Invandring, brott, media och demokrati.

Jag kommer inte runt det här längre. Det här är vad amerikanerna kallar "a can of worms", med vilket man menar ett problem som ingen jävel vill ta i. Jag vill inte heller ta i det, men det förargar mig till den grad att jag skulle vara en feg hycklare om jag inte skrev något om det här.

Saken gäller invandrares representation i brottstatistiken, medias ovilja att rapportera därom, samt det haveri som drabbat svensk demokrati.

Jag vet faktiskt inte riktigt vart jag ska börja. Detta är ett ämne som fyller mig med frustration, ilska och sorg.

Först och främst vill jag börja med att klargöra att siffror och påståenden kring invandrares brottslighet i inlägget enbart grundas på professionellt genomförda undersökningar och officiell statistik. För att detta är ett så känsligt ämne, så anger jag källa inom parantes, direkt efter påståenden och siffror.

Nå, här kommer det. Puh....

Jag försöker börja med vad jag tror är "Svenssons" syn på saken. Läget i Sverige ser idag ut som följer: Efter flera år av en generös flyktingmottagningspolitik (mellan 1989 och 2005 togs 300 000 flyktingar emot (*BRÅ)) samt en katastrofalt dålig integrationspolitik, har segregationen runt om i landet börjat ge obehagliga resultat.

Det är t.ex. fyra gånger vanligare att utlandsfödda misstänks för dödligt våld och rån, än personer födda i Sverige av svenskfödda föräldrar (BRÅ). 2008 var 28% av alla interner på svenska fängelser utländska medborgare (Kriminalvården) men för den totala siffran över hur många interner som har utländsk bakgrund finns ingen statistik. Så känsligt är nämligen ämnet att ta i, att man t.o.m. drar sig för att samla information.

I en studie som gjordes av juristen Ann-Christine Hjelm på uppdrag av Brottsoffermyndigheten, granskade man dömda våldtäktsmän i syfte att försöka profilera den genomsnittlige förövaren. Det visade sig att 85% av männen i studien hade utländsk bakgrund.

Vad beror dessa siffror på? Jag vet inte, och börjar jag spekulera så blir jag aldrig färdig med inlägget. Men det är inte direkt min sak att komma fram till heller. Däremot anser jag att media har en skyldighet att belysa problemet, men det gör man inte. Istället rabblas mantrat att det är fördomarna som är problemet, rasismen måste bekämpas, alla människor är lika värda o.s.v.

Det säger jag inte emot. Men segregationsproblemet är större, och det är dessutom så stort att media inte kan mörka det. Gemene man SER på exempelvis "Efterlyst" hur många brottslingar det är som har utländsk bakgrund, man förstår även många gånger p.g.a. brottens natur att det inte är etniska svenskar som begått dom, när man läser tidningarna.

Enligt en artikel den 27/4 -09 i DN, har Sverige flest anmälda våldtäkter i EU, dessutom dubbelt så många som de med näst flest (enligt uppgift England och Wales). Och om vi då tittar tillbaka på statistiken, så framgår det vilka som alltså mest troligt torde utgöra majoriteten av de misstänkta gärningsmännen.

Något som också göder en sådan tanke är nya, faktiskt nästan osannolika, siffror från norska Polisen. Man går ut i "Dagbladet" och påstår att 100% av alla anmälda överfallsvåldtäkter i Oslo de tre senaste åren, 41 stycken, har begåtts av icke västliga invandrare.

Allt detta ser "Svensson", och han lägger ihop 2 och 2. Men i de största kvällstidningarna existerar inte problematiken. Där ser "Svensson" istället hur huvudansträngningarna går till att t.ex. motverka rasism.

Men medias favoritmotståndare rasismen hjälps inte av att allmänheten märker att man försöker mörka invandrares förekomst i brottsstatistiken, tvärtom. Folk blir frustrerade. Man ser inga skinnskallar längre, men man ser våldtäktstatistiken. Och jag vill nog hävda att detta är ett av de största samhällsproblemen vi har idag.

Sverige har blivit otryggt. Människor är rädda, och rädsla föder hat.

Vissa tror att Sverigedemokraterna kan vara lösningen. Detta har fått till följd att dessa i vissa opinionsmätningar skulle kunna komma in i riksdagen. Men istället för att ifrågasätta VARFÖR folk vänder sig till ett parti som SD, trots att de är uppenbart inkompetenta inom flera områden, så anfaller man partiet i samlad trupp. Media, vänsterblocket, samt högerblocket. Och det har tagit skruv. På facebook har gruppen "Sverigedemokraterna i riksdagen - Nej tack" i skrivande stund 316 744 medlemmar.

Jag är inte en av dom. Jag anser att om vi lever i en demokrati, så ska ett parti som har 4% av rösterna sitta i riksdagen, oavsett om de är idioter eller inte. När de sedan sitter där ska de bemötas sakligt, och frågor och motioner som behandlas i riksdagen ska inte behandlas annorlunda bara för att SD kanske gillar dom. Just nu låter det som om alla kommer att koncentrera sig på att rösta tvärt emot SD i riksdagen (om dom tar sig in), oavsett vad frågorna gäller. Vansinne!

