Big Bang = Big Svammel

När jag läste biologi, så fick jag Big Bang-teorin förklarad för mig. Uppenbarligen utav någon som inte kunde förklara den, eftersom Wikipedia säger något helt annat (jaja, "wö-höhö, wikipedia, det är ju jävligt pålitligt", men nu är det något vi får leva med).

Det var när någon utav oss undrade hur grundämnena blev till, som fåntratten påstod att de uppstod i den explosion som var Big Bang. Jag anade en chans till att få ansätta en människa med högre akademisk utbildning, varför jag genast ställde följdfrågor. Efter en stund började vår lärare att vrida på sig och visa starka tecken på irritation.

Jag: Uppstod ur vadå?
Läraren: Ja, ur Big Bang!
Jag: Men det var ju en händelse. Fanns det liksom något superurämne som small till och delade upp sig i våra grundämnen?
Läraren: Nej, de skapades ju i Big Bang.
Jag: Hur menar du? Vad var det som exploderade då? Ingenting? Ingenting kan ju inte explodera, eller hur? 
Läraren: Nej, men...
Jag: Då fanns det något innan, alltså kan ju inte Universum börjat med Big Bang, eftersom något redan fanns!
Läraren: Men det fanns ingenting innan!
Jag: Vad är det för sludder, vem har tagit reda på det? Var någon där? Tror vetenskapen på fullt allvar att en explosion skapades ur intet, och ut ploppade alla femtielva grundämnena? Jo tjena, det är ju lika korkat som att gud skulle pladdrat ihop universum på 6 dagar.
Läraren: Nej, du förstår ju inte!
Jag: Vad ska förstås? Det är ju helt ologiskt! Ska det på fullt allvar vara meningen att jag ska behöva acceptera en sån korkad teori, bara för att dagens vetenskapsmän tror sig veta? De begriper ju ingenting. Jag vill ha ryggen fri när framtidens människor sitter och garvar åt våra idiotiska teorier om 500 år, precis som vi sitter och fnissar åt idioterna på medeltiden som trodde att en kula som väger 10 kg faller 10 ggr fortare till marken än en som bara väger 1 kg. Ingen ska kunna säga att jag köpte det här svamlet nu! 

Nej, en sak är jävligt säker; ingenting som inte är absolut bevisat bör accepteras som sanningen.

Vi är bara 200 år från åderlåtningen, och kan endast i tursamma fall bota cancer. Vi använder cellgifter som är riktigt otrevliga mot hela kroppen, inte bara människan. Och så tycker man att de var tröga på 1700-talet, när de behandlade syfilis med kvicksilver och arsenik!!?

Men vad fan tror ni? Man råkar spänna på en fransyska, och ett halvår senare sitter man hemma med ett stort hål där näsan en gång satt! Klart man testar kvicksilver, om det är vad läkaren ordinerar!

Om 200 år kommer de att sitta och skaka på huvudet åt cellgifterna, och inte begripa varför vi inte byggde nanobotar som sköt sönder tumörerna istället. Jag menar att man gör väl vad man kan, men man ska inte tro att ens nutid har det definitiva svaret förrän man kan ta på det.

Är det bara jag som har sån här insikt? Ni andra, vad tänker ni på egentligen?

Bäst just nu: Att jag äntligen fick ihop ett inlägg.

Sämst just nu: Att jag inte riktigt kommer igång med uppföljaren till det storslagna hjältekvädet "Röf-Ulv Viking plundrar Amsterdam" från November 2007. Men den är på gång.

Sämst förr i tiden: Migränpillrena jag hade som ung, som skulle upp i arslet. De hade ungefär samma storlek som tanken på en Puch Dakota, hjälpte inte ett skit och gav mig värk i benen så jag knappt kunde gå dagen efter.

Kommentarer
Postat av: Nolen

1. Vad gör du uppe vid den tiden? (2008-08-28 @ 04:12:08)

2. Jag har ofta undrat vad som fanns innan Big Bang och vad fan det var som egentligen smällde. Jag hade en djup diskussion med en kompis med detta ungefär vid 04-tiden på morgonen efter en vild fest. Vi kom fram till att vi inte hade en aning, men jag vet att vi trots det diskuterade problemet i 2 timmar i alla fall. Förmodligen hade man kunnat diskutera detta sedan självaste Big Bang och ändå inte varit ett dyft klokare idag.

