I brist på bättre.

I helgen blir det fest; Det är VM i snöskotercross i Malå. Johnny Skan ska dit, för att endast efterlämna tomglas och gravida 18-åringar.

För att alla ska förstå, så måste jag väl först och främst förklara vad en snöskoter är.

För ungefär 90 % av befolkningen är det här med snöskotrar ett svart hål. Inte många vet egentligen vad en snöskoter är, och vad man kan göra med den. Man kan säga att en snöskoter är en blandning av motorcykel och bandtraktor, som går att köra på vatten. Japp, så är det; en modern snöskoter kan köras på öppet vatten. Man måste bara ha lite fart. Minst 70 km/h bör man ha innan man går på vattenytan, sen är det bara att öka.

Prestanda och motorkraft hos moderna skotrar är också något som inte kan tas in av sörlänningar. För några år sedan var mina vänner från Adak nere på fest i Skåne, och började diskutera snöskotrar och motorcyklar med ett gäng skåningar som körde mycket motocross på sin fritid. Norrlänningarna berättade om marknadens då kraftigaste snöskoter, Arctic Cats "Thundercat" på 1000 kubik och 165 hästkrafter. Skåningarna trodde dom skämtade, och gick inte att övertyga om att det var alldeles sant. Idag är det Yamaha som bygger den grymmaste skotern, en turboladdad 1000-kubikare på 275 hästar. Den har alltså 80 hästar mer än världens snabbaste motorcykel, Suzuki Hayabusa.

Nå, till saken hör dock att jag är måttligt intresserad av skotrar, jag tycker hela grejen är rätt överskattad. Ehuru är jag väligt ivrig över att få besöka detta evenemang, och träffa gamla vänner igen. Det kommer att bli ett jävla hallabaloo!

Bäst just nu: "The Incredibles" i mediaplayern.

Sämst just nu: Situationen i Rosengård. Problemet med ligister som anfaller brandkår och ambulanspersonal som försöker utföra sitt arbete är flera år gammalt, och har nu trots medias oförtrutna försöka att tiga ihjäl (varför?) det hela äntligen börjat komma upp till ytan. Sådär kan man inte ha det, och vi kan inte ens skylla på efterblivna Mona Sahlins imbecilla integrationspolitik. Sådana handlingar kan inte ursäktas med att dom skulle utföras av "ungdomar som svikits av samhället". Beteendet är fullständigt oförklarligt och helt förkastligt, och jag har fullständig förståelse för att poliser kan häva ur sig ett och annat i en sådan miljö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0