"Min drule är doppad i botemedlet!"

Jag lär mig aldrig. Nyss gick jag in på "klimatbloggen" på aftonbladet.se, och blev naturligtvis djupt störd över vad jag läste. Den här  pojkaktigt charmige mumshunken heter Jacob Rutqvist, och är ny på "klimatbloggen". Här skriver han om att han är på en expedition till arktis, som på något sätt ska hjälpa honom och hans likar att lyckas skapa det fossilbränslefria samhället. Inlägget är en vämjelig smörja fylld med lögner och populism, som får mig att vilja kräkas över tangentbordet.

Bl.a. skriver han att "Forskarna är idag eniga och många menar att vi har någon stans runt 100 månader på oss att vända trenden av ökande utsläpp, detta för att undvika att den globala uppvärmningen går över styr."

Många människor sväljer det här skiten med hull och hår! Men låt mig som självtänkande individ med viss skolning i ämnet, sätta lite av mina synpunkter om hans dumheter på pränt.

"Forskarna är idag eniga" säger han, och ett sådant uttalande tolkar jag som att han menar alla forskare. Nästa mening inleder han dock med "många menar". Vilka menar det? En del av de eniga forskarna? Men vart ville han komma med att dom var eniga, alla forskarna? Vad var dom allihop eniga om, om det bara var en del som "menar att vi har någonstans runt 100 månader på oss".

Förstår ni vad jag menar? Är dom eniga om att det är en god idé att torka sig i arslet när man har bajsat, eller vad?

Okej, obstinata påhopp från min sida just nu. Han menar förstås att forskarna är eniga om att klimatet håller på att gå åt helvete p.g.a. koldioxiden som vi släpper ut.

Saken är bara den, att det är en jävla lögn. Forskarna är absolut inte eniga, men det är vad klimatmupparna envist fortsätter att hävda. De kan dock fortsätta göra så i lugn och ro eftersom klimathysterin säljer, och media bara låter en sida komma till tals. 

Men vad skulle klimatfolket tjäna på att ljuga om det här? Lugn, jag kommer till det.
 
I klimatbloggen skriver Jacob dessutom såhär: "De senaste 17 åren har vi människor påverkat klimatet i en omfattning som historiskt sett tagit 1 000 år att ske på naturlig väg". Detta kan också avfärdas som ren rappakalja. Det finns inga vetenskapliga bevis för ett sånt påstående. Inga som helst!

Men Jacob får god respons i kommentarfälten, bl.a. av "Linda" som inte bryr sig om att ifrågasätta Jacobs källor. Såhär skriver "Linda": "Det är ju helt sjukt...och det är helt sjukt att folk inte gör mer åt de än dom gör...!"

Nej Linda, det är helt sjukt att folk som är så efterblivet naiva som du har rösträtt, och delar mitt lebensraum.

Men det som verkligen stör mig, rent av oroar mig, är den känsla av religiös fanatism som genomsyrar klimathotsdebatten.

Nyligen avslöjade man i USA att Al Gore, killen som verkligen dragit igång klimathotshysterin på allvar, släpper ut många gånger mer koldioxid än en vanlig människa, samt att han med sin 21-rums villa bränner lika mycket el på en månad, som en vanlig familj gör på sju månader.

Al Gores folk berättade då att man var i färd med att sätta solceller på hans tak, och att han faktiskt köpte s.k. "koldioxidlotter" för att kompensera sina utsläpp. Ok, det lät ju betryggande. Men vem tror ni äger företaget som han köpte lotterna i? Jo, Al Gore. Så för att besvara frågan om vad klimatfolket skulle tjäna på att ljuga om klimathotet; Hur jävla mycket pengar som helst! Tror ni klimathotsföreläsarna jobbar pro bono (gratis) bara för att hjälpa till att rädda världen? Haha! Nej.

Likt militanta islamister reagerade Al Gores anhängare med att mordhota de som rotat fram uppgifterna, och menade att någon som smutskastat en så stor man förtjänade att dö.

Helt jävla horribelt. Det finns ingenting som är så äckligt, som extremism grundat på människors oförmåga att tänka objektivt och självständigt.

Men långt i horisonten tycker jag mig se en ljusning, och det med hjälp från oväntat håll. Elisabet Höglund  har skrivit en helt underbar krönika om att det är dags att granska klimatforskarna. Jag blev så glad när jag läste den, och lättad över att man ännu låter människor som tänker utanför det bääande kollektivet yttra sig på det här viset, att jag kunde satt på det gamla trasselkopfet på fläcken.

Det finns alltså hopp för att det sunda förnuftet kan komma att segra iaf! Med det i bakfickan, så tänker jag att man kanske kan lära sig något av det här, och dra nytta utav det! Om det nu dräller av så mycket korkade och naiva människor där ute, så borde man kanske låta utveckla en raggstrategi för krogen, för att nedlägga dessa.

Eftersom de verkar tro på vad fan som helst, så tror jag att detta verkligen kan funka! Jag har tänkt mig något i stil med följande scenario.

Jag: Hej, vad heter du?
Linda: Linda!
Jag: Linda, jag är lite orolig...
Linda: Jaha, vaddå då?
Jag: Jo, jag såg dig på håll och tänkte "oj, vilken söt tjej", men nu när jag kan se dig i ögonen, som säkert varit mycket vackra innan, så ser jag att du är på väg att bli väldigt sjuk!
Linda: Men gud, vad menar du?
Jag: Dina regnbågshinnor bär spår av en koldioxidutlöst infektion. Den drabbar bara ett fåtal varje år, man antalet växer! Forskarna är eniga om att något måste göras!
Linda: Men gud, det är ju helt sjukt! Vad ska jag ta mig till?
Jag: Lugn, jag fann dig innan det spridit sig till ryggmärgen och vidare upp i hypofloskeln! Jag läser medicin, och tror mig helt säkert ha forskat fram ett botemedel!
Linda: Är det sant? Åh Gud!
Jag: Ja.... men av medicinaltekniska orsaker som jag inte kan gå in på, så har jag doppat min drule, "Herr Bohman", i botemedlet, och det måste intagas vaginalt! 
Linda: Jaja, vad som helst! Gud vilken tur, alltså!
Jag: Ja, kom med mig här, så ska jag se om inte Herr Bohman kan bota dig...
Linda: Åh, men vad blir jag skyldig då?
Jag: Äh, det här bjuder jag på!

Jag är ett sånt jävla geni! Jag kommer att få samlaga mig harmynt! Yay!

Ingvar: Norskor är inte sällan väldigt läckra. Kan man bara få dom att vara tysta, så funkar dom säkert skitbra att använda.

Lindblom: Vad är detta "Sigonera"?

Bäst just nu: Nya numret av "Rocky" som jag tjackade idag.

Bäst just nu 2: Jörgen Persson! Jag tror faktiskt han kan skrälla, om ingen korkad kommentator gör som dom brukar och tar ut något i förskott.

Sämst just nu: Den månatliga räkningshögen har anlänt.

F.ö. anser jag att Norge bör förstöras!

Kommentarer
Postat av: Sanity N/A

att tro att sunt förnuft skulle ha en chans att segra i denna värld e väl naivt om något?

2008-08-23 @ 12:16:44
Postat av: Damien

På varje hysteri finns det några som tjänar pengar... Inte helt sällan är det samma personer som skapat eller underblåser hysterin i fråga.



Lobbygrupp of the year måste vara "Gröna bilister" som sponsras av etanolindustrin. "Gröna" syftar förmodligen på dollarsedlar.

2008-08-23 @ 13:16:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0