3. "ingenting som inte är absolut bevisat bör accepteras som sanningen." Jag skulle önska att det var så. Matematik är vackert. Matematik är en exakt vetenskap. Allt annat är väl mer eller mindre överväldigade sanningar...

2008-08-28 @ 08:06:09
Postat av: Keyser Söze

Har nog själv kommit fram till en liknande insikt. Vi tror ju att vi är väldigt långt fram i kunskapen om att bota sjukdomar, precis som alla andra före oss! Ibland tänker man ju, "nu kan de ju knappt komma längre, de kan byta ut massor av organ, höftkulor mm." Men om några hundra år sitter läkarna och skakar ledsamt på huvudena åt okunskapen.

När dessa botemedel först dök upp på medeltiden tyckte nog många att " this is the shit "

-Elda med ett stearinljus i munnen mot tandvärk.

-Svinga bebisen i fötterna så försvinner hostan.

Fast det där med rymden och Big Bang ska man nog inte tänka för mycket på. Man blir ju galen bara av att fundera på om rymden tar slut på något sätt, det måste den ju, vad finns utanför det? Eller att om man färdas tillräckligt långt så kommer man tillbaka till samma plats, på grund av att rymden kröker sig. Samma fråga där. Vad finns utanför den "bubblan"?. Och Big Bang är ju lika illa, vad fanns innan det? Nä, det är lugnare att funder på vilken sorts öl man ska köpa till helgen. Grolsch eller Staropramen. Eller ska man slå till med en blandning av båda, hmmm.....

2008-08-28 @ 08:33:59
Postat av: Sanity N/A

om ni tycker att bigbang och teorierna däromkring e lökiga så prova den moderna fysiken med dess kronjuvel "relativitetsteorin"..... Den bygger helt på att en jävligt smart kille kom på ett sätt att räkna som ingen hittils har lyckats knäcka, därmed anses det som vedertagen fakta.

Sen vad gäller matematik och dess exakthet.... plugga matte så kommer man snabbt i kontakt med Imaginära tal (ja det betyder påhittat tal)ett tal man hittat på därför att man inte kan komma fram till en lösning på roten ur minus ett. Dock anser man att det måste finnas en lösning och därför använder man ett påhittat tal för att kunna räkna med det ändå.....

2008-08-28 @ 09:26:56
Postat av: pooptroop

oj, måste man skriva långa kommentarer i det här inlägget?

Äh, jag går emot strömmen lite.

Jag har fan aldrig tänkt på det dära om Big Bang, bara tagit det för givet.. men tack vare dig har jag nu också börjat undra....

2008-08-28 @ 10:32:08
URL: http://pooptroop.blogspot.com
Postat av: Lovis

Jag skulle inte bry mig för fem öre om min mor lagt ut en film på mig när jag bajsar som bebis. Han är för tusan 3 månader vid tillfället. Folk som lägger ut filmer på sina barn när de ramlar roligt, a lá slap stick-humor då? Eller när de badar (de är ju faktiskt nakna)? Eller överhuvudtaget filmer på barn på youtube? Ingen av dem, har förmodligen, gett sin tillåtelse. Så om nu min film är så moraliskt fel borde väl alla filmer på barn utlagda på internet vara det.

2008-08-28 @ 12:18:48
URL: http://livetenligtlovis.blogg.se/
Postat av: Lovis

Det är precis det jag menar. Det är inget omoraliskt med klippet. Man ser ju bara ansiktet på honom. Det är ju inte så att jag filmar hans bajs liksom. Gud, det skulle jag aldrig göra (lika lite som jag skulle lägga ut klipp på när han kissar på någon). Ber om ursäkt för den något vresiga kommentaren. Men jag börjar bli trött på töntar som kritiserar klippet. :P

2008-08-28 @ 13:17:46
URL: http://livetenligtlovis.blogg.se/
Postat av: Nolen

Sanity N/A: Jo, visserligen. Man använder ju det fiktiva talet för att komma vidare i uträkningen och lösningen.



Sedan är ju ett matematiskt tal omöjligt att svara exakt på om det innehåller irrationella tal. Du kan svara med en förenkling (uträkning) men inte ett exakt tal.



Jaja. Nog om det. Jag tycker tänket är spännande i inlägget och visst har Higge rätt i att läkarna förmodligen kommer att skratta åt dagens metoder om 100år.



De som läser Illustrerad Vetenskap kan ju ofta hitta gamla "idiot-kurer" som skulle hjälpa mot olika åkommor på en av sidorna i slutet, där man går tillbaka i tiden.

2008-08-28 @ 15:38:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0