"Då kan vi sätta igång å supa på allvar, pöjkar!"

Igår hade jag ett lite försenat födelsedagsfika här, och bjöd Olefin, Jonas och Hilda på tårta. Jag hade gjort en hallon/blåbärstårta, som än en gång blev väldigt bra. Bottnarna bakade jag i en sån där sockerkaksform som gör ett hål i mitten. Då blir det ett hål i tårtan som jag fyller med rårörda hallon och blåbär, och så blir tårtan väldigt hög. Detta gör det svårt att få bitarna att stå, vilket i sin tur gör att jag inte kan hållas ansvarig för några dåliga giftemål. Är ni med?

"Ät så mycket ni kan, det är ju rötmånad" sa jag ironiskt, men menade faktiskt att de skulle äta ordentligt. Och det gick åt rätt bra. Men trots ett nyligen mottaget gammaldags brev av papper och med frimärke, som innehöll en artikel om rötmånad, så hävdar jag fortfarande att det bara är en myt. Som Jultomten, Påskharen och en någonsin kompetent försvarsminister. Det var min ömma moder som skickat brevet. Hon vill väldigt gärna att jag ska tro på "rötmånaden", men jag fortsätter envist vägra.

Jag drack nyligen upp en mjölk som var 5 dagar för gammal, och som smakade helt nyöppnad. Då jag igår undersökte ett ägg som jag fann i min kyl, och som gick ut den 9e Juli, kunde jag tydligt se att det var helt ok. Jag har trots allt läst biologi på LTU, och kan mina ägg. Vitans uppbyggnad skvallrade om att man nog kunde äta det där ägget även om två veckor också. Men så tar dom i ordentligt när dom datummärker ägg också, tar inga risker.

Något annat som talar emot rötmånaden, är att det är ett jävla långt land vi bor i. I skåne är nu de svarta vinbären i princip övermogna, men i Tornedalen finns knappt kart på buskarna ännu. Trots detta så är rötmånaden fastslagen till att verka mellan den 23e juli och den 23e augusti, i hela riket. Så blommor, buskar och djurs cykler ser annorlunda ut genom landet, men rikets förruttnelsebakterier har alltså synkroniserat klockorna, och verkar som en gigantisk enhet då de drar ut på korståg mot livsmedel och uppslagna sår?

Nej säger jag!

Av sällskapet fick jag en bok som handlade om arga lappar, samt en flaska vin. Boken är väldigt kul, och en av mina favoriter bland de arga lapparna är denna, uppsatt av en gammal kärring i något hyreshus; "Underkläder får inte tvättas i tvättstugan. De ska tvättas i handfatet, annars är det slöseri med vatten. Ni ungdomar bara slösar, med vatten och med annat. Under kriget fick man lära sig att vara sparsam."

 Underbart. Hur resonerar man om man konfronteras med en dylik människa? Har hon verkligen stått och vaskat sina gamla rövfodral i handfatet de senaste 60 åren, bara för att resten av europa blev tvugna att ta uti med en Chaplinkarikatyr från Böhmen? Vi hade väl för djävulen ingen ransonering på vatten?

Driv kärringen från huset med facklor och högrepar!

Xrim: Jo, jag när ju inga naiva illusioner att "min" musik ska få Gäby att liksom glömma hela grejen, så den lille telningen bara pluppar ut smärtfritt och obemärkt.

Bäst just nu: Sill å potatis, och fest hos Hilda ikväll.

Sämst just nu: Jag är synnerligen orakad, vilket inte direkt åtgärdas i brådrasket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0