Brinkmanns

Jag ber åter om ursäkt och förståelse för dåligt bloggande. Det kommer att bli bättre, tids nog.

Min ömma moder kom med ett förslag på ämne att blogga om, vilket rörde ett nyligt utspel i Aftonbladet av belzebubban Linda Skugge. I en intervju så påstår hon att allt hon sagt i sina krönikor är ljug. Dessvärre så var intervjun i "Plus"-bilagan, och jag tänker inte betala något till Aftonbladet. Därför lever jag nu i ovisshet om vad det där egentligen innebär.

Hur mycket är ljug? Vill jag veta? Orkar man engagera sig? Ser inte ni Satan i denna uppsyn?

Jag är dessutom lite rädd för för mycket information. Om jag lär mig en massa onödigt skit, vad kommer då att knuffas ut ur mitt huvud?

För några kvällar sedan så satt jag och Fanjunkaren och drog oss till minnes karaktärerna i den gamla tyska sjukhusserien "Kliniken". Huvudpersonerna i serien var en familj läkare som hette Brinkmann. Mamman hette Christa, sonen Udo, och vad pappan hette minns jag inte, bara att han var otrogen mot Christa. Udo körde en svart bubbla cabriolet med Ghia-fälgar, och hans flickvän dog i leukemi. På sjukhuset fanns det även en liten fet sköterska, obstinat och nazi-lik, som jämt var tvär och jävlig. Lite som tyska medelålders kvinnor överlag, tänker jag.

Vi hade skoj åt det här, jag och Fanjunkaren. Men det var information som jag liksom inte riktigt visste fanns där inne i huvet. Den där serien slutade produceras 1989, det är ju 19 år sen. Vad mer för obskyr gammal dynga dväljs i mitt huvud? I ungefär samma veva tvingades vi i skolan lära oss om europas berg och floder. Jag minns dock inte hur högt Mont Blanc är längre. Vad har trängt undan den kunskapen?

Är det kanske t.ex. vetskapen om den här   otäcka människans existens? Olinda Borggren, med sina bisarra näbbläppar och sin dumdryga attityd. Jag vet inte, men det gör mig ängslig.

Lintin: Akta dig så jag inte dyker upp med en pava Johnny och en låda Heinisar. Vad feminism beträffar så tror jag att en så slug jänta som du faktiskt egentligen har de rätta åsikterna, vilka än de vara månde.

Elin: Men vad gör du där då? Skulle du inte ut med "Up with people"? Hehe...

Sämst just nu: Det här inlägget sög rätt friskt.

Bäst just nu: Nää!

Kommentarer
Postat av: sandra

ah... dra en tralla på ballen sitter aldrig fel!
Hur mår higge då?

2008-05-12 @ 14:16:44
URL: http://hollywoodah.blogg.se
Postat av: maua

Linda skugge är konstig, hon har någon slags hygienmani.

2008-05-12 @ 19:51:32
URL: http://maua.blogg.se
Postat av: Lintin

Hehe, inte mig emot. Jag köpte tvärfet jordgubbvinäger igår som jag kan göra cavadrinkar och god mat med, så vi kan byta grejer med varann! Förresten så är det väl självklart att jag har de "rätta" åsikterna, det är DIG jag är orolig för ;)

2008-05-13 @ 16:09:49
URL: http://www.lintins.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0