Den finns inte, inte den heller, ej heller hon eller dom där.

På Aftonbladet.se kan man läsa om att två jägare äntligen hittat ett exemplar av den legendariske "Bigfoot", en slags skogsapa som sägs härja i Nordamerikas vildmark. Jägarna säger sig kunna presentera DNA och bilder av varelsen, och ska så göra under dagen. Det här  ska vara en kropp som  jägarna har hittat på en plats där man ska ha observerat varelsen ett flertal gånger. Den sägs vara 2,2 meter hög, och väga 220 kilo. 

När jag först bara lät blicken glida över skärmen och såg bilden, trodde jag för en sekund att någon mulat språkröret Peter Eriksson. Så var dock inte fallet. Men jag började fundera på hur den store apan bragts om livet. Kanske kan någon med ett utseende så snarlikt Peter Erikssons vara lik honom även på andra vis? Då Eriksson i ena stunden ivrigt påhejar en höjning utav bränsleskatterna, och enligt envisa rykten i nästa stund själv kör på billig smuggeldiesel från Finland, så kan man ju dra slutsatsen att han är en synnerligen korrupt själ, med obefintlig känsla för rätt eller fel.

Kanske delade Bigfoot även denna likhet med honom?

Då kan man tänka sig följande scenario. Rödluvan och Jultomten var i helgen lite sugna på ett parti gammal hederlig stötpoker. Ni vet, sån som i "Maverick" med Mel Gibson och Jodie Foster! Jultomten ber Rödluvan samla ihop ett gött gäng, varpå hon börjar ringa runt bland sina polare. Hon ringer Tandfén och Påskharen, och en omutbar italienare. Påskharen lovar att ta med lite schyssta cigarrer de kan puffa på, om någon annan fixar spriten. Rödluvan ringer vidare, till Rötmånaden och Näcken. Rötmånaden har tyvärr fullt upp med att fara runt i kylskåp och skrubbsår, och således göra folk olyckliga. Han tvingas därför stå över. Näcken har däremot en dunk hemkört över från midsommar som han lovar ta med.

Rödluvan ringer så vidare för att försöka fylla Rötmånadens plats vid bordet. Men Grodprinsen svarar inte, och både en ödmjuk Pitebo och en renlig fransman är på semester i Marbella. Slutligen ringer hon då till Bigfoot, eftersom både Nessie och Storsjöodjuret behöver vatten, och hon vet sedan innan att Snömannen är i Peking för att kolla OS. 

Bigfoot som har gott om pengar lovar infinna sig, och ser fram emot evenemanget. Han gillar fri sprit och fint röka, och kanske kan han vinna ihop mer pengar med kapitalet han samlat ihop på att sälja paparazzibilder av sig själv. Dessvärre börjar han tidigt att fuska, och eftersom han är en flitig onanist som det därför växer en massa hår i händerna på, så är han inte så jäkla smidig.

Näcken upptäcker fusket, och blir rasande. Han är ju inte riktigt klok som vi alla vet, och hugger Bigfoot rakt i höger njure med fiolstråken. Jultomten tappar alldeles humöret. Han är utarbetad, och fetman har givit honom typ 2 diabetes, varför han redan från början är sur och vresig. Han binder fast Bigfoot vid ett träd med lite julklappsnören och ringer dit Rötmånaden, som lovar komma trots att han jobbar med ett liggsår i Sundsvall, och redan är sen till en underlivsklåda och ett paket "Stinas Kyckling" i Nacka.

Under tiden har den omutbare italienaren tagit dit sin gamla mamma, som öser besvärjelser över Bigfoot, och ger honom onda ögat. Rödluvan har i tumultet försett sig av spriten, och har tuppat av under bordet i en pöl av eget urin. Någon har lirkat hennes trosor åt sidan och petat in en cigarr, något som Påskharen senare misstänks för.

Slutligen kommer Rötmånaden, och han sätter genast igång.

Strax börjar det rinna var ur såret på Bigfoot, och nästa dag är han död. Gänget skäller lite på Påskharen för cigarrtramset, och enas om att aldrig nämna ett ord om vad som hänt runt pokerbordet kvällen innan. Man dumpar kroppen i skogen, och avlägsnar sig från platsen.


Xrim: Ja, det är väl iofs sant. Fast Clint har bara medverkat i tre spaghettiwesterns.


K.K: Du gillar det jag skriver, erkänn! Du dras hit som en fluga till ett biafrabarn!


Dagens citat: "Jag längtar tills onsdag, för då är rötmånaden över och vi kan alla äntligen andas ut, och man kan köpa på sig mer än en liter mjölk åt gången!" Fanjunkaren (med härlig ironi i rösten)

Bäst just nu: Nä, inget speciellt faktiskt.

Sämst just nu: Det är hög tid att städa igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0