Radioincidenten, Del 2

Har ni inte läst del 1, så gör det först. Här är fortsättningen.

Där var den, min utväg!

Jag: Nä, jag är ledsen, jag har inget gummi på mig. Inget gummi, inget göka.
Eva: Men jo, bara lite, bara en gång upp och ner!
Jag: Nej, sorry. Jag gör det inte utan gummi... Det är inte värt det.
Eva: Snälla!
Jag: Nä... men vet du vad vi fortsätter en annan gång. Ta mitt nummer, så gör vi det ordentligt sen, med gummi under bättre förhållanden. Det blir skitbra, vettu! Yes! Nu ger jag henne bara fel nummer, så kan jag glömma alltihop. Hurra!


Eva gnydde och mumlade besviket, men godtog kompromissen. På fantastiskt bra humör körde jag tillbaka henne, och försäkrade lite då och då under färden att det skulle bli så bra så. Eva verkade skeptisk. Då jag stannade bilen vid porten igen, gav jag henne mitt nummer, så när som på sista siffran. Den bytte jag ut mot en sjua. Så tog hon upp plånboken och ville betala. I den fanns en bild på en grabb, som såg ut att vara kring 7-8 år.

Eva var ensamstående med en son, men hade bra jobb som välavlönad tjänsteman, visade det sig. Ensam dock, som så många andra. "Hur mycket vill du ha?" frågade hon och tog fram ett plastkort. Jag visste inte vad jag skulle svara. Taxametern hade jag inte ens slagit på, och vad skulle jag egentligen ta betalt för? Jag kom bara på en enda replik.

"Äh, det här bjuder jag på!"

När Eva klev ur bilen, såg det ut som hon hade kissat på sig. Jag funderade över vilka scener som skulle utspela sig när hon kom tillbaka upp på den där förfesten. Så körde jag tillbaka mot stan, och ropade över radion. Vi var tre som körde den kvällen. Henrik, och killen han driver företaget med, Jonte. Jonte svarade på anropet.

Jag: Japp då var jag ledig igen!
Jonte: Jag är full av beundran, det där ska jag ha som min ringsignal hädanefter!
Jag: Ehe... Ok? Vad menar han?

Så ringde mobilen. Det var Taxi-Henrik. Han ville väl veta vad som hänt, antog jag.

Jag: Tjenare, har vi några körningar.
Henrik: Näe, men det är bara att gratulera, Higge! Du har sänt ut alltihop över radion, vi hörde vad du gjorde! HÖHÖHÖHÖHÖ!
Jag: Vaaa? Seriöst? Vilket då? Neeeeej!
Henrik: Ja, vad tror du. Hon lät ju nöjd! Och jag hade D-G i bilen med sitt gäng, och de låg dubbelvikta av garv.
Jag: Knappen... knappen till radion, hon måste satt knäet på den... hehehe... åh shit... hehe... 

                                                                                          
                                                             Epilog

Historien spred sig, mycket tack vare Taxi-Henriks förmåga att sprida information, och under varje taxipass för en tid framöver så lovprisades jag av manliga kunder som hade hört om "den där grejen med avsugningen över radion". "Det här är skåningen som sände ut en avsugning" presenterade stammisarna mig som, för kamrater de hade med sig i taxin.

En tid senare kom det sig att man på radio P4 skulle göra ett reportage om hur det var att köra taxi i Luleå. Nån snubbe på radio kände Henrik, så lotten föll därigenom på en av våra chaufförer, en tjej i min ålder som heter Lena, att ta med en reporter i bilen under färd. En bit in i programmet undrade reportern om det hänt något snaskigt i taxin, och isf vad som var det snaskigaste.

Lena var då vänlig nog att återberätta händelsen, med ljudeffekter och hela kitet. Mina polare i västerbotten hörde det och blev tämligen imponerade. Mina f.d. svärföräldrar fick nys om det, och kastade gliringar som jag med nöd och näppe manövrerade undan.

Däremot så blev inslaget anmält till radionämnden. Flera hade tydligen tagit illa upp. Det hela ledde enligt Henriks bekante på radion till att vänsterfeministerna i Stockholm, på P3s samhällsdebatterande bolsjevikprogram "Front", missförstod alltihop, och trodde att taxichaufförerna i Luleå utnyttjade kvinnor genom att ta betalt i sexuella tjänster. De planerade därför enligt uppgift att göra något slags avslöjande reportage i Luleå, med dold mikrofon.

Vi stötte aldrig på någon som undrade om vi inte ville ha sex istället för pengar, så förmodligen rann det hela ut i sanden. Men jag kan ju inte svara för de andra chaufförerna i de övriga bolagen.




Kommentarer
Postat av: Damien

Helt klockrent! Tack för att du delar med dig av pinsamheter, hehe...

2007-09-21 @ 20:22:51
Postat av: Malin

Hahahahaha.. Jag har hört om denna händelse. Som sagt, den har spridit sig som en löpeld genom taxibranschen. ;) Kul att veta att det var du. :D
Klart att jag har fått erbjudanden, det ska du veta. Hehe.. Men inga som jag tackat ja till. ;)

2007-09-21 @ 20:57:15
URL: http://blogg.aftonbladet.se/8083

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0