Köttbullar köttbullar köttbullar, ge mig mera köttbullar goda små köttbullar!

Ibland är det svårt att vara ödmjuk. Som nu t.ex. då jag omvandlat 2 kg prima färs till 50 stycken perfekt sfäriska små proteinstinna mirakel. Inte så små heller förresten, de väger ju i snitt 40 gram, d.v.s. nästan samma som en liten hamburgare. Det är de rundaste köttbullarna jag sett, vilket delvis beror på att jag i trenne dagar klurat på hur jag ska kunna uppnå exakt rätt konsistens.

De är ingenting mindre än perfekta, och då jag vänder dom i pannan med en handledsknyck, rullar de runt med en grace och beslutsamhet, som om de vore Clint Eastwoods testiklar. Jag smakade en precis, och jag har verkligen lyckats. Jag förnimmer en rökt arom, som härrör ur det paket bacon som finfördelats i matberedaren, för att sedan gå i färsen. Sedan kommer en sublim smaknyans utav färsbiffarnas Rolls Royce; Biff á la Lindström. Orsaken är några bitar rödbeta som fått följa med baconet och de övriga smaksättarna/konsistensgivarna i matberedaren.
 
Dels ville jag få lite julig färg inuti bullarna, och dels ville jag lättare kunna avgöra då färsen var nog hoprörd. Bonusen blev alltså en exceptionell smakpalett, njutbar på ett sätt som jag tidigare blott kunnat föreställa mig att ohämmat duschsex med Tilde Fröling (pre-preg) är.

Mmmmm.... I love the smell of balls in the evening!

TPC-Elit: Lindström, är det du? Jag kände annars liksom lukten av Fisse-Dalle från kommentaren... Den lismade liksom åt mig. Fast det kan ju inte vara Dalle, han och hans mäklarkollegor har väl gjort en "Ivar Kreuger" i varsitt badkar, sedan pöbelpaniken släppte luften ur den här grisfesten och satte fastighetsmarknaden på arslet, hehe. Hursomhelst: vad sägs om ett seriöst försöka att dra ihop en riktig jävla reunion till nästa år?

Nolen: Djupligen uppskattat, men det verkar inte fungera... får bara ner 5 sekunder av låten. Får dock tag i skivan på annat håll ser det ut som!

Xrim: Tusen tack. Inga bröder är som dom från söder. Ids vi ta den via msn tror du? Adda [email protected] isf.

Bäst just nu: Förutom köttbullarna är 1.2 kg tunga på väg att kokas på spisen. Oh yes...

Sämst just nu: Den skenande libidon som överföll mig här nere vid det viktmässiga delmålet. Var är brudarna? Ge mig en rask jänta nu, så kan jag räkna alla revbenen på trettondagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0