Böckling

Såhär i början på dagen fladdrar tankarna kors och tvärs innan jag riktigt är vaken. Ena sekunden så funderar jag på varför Dante skrev att Judas och Brutus tuggas levande av Satan i helvetet, om det är så att Jesus förlät Judas för att han golade, samt att de som föddes innan kristendomen (d.v.s. bl.a. Brutus) inte hamnar längre in i helvetet än "Limbo" (enligt Dante själv).

Jag kommer fram till att det måste vara så att Dante var dum i huvet. Vi vet ju att han var italienare, så korrumperad var han garanterat, och bodde säkert med mamma till han var 36.

Så börjar jag tänka på den lille fete vietnamesungen på 3-4 år som stod och räckte tunga åt mig utanför köksfönstret igår. Jag tänker att det är ju sällan man ser en fet asiat. Sen tänker jag på den där tortyrmetoden som användes av Viet Cong, då man ska ha låtit Bambu växa genom kroppen på tillfångatagna amerikaner. Det finns ju Bambu som kan växa en hel meter på en natt, sägs det.

Sen kommer jag att tänka på Böcklingen jag ska snaska i mig till frukost, och hur intressant det är att linsen i ett fisköga är hård och åker fram och tillbaka i ögat (som i ett kameraobjektiv), istället för vår mjuka lins som regleras i tjocklek av små muskler.

Sen tänker jag på vad andra människor tänker på. Känner någon igen det här att tänka på lite udda saker? Eller är de inte udda? Eller tänker folk i regel mer på sol, regn, sport, bajs, kiss, eller godis? Sex tänker man ju på mycket, men inte så tidigt efter att man vaknat, eller?

Olefin reflekterade över detta en gång, och ställde sig liksom jag frågan om andra människor tänker lika mycket på grejer som hon gör. "Sådär tänker jag också" sa jag.

Tänker ni också så?

Xrim: Ja, jag har faktiskt aldrig gillat Opel, ska jag erkänna. Men jag har aldrig tyckt de varit fula. De gamla Mantorna, Asconorna, Admiralen, GT.n, Kadett-kupéerna på 70-talet, Monzan, Commodorerna o.s.v. Snygga bilar allihop. Sen har jag fått revidera min åsikt efter att jag sett hur mycket misskötsel och stryk en Opel tål, samt hur genomtänkta de är i sin konstruktion. Jag är övertygad om att fler skulle behöva revidera sin Opel-åsikt.

  

Elsa: Kräsna flickor får inte bättre.

Bäst just nu: Solen.

Sämst just nu: Oväsendet på övervåningen. Jag begriper inte hur fan de kan låta sådär. Det låter som ett gäng fulla flyttgubbar håller på att riva stället, samtidigt som halva mäklarstyrkan från Tokyo-börsen är där och skriker och dansar Riverdance. Det är f.ö. samma Vietnamesfamilj som genererat den lille fete ungen som jag nämnde tidigare. Nå, det ändrar ingenting; asiater är fortfarande min favoritgrupp bland nysvenskar.   

Kommentarer
Postat av: Xrim

Bambutortyren är confirmed av Mythbusters, bra avsnitt.

2009-05-03 @ 14:57:09
Postat av: Älsah

jag är inte kräsen. jag är ett litet luder

2009-05-03 @ 21:42:27
Postat av: Anneloj

Jag är ledsen, men det låter för jävla äckligt när du skriver att du ska snaska i dig en fisk eller en bit ost.

Och ja, jag tänker också sådär.

2009-05-03 @ 22:29:44
Postat av: Elin

Om det där var udda saker att tänka på så är jag nog helknasig för konstigare saker tänker i alla fall jag på, i bland i alla fall.

2009-05-04 @ 08:28:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0