, byggd av en kupévärmare och ett rör med aktivt kol.

Sämst just nu: Jag ser ut som en röv, men det är lika bra eftersom jag ändå luktar skit. Haha...

Evolutionära frågetecken

Ett kort inlägg i väntan på att tvättmaskinerna snurrat färdigt i sitt röksanerande syfte.

Giraffer har i motsats till vad man kan tro inte fått sin långa hals för att komma åt bladen i träden, utan för att komma ner till vattnet i vattenhålen. Ganska logiskt när man tänker efter. Vad som saknar logik är däremot varför Väder-Tone har utvecklat en sådan imponerande halslängd.

Är det för att bättre kunna nappa åt sig sill från de andra norskorna? Eller har det med s.k. "Deepthroating" att göra? Jag får ingen klarhet i detta!

Vad jag heller inte kan förstå, är varför man inte kan få tag i delfinkött som fiskats på ett Tonfisk-vänligt sätt?

Mycket märkligt.

Sämst just nu: Odören som slår emot mig varje gång jag kliver in i lägenheten!

Bäst just nu: Att jag snart ska få formatera om datorn, så jag slipper vara utlämnad till TV4 och SVT. Såg ni förresten "Halv åtta hos mig" igår, när veckan med kändisars föräldrar inleddes? Systrarna Graafs morsa; fy fan, där snackar vi tredje gradens lobotomiskada.

Schmoke and a filling...

Somnade ifrån en currygryta, vaknade i rökfylld lägenhet. Nu luktar allt, inklusive trapphuset fruktansvärt. Jag har haft tur i oturen. Sen har jag tappat en fyllning i en kindtand, och fått nåt jävla ärkevirus i datorn. Så nu kör jag den i felsäkert läge.

Det har varit en ångestfylld söndag! Jag vill bara vakna upp och ha drömt hela skiten...

Måsteha!

(OBS! För er som ogillar mina långa inlägg, så kan jag säga att rätt mycket av detta handlar om att leka i snön. Men i slutet blir det skoj, då det handlar om könsorgan!)

I många år, ända sedan jag trots min blygsamma längd växte ifrån detta med "Snowracer", så har jag klagat och gnällt på att ingen bygger en seriös vuxenversion. Varför ska man vara tvungen att häkta fast fötterna på något som kräver en massa inlärningstid och teknik, som Snowboard och skidor, bara för att man är vuxen?

Trams, det är vad det är! Jag vill åka "Snowracer" och ingenting annat. Men det har aldrig varit ett alternativ, eftersom jag är "vuxen" och inte får ha roligt på mina egna villkor längre. För det är nämligen det det innebär, att vara vuxen; man måste ha roligt på vuxet vis. När jag var liten så önskade jag inget hellre än at vara vuxen, så jag skulle kunna vara uppe sent, och så jag skulle kunna köra bil.

Att man inte längre fick åka "Snowracer" när man blev vuxen, det reflekterade jag aldrig över. Men som vuxen har jag bittert konstaterat det många gånger.

MEN!

Nu har någon hörsammat mina böner, och konstruerat något alldeles fantastiskt. Man ser på den att den är något av det bästa som har uppfunnits sedan buffén, jästen och samlaget! "Techsled" heter den, och jag vill ha en!



Problemet är bara att man säkert inte får åka med den i backarna. För av någon anledning så är backar alltid förbehållna skidåkarna, denna fragila grupp människor som absolut inte tål se något annan än andra skidåkare i backarna. Jag förstår inte detta obstinata släktes perversa böjelse för att släcka andra människors glädje. Det gör mig ledsen! LEDSEN! Förstår ni?

Nå, förhoppningsvis sprider sig denna fantastiska grej, och vinner såpass mycket sympati att den blir accepterad i backarna. Fast enligt Fanjunkaren kostar den ännu 15000 spänn. Då är ju en "Snowscoot" både billigare och förmodligen snabbare. En sån får man ju loss för ett par tusen. Och då slipper man bindningar och annan skit, och pjäxor som pinar fötterna.




Hohoho!!!

Dagens garv: Relaterat till förrförra inlägget, "urklipp" från RFSU angående kondomproblematiken vid konformad penis: "Män som har en konformad penis, alltså en penis som är tjockare vid roten och smalare i toppen, kan råka ut för att kondomen halkar av. Liksom för den som har en kort penis, kan man lösa problemet genom att dra kondomen över pungen."

Vilket härligt tips; pungen i gummit! Underbar manöver att försöka utföra med någon man släpat hem för natten.
-Hörru grabben, har du tänkt trycka in den nån gång?
-Lugna dig lite, jag ska bara stoppa in pungen i den här trånga jävla "Profil"-kondomen!
-Ska du stoppa in pungen i gummit?
-Ja...
-Varför? Är du vriden snett i skallen?
-Nej, min penis är konformad, så nu måste jag fixera kondomen med pungen!
-Okej... vid närmare eftertanke måste jag nog gå nu!
-Neeej, jag har ena kulan i nu, ska bara... ...kränga... ...in... ...hng... ...grf... ...uh...

Bäst just nu: Ja, jag vet inte.

