Gissa motivet?

Ja, det var en omväxlande och bra dag igår. Jag bakade blåbärsmuffins att dela ut i bekantskapen, var på picknick med trevlig jänta och dito hund, kaffade hos fryntlige Lindblom och dumpade en påse muffins där. Tänkte sen jag skulle traska runt Hertsöträsk igen. Men jag ångrade mig, körde till Kvantum, pantade massa petflaskor och köpte som jag brukar för pantprofiten; en stor påse äpplen åt mina fina, älskvärda kollegor.

Inne på Kvantum fick jag se att den nya potatisen  funnit sin väg in i de norrländska affärerna nu, och tänkte på min reaktion förra året då samma sak inträffade (vet inte om bilden funkar att förstora med musklick, men gör den det så ser ni att norrlänningarna kallar nypotatisen för "färskpotatis"). Då åt jag mig jublande nästan harmynt på "färskpotatis", som koktes i stora lass och preparerades med smör, finhackad lök och  gräddfil. Det var ett slags farväl till ett liv som både förgyllts och förhärjats av kolhydrater. Hela förra sommaren var nämligen en orgie i allt jag inte längre äter; Sushi, Pizza, nypotatis, pommes m.m. Planen var att äta sig less till den sista Augusti och det funkade rätt bra.

Efter Kvantum körde jag upp på Snake Mountain och kutade en dryg halvmil igen. Jag stannade endast för att urinera, och messa med mamman Gäby som fått energi i den gamle sms-tummen. Den här gången gick det så bra, att nästa gång kör jag 7,7 km-rundan istället. Fast magen var på ett anarkistiskt humör, eftersom jag ätit två bitar paj på picknicken och en muffins hos Lindblom.

Den outsourcade uppgiften att föra oväsen till stjärten, så ibland när jag sprang, lät det som jag var förföljd av nån snubbe med en bastuba.

Jaja, nog om det nu.

Vad jag skulle komma till i förra inlägget, var att i år är det inne med ganska starkt avsmalanande ben på jeansshortsen. Det är både rysligt fult och obekvämt. Vem fan hittar på de här trenderna? Shortsen jag fick tag på var de som var minst smala nedtill, men de fastnar ändå om jag spänner vaderna. Usch så obekvämt. Sen är det fastsytt nån rem över arslet, vars funktion jag inte begriper. Är det något som sjöräddningen ska hugga fatt i? 

Och på tal om vaderna, kan någon lista ut vad min gamla tatuering som jag har på höger vad föreställer?



En bekant var lärling och skulle för några år sedan lära sig tatuera, så han fick öva på mig. Det var väl den 4e han gjorde någonsin, så det är därför den ser ut som den är inkarvad med en gammal tillfilad bläckpenna. Men jag tycker ändå den är lite kul, just för att det är en så "rå" skapelse. Motivet kladdade jag ihop själv, och är väl lite... udda.

Kan någon se vad det ska föreställa? Ni som vet får inte gissa.

Sandra: Jodå, jag förstod att du lekte "Hajen". Jag vet inte vad det är för någon snubbe... nått försupet Juventusfan som klickat vilse på väg till "Svenska Fans", eller nåt. Bara ignorera den, så försvinner den säkert.

Ingvar: Du är en otäck typ, hehe. Nä du är fin, jag skojade. På äldre dagar kan även jag välja att knövla ihop täcket, mest för att ha något att hålla i.

Keyser: "Lush" är en kedja butiker som specialiserat sig på flummiga tvålar, badbomber, massageoljor, kroppsmör och liknande. Mitt avhållsamma liv utan kolhydrater, nuppa och mycket mindre alkohol, har till slut fått min hjärna att börja ombildas och vilja kompensera, vilket gör att jag söker tillfredställelse i "sinnesbefriande" dofter och annat suspekt dravel.

Anneli: Lördag, på dagen någon gång. Stämmer det att du jobbar?

Elin: Jaja, det var säkert en jättefin kommentar. Nalle är inte farlig; inte i något enda stycke litteratur som jag läst om Nalle, står det att han äter skåningar. Jag ska hitta Nalle, och göra ett naturreportage med mobilkameran! Förresten fruktar jag inte under solen, utom höjder och tokiga fruntimmer.