Jag är visserligen med i "Socialdemokraterna i riksdagen - Nej tack." så jag är väl en hycklare iaf.

Men jag har mina skäl. Om vi tar socialdemokraterna och deras ledare Mona Sahlin som exempel på en part i hela den här sörjan, så har vi i henne en av huvudaktörerna. Hon var integrationsminister från 2000 till 2006, en ganska utmärkande period i svensk integrationspolitik. Om sina misslyckande har hon medgivit att hon skulle handlat annorlunda.

Men nu står hon där och pekar finger mot SD tillsammans med alla andra partier, och debatten i media gör gällande att SD är det största hotet mot demokratin vi har. Att SD delvis är frukten av hennes eget handlande, är inget hon reflekterar över. Istället smider hon och hennes likar planer. Om SD kommer in i riksdagen som vågmästare, så kan det mycket väl bli aktuellt att alliera sig över blockgränserna, säger man. Så engagerade är dom i kampen mot denna fruktanvärda fiende.

Jag tycker dock att det största hotet mot demokratin vi har, är att det anmäls 5000 våldtäkter om året i Sverige, men att media mörkar orsakerna. Jag tycker att det största hotet mot demokratin är att folkvalda politiker är för rädda för att ta tag i problematiken som orsakar lidande för tiotusentals våldsofferbrott varje år, och som stigmatiserar alla de invandrare som sköter sig.

För det gör majoriteten.

Notera dock att argumenten från den politiskt korrekta sidan, den som inte vill kännas vid invandrares höga representation bland förövare för våldsbrott, ofta låter såhär: "Det är bara fördomar att alla invandrare begår brott". Visst känner man igen det? Ni har hört frasen?

Då frågar jag; Har ni någonsin hört en människa (som inte varit en komplett idiot av typen White Trash-nasse) säga: "Alla invandrare är kriminella!"

Nej! Ingen jävel påstår det heller, och det är inte det det är frågan om! Saken gäller att det mörkas att dom är överrepresenterade i brottsstatistiken, men att "Svensson" ändå fattar hur det ligger till! Men istället för att bemöta "Svenssons" farhågor, så pissar man honom på ryggen och påstår att det regnar!

Som jag tidigare sa så är detta ett ämne som får mig att känna frustration, ilska och sorg. Frustration och ilska över politikernas agerande, samt det skick vårt samhälle är i idag. Sorg över sakens tragiska natur. Vi har haft fred i 200 år, och har alla förutsättningar att vara ett riktigt tryggt, lyckligt land. Men det går inte sålänge det ser ut som det gör. Vi är alla offer för de här omständighterna, inte minst invandrarna själva.

Jag tycker om vietnameserna i lägenheten ovanför. Det gör inte så mycket att det låter som om de spelar träskoinnebandy ibland, för de är alltid trevliga. Deras ungar är roliga så man blir glad av dom, och jag älskar lukten i trappen när de lagar mat.

Fast sålänge det finns en grupp invandrare som utmärker sig negativt, som kommer också mindre nogräknade "Svenssons" att bunta ihop mina vietnameser i samma fack som dessa, när detta om invandrare förs på tal ute i stugorna.

Detta är ett youtube-klipp där Leif GW råkar sätta fingret på just denna problematik. Det blir mycket obekvämt för Hasse Aro, som kontrar med en stor fet jävla blålögn, och sedan med att bara staka sig och komma med trasiga argument. Detta är den oklippta versionen, och drygt 1.20 in i klippet blir det nästan löjligt när Hasse Aro, som tydligen aspirerar på att bli svensk mästare i politisk korrekthet, bemöter Leifs passning om vilka människor det kan tänkas vara som har plats under kjolarna för att smuggla 20 liter diesel. "Förstår jag inte vad du menar" hasplar han ur sig.





Slutligen så vill jag nämna en sak som jag tycker är värd att fundera på kring demokratin.

1988 höll man folkomröstning i Sjöbo, angående huruvida man skulle ta emot några flyktingar eller inte. Nej-sidan fick 64% av rösterna. Tilltaget förkastades av samtliga ledare för riksdagspartierna, och mannen bakom omröstningen, centerpolitikern Sven-Olle Olsson skälldes ut efter noter. Centerledaren Olof Johansson var rasande. Senare uteslöts också Sven-Olle ur Centern. Visst, Sven-Olle var en idiot. Det framkom bl.a. flera dumma och osakliga uttalanden som stank rasbiologi.

Men faktum kvarstår: Sven-Olle följde i den här frågan en klar demokratisk majoritet. Om nu kommunerna själva ska få bestämma om de vill ta emot flyktingar eller inte, är det då så självklart att det ska göras? Och vem säger det?

