Moderata stereotyper.

Jag var på "After work" med Olefin och Jonas ikväll. Moderaterna, som Olefin är med i, hade bokat bord. Jag och Jonas var medbjudna. Vi anlände sent eftersom vi åkt kollektivt, och då vi klev in tilltalade Olefin värdinnan. "Moderaterna har bokat bord, vart har ni det?" frågade hon myndigt, och jag blev lite röd om öronen. "Moderaterna" kunde hon väl sagt lite tystare?

Nåväl. Efter att ha lirkat oss runt buffén, och klämt oss emellan alla rödnästa, korpulenta medelålderskärringar som lyckats placera sina arslen där de utgjorde störst hinder, satt vi så runt bordet. Förutom två attraktiva och trevliga kvinnor runt 40, så utgjordes moderatskaran mestadels utav stereotyper. D.v.s. socialt hämmade och spädlemmade 30-åriga killar med snelugg, nervöst flackande blickar, exklusiva skjortor med i några fall stickade tröjor över, och som satt och hade roligt åt arbetare och människor med lyten.

Löst utdrag ur konversationen; "...öhöh, klistermärke med texten 'Den här bilen har du inte råd med, arbetarjävel' i bakrutan, undrar om det skulle sälja, hahahaha"

Jag var med för maten, och för att socialisera med Olefin och Jonas, så jag deltog inte i diskussionen. Jag satt istället och spanade smackande på alla uppsnofsade kvinnor runtom i lokalen. Tänk om de hux flux slet av sig kläderna och började köra "girl-on-girl" med varann på borden? Skulle jag kunna utnyttja mina kontakter bland krogpersonalen, och få tag i lite varm honung att hälla över dom i så fall? Otroligt scenario, men ändå. 

Jag lyssnade då och då med ett halvt öra på konversationen, och fantiserade om att slå av en flaska mot bordet, vifta hotfullt med den åt dom, och skrika: "NU SER NI TILL ATT SÄNKA SNUSSKATTEN, ERA BENSKÖRA JÄVLAR, OCH LÄGG FÖR FAN OM FÖRSVARSBUDGETEN, FATTAR NI INTE ATT RYSSJÄVELN RUSTAR????"


Men det kändes så finskt, och så skulle jag såklart minst blivit utslängd och Olefin skulle dramatiskt klargöra att; "Higge, du får då verkligen inte följa med på fler after work med oss".

Men tillställningen var i grund och botten trevlig. Olefin var nöjd och glad och jag och Jonas diskuterade reningsverk och mikrobiologiska processer. Det satt dock två trubadursvin i diskjockey-båset och skrålade sönder folks konversationer, men de hade vett att ta paus och vara tysta någon gång då och då också.

Efter tillställningen upplyste jag Gäby i ett SMS om att vi ätit med stereotypiskt hämmade spädlemmade, som gjort sig roliga över arbetare och lytestyngda. 
 
Som den SMS-mästarinna hon är, hade hon en skojig reflektion på lut; "Och då var de ändå ute bland folk, tänk när de sitter i en homogen grupp på ett konferensrum. Jag ser lös-judenäsor, uppeldade sedlar och 'stena kommunisten'-lekar"

HAHAHA! Jag också, Gäby! Jag också...

Bäst just nu: "travian.se", onlinespelet där man sköter om sin lilla by utav romare, germaner eller galler, bildar allianser och smider ränker. Jag och Fanjunkaren har något stort framför oss, då vi har en stor äcklig Allians med norska snorgärsar att lägga under våra stövelklackar. Min lilla by heter "Sodom", och jag kallar mig "Pilatus". I beskrivningen som andra spelare kan läsa om mig och mitt lilla imperium, står endast en fras. "Resistance is futile" ("Star trek"-skämt)

Kanske just nu: I och med inlägget, så fruktar Gäby för sin hälsa, och jag undrar om jag kanske offrat Olefins goda humör på den skrivna komikens altare? Men hon vet nog ändå att vi älskar henne, trots att hon prettoprennar på DN och säkert uppskattar lukten av sina egna fisar mer än doften av liljekonvalj och hyacinter.

Sämst just nu: Månadens räkningshög. Hur många träd har inte sågats ner för denna hög?


Kommentarer
Postat av: Lotten

Har du något jobb?? Det finns få
som intresserar mig så som människa som du...o då känner jag inte ens dig!!!!! Du är en väldigt komplex figur....i like!

2007-10-21 @ 16:34:33
Postat av: Mr.Pentex

Snus e jävligt dyrt, och det är kasst.
Men även det rubbar inte mitt humör för tillfället. Jag har i helgen varit på Oktoberfestival i Bremen Tyskland. Det måste jag promota att det var den bästa festen någonsin alla kategorier. 1L öl i stop 65kr, 4000 festande tyskar,svenskar med flera, inget bråk eller gruff. Alla sjöng och skrålade och drack massor av öl.

2007-10-22 @ 11:27:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0