Sämst just nu: Att det tar tid att få besked angående jobbet jag sökt. Kanske får jag inte ens besked, utan sållas bara bort. Kanske tycker dom det är jobbigt att jag bor i Luleå? Fast jag sa ju att jag flyttar ner! Fan! Jag vill veta nu, även om det är negativt.

Naturfolken suger!

Idag tänker jag ventilera en mycket klok och i samhällsdebatten originell åsikt, nämligen den att alla måste sluta flumma runt och påstå att vi ska använda naturfolken som förebilder. Naturfolken är nämligen dumma i sina huvuden.

"Naturfolken lever i harmoni med naturen, och de tar bara vad de behöver av den!". Detta är en trött floskel som ältats in absurdum.

Naturfolken tog inte mer än de behövde, för att de var underutvecklade och saknade tekniken som krävdes. De sprängde inte nya vägar för vattendrag, för de hade inte uppfunnit sprängmedel. De utrotade inga djurarter eftersom de jagade med blåsrör, pilbågar och annat skräp. Sånt gav jämna odds; Skadeskjut en vildsvinsgalt med en pil, och han kommer och sprättar upp dig fortare än jag sprättar ett paket bratwurst.

Naturfolken hade heller inga fordon att frakta hem bytena med, varför det var opraktiskt att skjuta mer än man kunde bära med sig.

Ha i åtanke att vi alla varit "naturfolk" en gång i tiden. Det är bara så att vissa gjorde upptäckter, som ledde till utveckling. Vissa, som indianerna, sprang iväg och bosatte sig i det isolerade Amerika. Där satt de i sina fjädrar och målade sig i trynet, och täljde till knölpåkar med knivar av flinta och obsidian, fortfarande 3000 år efter att vi i gamla världen kommit på det här med järn. De uppfann att poppa popcorn och röka tobak.

Tack, Sitting Bull.

Fast kanske hade det varit lika bra om vissa naturfolk hade fått leva i fortsatt ovisshet om modern teknik. Ge en renskötare en snöskoter och en flaska potent gift från ett modernt laboratorium, och vad gör han då? Tja, varje vinter rapporteras jaktbrott där järvar och björnar hetsats ihjäl eller körts över, och Kungsörnarna ska vara jävligt försiktiga när de äter as i fjällen, för det kan vara spetsat med Stryknin!

Man kan förresten säga om Afrika, att det beboddes av naturfolk ända tills för drygt 100 år sedan när engelsmännen upptäckte kininet, som dämpar malariafebern. Då kunde äntligen denna stora kontinent erövras, varpå afrikanerna tvingades från järnålder till industrialism i ett ögonblick.

Hur gick det då? Hutuer + Tutsier + Kalashnikovs = 800 000 döda på 100 dagar i Rwanda.

Och hur har naturfolken betett sig överhuvudtaget? När man för första gången trängde sig in i Nya Guineas djungler, ja då satt infödingarna där och gnagde på varandra. Och hur gjorde Aztekerna, Inka och Maya? Jo, när de väl kom upp sig i smöret och kunde förslava andra, då kom svedjebruket, människo-offrandet och palatsbyggandet. Vilka jävla hjältar! "Imperier", sedermera besegrade av förkylningar och en flock giriga spanjorer med skitdåliga knallpåkar. Ha! Jag kan producera samma eldkraft med bakismage och en näve lecakulor.

Och "Massajerna", där har ni ett riktigt gediget gäng efterblivna skitstövlar. Men hela världen daltar och gullar med dom. Reseprogram av typen "Packat & Klart" förordar resor till deras byar, för att vi ska kunna hjälpa dom ekonomiskt och ta del av deras sunda kultur.

Här är ett utdrag ur en rapport från läkarmissionen: "Kvällen innan flickorna ska könsstympas är det stor fest. Krigarna tävlar om vem som kan hoppa högst."

Vilken jävla idyll hörrni! Efter första mensen skärs klitoris och blygdläppar bort, sen gifts flickan bort med en äldre man, vanligen någon kring 30 år, som tagit steget från krigare till herde. Då snackar vi flickor kring 9-10 år och uppåt.

Samtidigt i väst så saluförs turistresor till detta folks byar, för att man ska kunna njuta av deras kultur, och sitta i deras hus av koskit och dricka koblod, och titta på deras färgglada kläder. Turistresor för turister ifrån ett samhälle i väst, där man dagligen kräver pedofilers och våldtäktsmäns kastration eller avrättning.

Just detta irriterar mig som fan! Sånt ska inte uppmuntras, det ska bestraffas!

Ubba: Jag blir lika förvånad och glad varje gång en ny läsare gör sig hörd. Ja, det är nog väldigt mycket skruvade aktiviteter i folkhemmet. En höjdare är den med killen som är hos sin flickvän och gökar i hennes rum. Plötsligt kliver hennes mamma in efter en knackning, och han nappar som av en reflex åt sig en fjärrkontroll och kastar i ansiktet på mamman. Kul grejer!

Bäst just nu: Dagens byte!

Sämst just nu: Ny köldknäpp!

RSS 2.0