Snäll?

Ja, jag ska kommentera situationen i kommentarsfältet, men jag har faktiskt tänkt skriva om en helt annan grej först.

Det handlar om den "snällstämpel" jag helt oförtjänt gått och dragit på mig. För ett par veckor sedan så sa en tjej till mig att jag var en av de snällaste killar hon kände. Det var ju en fin komplimang, som man väl borde bli glad över. Men istället blev jag lite irriterad, för jag kunde inte komma på något snällt jag gjort. 

Jag är överhuvudtaget inte alls så snäll som folk i min omgivning tycks tro! Jag anser att vi lever i ett civiliserat samhälle som vi ska hjälpas åt att få det så bra som möjligt i. Det betyder att man bör följa vissa normer och oskrivna regler. Om jag släpper min sittplats på bussen till nån gammal tant, så är det för att det är rätt sak att göra. Om jag stannar för att hjälpa någon som står vid sidan av vägen med motorhuven öppen, så är det för att det är rätt sak att göra.  

Om jag hjälper mina kompisar med något, så är det ju för att jag bryr mig om dom, och för att jag själv skulle bli tacksam om någon t.ex. ställde upp och hjälpte till med flyttgods eller skjuts någonstans. Men "snäll" tycker jag inte har med saken att göra. Att behandla andra som man själv vill bli behandlad är ju en slags grej man kör för att liksom må bra och ha en dräglig livsmiljö.

Jag menar, vem fan har något för att bara vara snäll? I skåne brukar man säga; "Ja, hon e snäll, men de e ju en ko osså". Är det något positivt, att var känd för att vara något som en kossa kan reda ut?

Att jag alls inte är så snäll, det blir klart när jag stöter på folk som gör fel. Som när en gammal kärring dristade sig till att knalla ut i gatan när jag hade grönt med min gamla VW Jetta, och hon hade röd gubbe. Jag tutade, och tror kärringen höll på att skita ner sig. Det var inte snällt, eller hur? Samma Jetta brukade ett gäng Björktrastar sitta och skita på. Dom sköt jag, plus 25 av deras kompisar. Inte så snällt, eller hur? När snuten stannar mig och ger mig böter och talar nedlåtande, som om jag inte begrep något, så fantiserar jag att nästa snubbe dom stannar, sliter upp ett automatvapen och knäpper dom. Ganska elakt, eller hur?

När Pepino var liten och vi hade en våningsäng, så brukade jag tejpa fast hans ena arm i stegen när han sov. Sen sprejade jag Nezeril i munnen på honom. Det var fruktansvärt roligt, och inte särskilt snällt. En annan gång höll jag fast honom och tvingade honom äta ansjovis! Han hatar ansjovis, så det var inte snällt. En annan gång gav han mig en "soft air gun". Den sköt jag honom med! HA!

Ja, jag vet inte vart det här ska leda, eller vart jag egentligen vill komma. Men på något sätt känns det som om folk istället för "snäll" säger "dum", "driftkucku" eller "idiot". Ni har ju alla hört uttrycket "han är så snäll så han är dum", eller hur? "Snäll" kan alltså anses vara "dum" i ett tidigt stadium! 

Nä, jag betackar mig!

K.K: Jaha, här kommer du in i diskussionen likt en kall, våt filt som kastas över ett eldigt samlag. Jag har ju faktiskt yttrat den frasen om att ordmärkning är den dummes sätt att hävda sig här tidigare, nämligen sist du var här och spelade allan. Jag sa det då för att peka på att det jag gjorde när jag anmärkte på din stavning var fel, men jag gjorde det för att du helt osakligt började med att anklaga mig för att särskriva, vilket är lögn! Hittar du tre särskrivningar på den här bloggen sedan Juli 2007, så ska jag skriva ett storvulet och ursäktande inlägg till din ära!

Men tills vidare så är din roll här på bloggen av samma karaktär som den Jan Rippe har i det här klippet, där han i senare halvan börjar berätta en helt idiotisk och ovidkommande grej. Exakt sådär är du just nu, sug på den!

