Kalas.

"Jag vet en som ska ställa te me kalas" sa Emil i Lönneberga, och bjöd fattighjonen på all mat. Ungefär så gjorde jag igår också, fast istället för hjon kom de närmast sörjande i min lokala bekantskapskrets. Jobb, sjukdomar och semesterresor decimerade visserligen kraftigt gästantalet på festen, men vi hade trevligt ändå. Jag har hamstrat alkohol i månader och gjorde kall marinerad fläskfilé och efterföljande skogsbärspaj plus muffinsbuffé. 

För att förebygga att tristessen skulle driva iväg gästerna, så hittade jag på en tävling där de två borden skulle blåsa låtar i partytutor för varandra. Det bord som kände igen flest låtar vann en flaska "Minttu" att fritt konsumera som man ville. Det stod även klassiska magborstare på borden som "Turkisk peppar", "Fishermans friend" och "Blå fiskar", men de fick borden bara röra om man producerade en snapsvisa som försjöngs av mig eller författaren.

Lillebror Pepino och danmarkspendlande kocken Dickhead, som improviserat en kort semester och flugit hit till Norrbotten, hjälpte storartat till med marktjänsten.

Gossarna är djupt imponerade av utbudet av damer häruppe, men har svårt att svälja det faktum att det är dagsljus dygnet runt här nu.

Senare på festen anordnade jag auktion på vilken jag sålde bort grejer som stått och tagit plats i lägenheten, och drog in 460 spänn. Olefin drog igång en omgång "Geni" mellan mig och de då kvarvarande 12 festdeltagarna. Jag vann den föga oväntat (det är gött att låta egot svälla här på bloggen), om än med knapp marginal. Visst låter det väl så studentikost, men det var så skoj att jag inte kom ihåg att ställa fram snacksen förrän mot slutet.

Sprit, öl och vin blev det över i stora mängder, så det lär få bli "bartömning" någon helg i sommar.

Vid 12 pös vi in till "Allstarbar", och med en hallon/citronmuffin halverade vi taxinotan. På "Allstarbar" återsåg jag kära gamla "Lillkorven", jag hittade Orre som ännu inte klippt sig, vi telefonterroriserade "F.d. elev" som lät irriterad (sorry), och så träffade jag en mysig jänta som lät Johnny flytta in över natten.

09:38 i morse vaknade jag där Johnny somnat, och konstaterade att festlokalen skulle vara urstädad om 142 minuter. Istället för att ligga kvar och bita jäntan i rumpan som jag ville, tvangs jag därför till en rask promenad i regnet. Med hjälp utav tvenne ditringda gossar klarades det dock av med 10 minuters marginal.

Nu ligger dom och Olefin här i min lilla lortlya och snarkar. Men jag är som vanligt full av energi dagen efter. 

Keyser: Du ser situationen på fel sätt. Vad von Koenigsegg gör är att han låter ett sånt där sillstryparpucko stå för fiolerna. Den norske miljardären blir vad Lenin kallade "nyttig idiot", och bekostar en alldeles unik affär! Kan vi utnyttja fjällaporna där så ska vi göra det.

Lindblom: Här var den.

Sandra: Ingen orsak! Var och körde lite backträning i veckan, men har inte hunnit mer. Nu är ju dieten som planerat något havererad, men snart blir det andra bullar.

Bäst just nu: All öfverblifven fläskfilé.

Sämst just nu: Svag och darrig, precis som jag förtjänar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Väligt ledsen att vi missade festen, men så där sjuk har jag nog aldrig varit tidigare. Låter som du hade en trevlig fest.

2009-06-14 @ 19:32:56
Postat av: Elsa

http://www.youtube.com/watch?v=N2bCc0EGP6U

2009-06-16 @ 22:45:06
Postat av: Gammal Elev

Jag minns absolut inget av telefonterrorn, så det är ingen skada skedd!

2009-06-22 @ 15:26:02
Postat av: Gammal Elev

Jag minns inget av telefonterrorn, så det är ingen skada skedd!

2009-06-22 @ 15:26:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0