Popkonst och serienostalgi...

Jag har en massa skräp i lägenheten som jag inte riktigt vet vart jag ska göra av. Men idag, i ett ögonblick insikt, så kom jag på vad jag ska göra med ett bokhyllsbakstycke utav masonit, som står och skräpar i hallen. Jag är väldigt svag för popkonst av olika slag. Roy Lichtensteins verk är favoriter.
Här är hans kanske kändaste tavla, "M-maybe" från 1965  Ni känner säkert igen den. Lichtensteins prylar blir riktigt snygga tatueringar. Jag har ett längre tag gått och haft en sådan i tankarna, och har sedan länge en modifierad Lichtenstein-grej klar att tas till studion för att sättas på hud.
Det är hans "In the Car" från 1963  men på mitt exemplar har jag bytt ut mannens huvud mot mitt eget, i seriefigursform. Det sitter alltså en skallig snubbe med skägg i bilen istället. Ego? Njo, men fantastiskt coolt. Ett exempel på hur hans grejer gör sig som tatueringar kan man se på den bakre tjejens underarm här . Mycket snyggt. Tatueringspengar har dock en mycket irriterande vana att gå till tandläkarjäveln istället. Nåväl, en annan sak som är helt given för mig som tatuering, är ur en scen i Walt Disneys "Steamboat Willie" från 1928. Det är den här när "Steamboat Willie" (senare "Musse Pigg") står och styr sin båt och visslar glatt och lagom korkad.  Så som den är, något beskuren (utan den där svarta kanten förstås), placerad på högra underarmen. Fantastisk!

Nåväl, åter till masonitstycket i hallen. Jag stod i lägenheten och begrundade en stor tom vägg, och funderade på vad man skulle kunna hänga på den. Ett stort stycke "popkonst" hade ju varit skitnajs, men vad? Då drog jag mig till minnes den bästa serietidning som någonsin getts ut av skandinaver, nämligen "Pyton". Det var en ekivok och vulgär tidning, som började ges ut 1990, då jag var 11. Den var ungefär som "Seriemagasinet", fast fylld med snusk, parodier och lysande karaktärer som t.ex. "Ledarhunden Adolf"
"Benny Klimp"  (en slags lättölsälskande parodi på Kalle Anka, som hade sjömanskavaj och ständigt visade röven. Ibland dök "Alexander Lukas" upp och mördade Benny på något sätt, ibland mitt under pågående samlag med "Kajsa").
"Rhesus Minus"  var en annan vidrig karaktär.

Höjdpunkterna var dock sporadiska strippar av en mycket ung och genialisk Martin Kellerman, alias seriehunden "Rocky                                 
Kellermans tidiga saker kunde se ut så här  och förekom även i Aktuell Rapport, där de faktiskt var mer underhållande än själva det pornografiska materialet. 

Vad jag dock kom på skulle göra sig fantastiskt bra som "popkonst" i form utav en ca 120 X 200 cm stor tavla, är den seriestripp som avslutade varje nummer utav "Pyton". Den hette "Nakna brudar berättar gamla vitsar", och var helt enkelt tre nakna brudar i Modesty Blaise-stil som drog gamla sköna vitsar.
Det såg ut såhär  och jag beklagar att jag bara hittade en bildruta, så vi inte får hela vitsen. Om man kapar den i höjd med textraden "Men utan att han visste om det", och gör en jättekopia (eventuellt färglagd?) så blir den ett storartat stycke konst.   

Eller hur?

Bäst just nu: Snus, General Lös


Sämst just nu: Akrylfärger är väl jävligt dyrt?


Kommentarer
Postat av: Martin

Blir det inget av "BUFFÉ"-gadden? Det var annars den kanske bästa tatueringsidén jag hört på år och dar!

2007-10-19 @ 07:49:30
Postat av: Keyser Söze

Akrylfärger är jävligt billiga, du tänker nog på oljefärg.
Gjorde din senaste quiz och man får nog fan röka på rätt bra om man ska få full poäng där!

2007-10-19 @ 21:21:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0