 

Tobias Lindgren: Jaha, heter hon så. Ja Ungern, det är ju som ett litet Ryssland, fast med paprikaodlingar och godare korvar, samt en större produktion utav pornografi i förhållande till befolkningsmängden. Så helt ute och cyklade var jag ju inte. Lägg dock märke till att jag gärna driver med nationaliteter här, men aldrig etniska grupper (med undantag för Samerna, vilket jag dock har belägg för). 

Vad beträffar er debatt angående religionsfrihet, så finner jag den en smula onödig. Mitt fiktiva parti "Radikalrealisterna" skulle kvickt och lätt avskaffa religionsfriheten, eftersom religion är ett gift. Här är vi prima blekfeta sekulariserade protestanter, som går i kyrkan när någon stackare dör, eller ännu värre; gifter sig. Det är en tillvaro vi fordom i krig offrat stora resurser i manskap och kapital för att nu kunna njuta utav. Då ska det inte börja dyka upp en massa annan skit och börja föra väsen, vare sig det rör sig om Jehovas, Mormonerna, Krishnarörelsen eller Islam. Religionens påverkan utav ett samhälle bör hållas på ett absolut minimum. 

Xrim: Du är klok som en bok, käre landsman. Inbjudan emottages tacksamt. Jag har verkligen längtat efter en surströmmingskiva. Nästan lite sådär som man längtade efter otukt när man var 15! 

Sämst just nu: jag börjar få slut P3-dokumentärer att lyssna på.

Bäst just nu: Köttfärslimpan med kantarellsås jag gjorde, med färsk mandelpotatis till. Det säger jag er; Dra åt helvete så fint!

Kommentarer
Postat av: Ingvar Nilsson

HIGGE: Lägg dock märke till att jag gärna driver med nationaliteter här, men aldrig etniska grupper (med undantag för Samerna, vilket jag dock har belägg för).



Öpp öpp öpp.... Du vet väl att undertecknad är till hälften av samisk härkomst?

Antagligen så har du några påhittade argument i denna frågan. Det kommer att vara som att slås med väderkvarnar och föra en diskussion med dig i detta ämnet. Så jag går till handgripligheter direkt. Jag kommer helt sonika upp och ger dig en BONK!

2008-08-19 @ 02:42:04
Postat av: K.K

Orkade inte se klippet men det är säkert jätteroligt.

Erkänn att du gillar när jag kommer med inlägg, då har du ju någonstans att rikta din ilska när du känner dig missförstådd.

Så då är det ok om man säger att inga getluktande kreatursodomerande iranier ska komma hit och bygga moskéer, då driver man ju med en nationalitet.

2008-08-19 @ 11:13:01
Postat av: Higge

Ingvar: Lugna ner dig nu, du vet likaväl som jag att ingen tycker om lapparna, inte ens dom själva!



K.K: Du undviker frågan. Redovisa särskrivningarna du anklagade mig för att ha åstadkommit.

2008-08-19 @ 11:53:23
URL: http://higge.blogg.se/
Postat av: Xrim

Jepp du kan vara en elak djävel, det är bara att fråga Grom. Om jag inte minns helt fel så roade du dig med att reta upp honom med bebisröst under midsommarfirandet, hela eftermiddagen, kvällen och delar av natten.

Grom är en långsint rackare, min mor är fortfarande i Groms svarta bok ett år efter att ha "testat" hans vaktegenskaper genom att låtsas överfalla min kära hustru. Det skall tillägas att han inte tål henne, morrar och blänger på henne när hon kommer närmare än 2 meter.

Trots att du var elak mot honom så måste han kännt att du var snäll ändå för du borde ha hamnat i hans svarta bok, tillsammans med min mamma. Men trots dina försök att bättra på din mörka sida kunde jag ta detta foto tidigt på morgonen...

http://obj.fotosidan.se/obj/photo/f7/f773c8c3b74eebcc589f9be28c0510e1.jpg



2008-08-19 @ 21:24:50
Postat av: Elin

Jag får bara hålla med om att du kan vara en elak djävul, vilket inte många fler än du kan se som något possitivt.

Men tyvärr för din del så e du nog mestadels snäll (jag kommer ihåg en mycket jobbig tonårsnatt på lasarettet i Lycksele).

2008-08-19 @ 21:53:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0