Summering: En dag på strippen

Tidigt i lördags morse kom min gode vän och "partner-in-crime" Psyko-Bob förbi och plockade upp mig. Han och Anders skulle ner till Piteå för att rejsa på "strippen" med sina Camaros. Det går ut på att man kör två och två mot varandra, så fort man kan på en fjärdedel utav en "mile", d.v.s. 402 meter.  Såhär ser starten ut. Bob står där och "värmer" sina däck. Han gör alltså en "burnout" för att däcken ska bli varma och få bra fäste (kalla däck=dåligt fäste=långsam start). Han bästa tid blev 14:42 sekunder, ungefär lika fort som en Ferrari Testarossa gör det. Anders som har nästan 200 hästar mer i sin nyimporterade kärra hade 12:66 sek som bästa tid.


Tävlingen hölls på en gammal nerlagd flygbas, och det fanns fullt utav skönheter för den bilintresserade.

Den här  känner säkert alla som lirat "Gran Turismo" på playstation igen, en Nissan Skyline. Så här  ser en legend ut, en gammal Plymouth racereplika. En sån här  hade vi när jag var riktigt liten, en gammal Mazda från tiden då japanerna gjorde vackra bilar. Men det fanns även rejält elaka hemmabyggen på plats, som denna ruskigt snabba volvo  som har fått en V8 placerad under huven.

Efter åtskilliga timmar av rejsande och tittande på diverse åkdon, begav jag och Bob oss in till Piteå för att käka. Först skulle vi dock handla lypsyl åt Bob inne på Kvantum. På vägen ut ur affären hejdades vi utav två tjejer som delade ut infoblad om Kias nya modeller.

Kia-tjej: Hejsan, skulle vi få ställa en fråga?
Bob: Javisst, ställ en fråga!
Kia-tjej: Skulle ni vara intresserade av att provköra den nya Kiabilen?
Bob: BAAAHAHAHAHAHAHA, DEN NYA VADDÅ???
Kia-tjej: Ja, det är en jättebra bil!
Bob: Hahahaha, har den bakhjulsdrift och V8? Nä, skulle inte tro det!!? Hahahaha... DET var kul! Hahahaha!

Jag nickade ursäktande åt den vänliga Kia-tjejen och skyndade mig in i Camaron, röd i ansiktet och oförmögen att riktigt hålla tillbaka ett eget flatgarv åt Bobs typiska reaktion. Hans ledningar är dragna på ett alldeles unikt sätt, vilket ideligen framkallar dråpliga situationer.

På vägen till Pizzerian "Blå Ängeln" hittade Bob däremot något betydligt intressantare än Kiabilar, nämligen en alldeles färsk skatepool. Skuttandes upp och ner av iver, fick han låna en gammal misshandlad bräda av en liten grabb på plats, och blev genast 10 år yngre.   Lyriskt körde han sedan lite panschoåkning, samtidigt som han berättade anekdoter från skatepoolerna i USA där han köpt sin Camaro för 10 år sedan. 

Vi käkade sen pizza och begav oss sedan mot Luleå igen. Uppe på E4an la Bob oss i vänsterfilen, och på ett kick susade vi fram drygt dubbelt den tillåtna hastigheten. En BMW hängde på, sen var det skoj hela vägen hem.

Bäst just nu: Det här klippet med en lekande Psyko-Bob.



Bäst just nu2: Bedömningen som jag gjorde vid hemkomsten från krogen inatt, då jag bedömde att jag gjort en missbedömning, visade sig av allt att döma vara en missbedömning. Därför raderade jag det förvirrade inlägget, vilket gör att Cliff Barnes-inlägget förmodligen verkar en aning okomplett.

Sämst just nu: Det regnar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0