Paralleller mellan "MAX" och Förintelsen.

Inlägget om vad jag drömmer om får vänta, det är nästan klart, men jag kan inte lägga två så humorlösa inlägg efter varann.

Just nu ligger jag och skapar en monstruös spellista på min älskade iPod, inför den långa resan till Skåne idag. "20 timmar kollektivtrafik" heter den. Jag har även lagt in tre talböcker på den.

Vidare måste jag väl förklara varför jag tycker så illa om Richard Bergfors, VD för hamburgerkedjan "MAX".

Tänk er därför att ni har en stor gryta, typ en sån som man får ner en 7 kilos julsinka i. I den grytan stoppar ni ner världshistoriens allra ondaste och vidrigaste saker. Alltså, ta i från tårna! Glöm paddvårtor, fladdermusvingar och sån skit. 

Jag snackar Birger Schlaugs säd, Josef Stalins flensost, Norska dopingpreparat, Finskt ölsinne, Sydamerikansk byråkrati, Southern Comfort (helt seriöst, träffar ni nån som påstår att skiten är god, så bara gå därifrån), Italiensk rättsuppfattning, Samisk girighet, Michael Jacksons näsa, Fransk hygien, Make Up för män, Gudrun Schymans flytningar, Skånsk skadeglädje, Malignt melanom, Borgarnas vallögner och Kerstin Thorwalls gäddhäng.

Låt alltihop puttra mycket länge, reducera ner det till en svart, stinkande massa. Denna djävulens egen knäcksmet, detta vämjeliga avkok, det är medelhamburgerkedjedirektörens moral!

Vad grundar jag då detta uttalande på? Jo, låt mig dra en parallell till Hennes & Mauritz VD Stefan Persson, ett annat ärkesvin. Han leder också ett företag, som tvingar stackars arbetare att jobba i usel miljö, för dålig lön. Skillnaden är bara att hans arbetare är indiska barn, som sitter på bekvämt avstånd långt borta. Han slipper se eländet, för han skulle nog inte klara av det.

Vad gör då Richard Bergfors? Jo, samma sak. Men han har alla sina trälar här, i Sverige. Här arbetar de för 86,50 i timmen, vilket är lika mycket som en krona i timmen i Indien, kan man säga.

Och ni ska ha klart för er, att när ni tar en paus i julrushen, och går och sätter er på MAX för att äta, och det kanske är självaste julaftonsförmiddag, så står personalen fortfarande där och sliter i sitt anletes svett, för bara 86,50 i timmen. Deras avtal saknar nämligen storhelgstillägg. Just det. Sug på den. "Du ska jobba på midsommarafton, och du ska göra det för en femma och en fimp".

Hur skulle ni ställa er till den ordern?

Dessa stackars stressade flottslavar, som näst lapplisor måste ta mest skit och hån av alla yrkesgrupper från det imbecilla klientel de betjänar, finns inte på bekvämt avstånd från storarslet Bergfors. Han konfonterar dessa själstärda hjon i princip varenda dag, och sover fortfarande gott om natten. Inte ens Adolf Hitler hade för vana att knalla runt bland ugnarna i sina läger.

Men Richard Bergforgs trivs, där han går och mönstrar sina glädjelösa slavar, med sin kalla, onda blick, och njuter tyst i uttryckslös lycka. Tro mig, "MAX" är helvetet, och Richard Bergfors är Djävulen.

Bäst just nu: Nå, det vette fasen.

Sämst just nu: Jag vet inte vart jag har en massa prylar? Jag håller ju på å packar...

Kommentarer
Postat av: Keyser Söze

Ja, det är för jävligt! Dessutom med borgarnas
nyinförda nazistmetoder i A-kassan så måste ju folk ta alla lediga jobb, oavsett vilken skitlön som utbetalas. Missförstå mig rätt, det kan vara bra att få ut vissa arbetsskygga element på arbetsmarknaden men det här slaveriet ska ju inte uppmuntras genom systemet. Bojkotta MAX skiten helt enkelt!!! ( Fan, det här blev ju ett riktigt brandtal, upp på palisaderna :)

2007-12-21 @ 08:10:34
Postat av: Damien

Bojkott är enkelt. Burgarna smakar ju skit på det där stället.

2007-12-21 @ 13:19:27
Postat av: Keyser Söze

Sant...

2007-12-21 @ 13:32:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0