"Snäll", Epilog (Higge moraliserar)

Igår satt jag och slösurfade runt lite, kollade bloggtoppen och botaniserade bland bloggutbudet. Eftersom jag aldrig brukar bry mig om andra bloggar, så har jag heller inte så bra pejl på vad som finns där ute. Vad jag såg gjorde mig arg och en smula modfälld.

Jag tvingades inse att jag är en snäll människa. Ja, jämfört med monstren vars bloggar jag läste igår, skulle jag t.o.m. drista mig till att kalla mig "hyvens", på gränsen till "helylle". 

Jag läste om killar som lagt ut bilder på tjejer dom legat med på nätet, och jag läste om en tjej som skildrade sin notoriska otrogenhet, samtidigt som hon glatt berättade hur hon svarat ja på sin killes frieri; "Jag har knullat idag, och det var inte med min kille! Hihi!"

Det är ett beteende som är mig helt främmande. Visst, jag vet väl att det alltid har funnits och alltid kommer att finnas, men det är ändå jävligt irriterande när man konfronteras med konkreta exempel.

Jag menar, den här människan skulle faktiskt förtjäna någon form utav officiellt straff. För att beskriva situationen; hon är ihop med någon som älskar henne, och har dennes tillit. De har ett barn ihop, han har friat och de ska gifta sig. Nu arbetar dom dessutom på barn nr. två. Samtidigt är hon ständigt otrogen, och frågar sig om hon egentligen ens ska vara ihop med den där killen framöver.

Varför är inte ett sådant beteende straffbart? Fängelsestraff, eller varför inte stening som i Saudiarabien? Helt seriöst, så kanske jag måste revidera min syn på delar utav det religionsbaserade rättsystem som råder i delar av den muslimska världen.

Med detta i bakfickan så är jag rätt nöjd över att vara "snäll". Jag skulle inte vilja finna mig själv i samma karaktärskategori som den typen utav mänskligt avskräde.

Jag ska rent utav bli lite snällare, mot de som förtjänar det.

Lindblom: Nä, fullt så svullet är mitt ego inte, att jag beter mig på det viset.  

Damien: Nej, att dom väger något kan man nog räkna med i de flesta fall. Det handlar väl om någon slags grundpresentation. Om du presenteras för ett sällskap, så kan man förmodligen stå åtskilliga timmar och berätta om dig. Detta eftersom du genom livet samlat på dig erfarenheter, vanor och egenheter. Du har ju något mer än vikt, kön och längd; du har ju dryckesvanor, sjukdomshistorik, bostad, musikintresse, ex-flickvänner o.s.v.

Men en alldeles ny människa har ju inte det där. Den har ju inte ens ett namn, varför man snabbt kan summera dess person med tre enkla, men väldigt grundläggande fakta; Längd, vikt och kön. 

Sämst just nu: Förra "sämst just nu blev konstig". Det ett dåligt skämt, jag brukar faktiskt inte snaska stekt gröt strax innan löning. Dels brukar lönen inte ta slut, och dels verkar det äckligt med stekt gröt. Jag minns dock att de åt det i "Den vita stenen", en genuint usel serie för barn som gick för längesen. Dessutom så är ju löning en positiv sak, inte "sämst just nu".

Bäst just nu: Etta på "on the go"-spellistan i min iPod. Schlager var bättre förr, och tyskar är ena sjuka jävlar. Kolla sångaren! Dansar han, eller simulerar han sodomi?

 

Kommentarer
Postat av: Elin

Vilken otäck människa, hon verkar ju ha allvarliga problem. Vet inte om man ska tycka synd om henne eller bara äcklas; kanske båda delarna.

Det e ju fint att beteendet är främmande för dig, men ärligt talat hur är det med Jonny Skan är han en lika hyvens kille?!

Dissa inte stekt gröt det är en superb anrättning, prova får du se=)

2008-08-26 @ 20:37:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0