The Crow, nut! (Higge blandar fakta och trams)

Idag såg jag en Nötkråka , vilket jag tidigare aldrig gjort. Den skuttade runt i en trädgård, och fyllde sin hakpåse med ätbara grejer. Den verkade en smula dummare än sina övriga kusiner bland kråkfåglarna (vilket förmodligen beror på att den i högre utsträckning än dessa är vegetarian, liksom Råkan och Kajan), varför jag utslungade en serie skällsord mot den lille gynnaren.

Jag: Satan, vilken steroidtrast... nää, det är ju en Nötkråka... i Lule? ÖH! ÖH!
Nötkråkan: *skutt skutt*
Jag: RÖV!
Nötkråkan: *skutt skutt - tvekan - skutt skutt*
Jag: RÖVKRÅKA! HÖR DU!!?
Nötkråkan: *kikar runt*
Jag: Dumma djur. Du är ju vilse! ÖH!

Djuret föreföll asocialt, och verkade inte begripa vad jag sa till den. Jag har således dragit slutsatsen att det rör sig om ett semestrande exemplar från Finland.
 
Kråkfåglar är i övrigt ganska intressanta krabater. Korpen är min favorit, eftersom den är störst i sin familj och faktiskt smartast av alla fåglar. Vissa forskare tillskriver den t.o.m. djurvärldens högsta intelligens, till förtret för apor  
och feldiner* .

Korpen var även högt aktad utav vikingarna, så förmodligen har jag även ärvt lite av mitt korptycke av min gamle förfader Higgulf Guttdräpare*

Denne är mest känd för att ha härjat längs den norska kusten med sitt drakskepp "Korven Styve" i mitten av 800-talet. Han sades på en enda dag i Steinkjaer ha dräpt hela 129 norrmän, varefter han på egen hand åt upp två mjölkstinna dvärggetter, och därpå gjorde inte mindre än 98 norska kvinnor dräktiga. Historiker idag menar att detta är en bidragande orsak till att människorna i Steinkjaer är intelligentare än i övriga Norge! (källa behövs) 


Legenden säger att havets gud Njord vredgades över Higgulfs vaginalt kolossala frosseri, och därför lät en tjock dimma sänka sig runt "Korven Styve". På så sätt skulle Higgulf aldrig hitta hem, utan dö på havet. Emellertid kom en gammal korp till undsättning. Den hade haft en veritabel ögonbuffé att njuta av i spåren efter Higgulf, varför den av tacksamhet lotsade honom och hans bärsärkar hela vägen hem till Vulveby (strax söder om dagens Torekov).

Elin: Du har ju träffat Johnny Skan åtskilliga gånger. Han är dock mer hyvens nu än då. :p  <--- Första "gubben" i bloggens historia.

Bäst just nu: Renskav imorrn!

Sämst just nu: Ingefäran från "Blue Dragon" är inte alls så söt som jag föredrar att ha ingefäran som inmundigas till Sushi.

*(1) Jag menade förstås Delfiner! Torbjörn Fälldin har ju ingenting med det här att göra.
*(2) Jag har ritat bilden alldelens själv!

Kommentarer
Postat av: Xrim

Här är din källa! http://sv.wikipedia.org/wiki/Steinkjer



Där står klart och tydligt i texten att byn var ett historiskt maktcentrum för ca 1000 år sedan... ett tecken på överlägsen iniligens i området.

2008-08-27 @ 07:16:45
Postat av: Xrim

iniligens=intelligens

2008-08-27 @ 08:17:08
Postat av: Lintin

Hahaha, jag älskar det här inlägget - nu förstår jag allt hummande och hemmande igår, din hjärna var förstås upptagen med att marinera klart detta episka verk!

2008-08-27 @ 15:46:32
URL: http://www.lintins.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0