Bäst just nu: Rejäl frukost på G!

Sämst just nu: Bohman väckte mig 3 timmar innan utsatt tid. Han ska jämt raljera i perioder då jag motionerar mycket... hmmm... Han är förstås bitter för att han är arbetslös, men vad fan ska jag göra åt det? Alla drabbas ju av lågkonjunkturen på nåt sätt.

Kommentarer
Postat av: Anneli

Haha det ÄR du som är fisflöjten! Ja jag jobbar till kl 17.15 på lördag, men jag kommer så fort jag kan! Vet du plats? Och det heter ju färskpotatis, det är inte bara i Norrland man säger så.

2009-05-27 @ 10:34:13
Postat av: Sandra

Måste hålla med Anneli... nypotatis har jag aldrig hört. Färsk it is.



ang. din tatuering så är det typ korn eller ngt annat sädesslag som hänger upp och ner högst upp till vänster, brevid den är det en sån där blomma som humlor äter och under dom är det en misslyckad blomma(eller ngn sorts klump) och en stor droppe... aiight? :)



JuventusKeyser e konstig.

2009-05-27 @ 11:05:16
URL: http://allasomjag.blogg.se/
Postat av: Keyser Söze

Vad är det för ett påhopp! Förresten har du redan använt den frasen innan. Att jag var en "Svenska Fans" typ menar jag. Vet inte var du fått den mycket märkliga tanken ifrån. Är det så man behandlar sina läsare?!! VA!! SVARA!! JAG BARA UNDRAR???!!

Snart påstår du väl att jag har lätt för att ÖVERREAGERA också!

2009-05-27 @ 11:12:25
Postat av: Nolen

Konturerna ser ut som Skåne, innehållande korn, en rinnande droppe (blod?), en liten hög med älga-skit, och ett par kottar?



Antagligen tyckte du att livet i Skåne var (älg)skit, fick norrland på kornet, lärde känna två kottar och insåg att tiden rann iväg...



Väntar med spänning på avslöjandet. =)

2009-05-27 @ 11:14:13
Postat av: Nolen

Eller kort och gott; Malt, humle, jäst och vatten?

2009-05-27 @ 11:36:12
Postat av: Sandra

Nolen: hahaha!

2009-05-27 @ 18:48:41
URL: http://allasomjag.blogg.se/
Postat av: Higge

Nolen har helt rätt; Skåne med ölingredienser. "Älgskiten" är jästsvampar sett i mikroskop. Mer om detta i nästa inlägg, vilket jag inte hinner skriva nu.

2009-05-27 @ 23:17:11
URL: http://higge.blogg.se/
Postat av: Emma

Äh, jag som precis hade kommit på det och skulle lägga en kommentar. Men jag hade rätt då! Sååå delad etta eller svag tvåa tycker jag att jag förtjänar. :)

2009-05-28 @ 01:07:20
Postat av: Emma

Sen måste jag tillägga angående motivet på visad tatuering: but why?



Sen har jag heller inte fått svar på varför du tyckte det var ok att det faktiskt står buffä på din (numera?) smäckra kropp.

2009-05-28 @ 01:11:46
Postat av: R

Den där tatueringen är oslagbart udda.

Har du ringat in alla ölens ingredienser med hjälp av spaniens eller frankrikes eller skånes gräns?



Dessutom, åter igen, färskpotatis säger de bildade människorna. Nypotatis är för amatörer.



Vad anser du om runkstrumpor?

2009-05-28 @ 10:43:33
URL: http://grapoluponape.blogspot.com
Postat av: Sanity N/A

meh... nypotatis är årests första potatis, av tradition är de nypotatis fram till midsommar.

Färskpotatis är alla potatis som skördas innan skalet mognat, skalfast potatis är altså aldrig färskpotatis oavsett när,eller var, den skördas.

2009-05-29 @ 13:30:06
Postat av: Sanity N/A

för övrigt är "färskpotatisen" du fångat på bild ett tragiskt exempel

2009-05-29 @ 13:31:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0