Några människor värda att nämnas.

Det här  är Yvonne Lombard, och hon skulle nog kunna kategoriseras som Sveriges kanske snyggaste 79-åring. Senaste produktionen jag såg henne i, var som mamman åt en härjad grogghagga i vedervärdiga "Järnets Änglar" (ett sorgligt filmsurrogat som gav ett fullkomligt bajsifierat intryck av mitt kära Luleå). Min favoritfilm med henne är alla tiders bästa svenska komedi någonsin, nämligen "Göta Kanal", och förhoppningsvis hinner hon medverka i något mer hedrande än "Järnets Änglar" innan hon sätter tofflorna.
Hon är f.ö. släkt i rakt nedstigande led till Kejsar Napoleon (vars lilla konserverade syfilispenis varit till salu på Sotheby's ett par gånger).

Varför jag kom att tänka på Yvonne Lombard, var p.g.a. att hon medverkade i en film som jag råkade se en snutt av igår, där även den här  människan; nu högaktuella Alice Babs, medverkade. Hon var jävligt snygg på den här bilden, där hon poserar med en spyboll utav Berguv (Bubo bubo). Jag har dock aldrig varit någon beundrare utav hennes musik. När hon var som störst på 40-talet förfasade sig dock de finkulturella, och kallade henne för samhällsfara. Detta dels eftersom hon tolkade "svart" musik. Povel Ramel skrev en satirisk visa för att häckla etablissemanget, innehållande den hysteriskt roliga strofen: "Jazzen ska fira en fruktansvärd seger/innan ni anar det själv är ni neger".

En annan människa värd att nämnas är den här killen,  Harvey Korman. Han dog nu i dagarna i sviterna efter en blödning i bukhålan. Harvey spelade skurken "Hedley Lamarr" i Mel Brooks absolut bästa film; "Blazing Saddles" ("Det våras för Sheriffen" på svenska).


Slutligen en snubbe som jag faktiskt själv har träffat, nämligen Gert-Ove "Prikken" Smedlund  som var den tidigare gitarristen i "Mora Träsk". Vilken kille! Splittringen av Mora Träsk är kanske det värsta som drabbat musikvärlden sedan Svante Turesson!

Bäst just nu: Det ser ut att bli luftpistolstävling på midsommar, med fanjunkaren &co. Johnny Skan siktar på seger!

Sämst just nu: Snuset är slut.


Kommentarer
Postat av: Olefin

Järnets änglar är en kass produktion, jag och Gäby blev bortklippta! Kanske på grund av våra fantastiska skådespelarinsatser, tror att vi överglänste de "riktiga" stjärnorna. Vi som hade sett fram emot att ställa oss upp i biosalongen och jubla när vi såg oss själva dricka lättöl på en iskall LLT-buss. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig...

2008-06-02 @ 22:30:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0