Är det i själva verket så, att vi bara ska ha demokrati när det passar våra politikers samvete? Har man i en demokrati verkligen rätten att bestämma att 64% har helt fel?

Jag vet bara en sak säkert, och det är att min skolgång på högstadiet inne i Klippan hade varit betydligt lättare att uthärda om Sven-Olles politik hade rått där.

Isabelle: OM man bara begränsar sig till bara min tvättstuga, ja.

Bellander: Nu fick du det här inlägget du bad om, hoppas det duger.

Nolen: Tackar.

Fröken Småland: Bra tips, tackar! Jag hade kunnat slicka ett offentligt offentligt dörrhandtag för att få reda på ditt Flashback-nick, helt klart.

Simon: Jo, så är det ju också.

Elin: Jo, gammal god moralpanik i vanlig ordning. Sånt kan man skita i.

Bäst just nu: Passar sålänge.

Sämst just nu: Jag är inte säker på att jag själv gillar utformningen på det här inlägget. Men det var drygt att producera, så jag skulle bli glad av lite åsikter i kommentarsfältet.





Kommentarer
Postat av: Namelessjoker

Mycket välskrivet higge, som vanligt. Emellertid känns det däremot som att du också undviker en del av problematiken. Jag håller med att det helt klart är bekymmer med integrationen, det är lätt att se, det är däremot svårare att föreslå någon slags lösning, eller ens första steg mot åtgärder. Att ens säga "lösning" i sammanhanget låter jag som något ur nazi-tyskland.



Jag bor numera i Irland och här är det också bekymmer med invandringen. Man har tagit in stora mängder polacker vilket är ett enormt bekymmer nu i dessa återgångsår. Det som staten gjorde då var att skicka ut brev till massa polacker och bad dem åka hem. Det var väl varken särskilt effektivt eller smakfullt men det fick mig att inse att det inte finns någon slags åtgärd som inte kommer väcka starka känslor. För övrigt är Sverige inte nära så rasistiskt som här. Förstå därför inte varför politikerna driver kampanj mot rasism. Mest troligen för att göra ett svårt ämne till ett lätt som du säger.



För att ge insyn så kan jag väl berätta lite hur vi upplevt rasismen här.

Vi är ett antal svenskar här,och då vi ser mer ut som polacker än irländare blir vi ofta frågade på pubar vart vi är ifrån (Har inte testat men jag antar att man inte kommer in/blir serverad om man säger polen, dem bruka le stort när man säger sverige). Jag har också blivit stannad av Gardai (polisen) när jag gick hem och då i korta drag blivit korsförhörd i stilen med; vart ska du? Vart har du varit? Vart bor du? et.c.



Fridens

/NamelessJ

2010-06-27 @ 12:00:56
Postat av: Simon

Naturligvis gäller bara demokratiska omröstningar när det röstats "rätt". Vi röstade med knapp marginal ja till EU, ett "rätt" beslut som alltså är oåterkallerligt eftersom det var "rätt". Vi röstade nej till EMU/Euro-inträdet vilket var ett "fel" resultat så i det ämnet är inte sista ordet sagt. Våra älskade politiker står på kö, (även om dom tystnat lite på slutet efter Greklandskrisen etc), för att häva ur sej vilket misstag det var att stå utanför EMU och att "Nog ska vi vara med där förr eller senare"........

2010-06-27 @ 13:31:48
Postat av: fröken småland

haha, jag skriver ju så obetydliga saker på flashback ändå, så det är inte mycket att läsa. jag håller ovanligt låg profil där måste jag säga. men det är ju hemskt roligt att läsa där. jag skulle slicka på ett offentligt dörrhandtag för att få reda på ditt nick. verkligen. om jag får gurgla mig med handsprit sen.

fint inlägg btw, du har rätt. som vanligt.

2010-06-28 @ 13:34:08
Postat av: Mr.Pentex

Higge for president! 2011

2010-06-28 @ 15:58:30
Postat av: Fanjukaren

Underbart klipp!!!

Har helt missat det.

2010-06-28 @ 18:11:04
Postat av: Trulle

Det är ju inga konstigheter, det du skriver. Var och varannan svensk sitter någon gång och tänker exakt samma saker. Politikerna kan stå och dravla bäst de vill men folk är inte dumma i huvudet. SD kommer in i riksdagen tack vare att de med en dåres envishet förnekar problemet. Och sist jag kollade så hade vi faktiskt en demokrati, i alla fall officiellt. Så det är bara för de andra partierna att gilla läget!



"Naturligtvis har demokratin sina olägenheter, till exempel väljarna." Otto Ludwig.



"Jag delar inte er åsikt, men jag är beredd att gå i döden för att försvara er rätt att hävda den." Voltaire.



"Antag att du är en idiot. Och antag att du är med i regeringen. Nej, nu upprepade jag mig."

Mark Twain.

2010-06-29 @ 09:06:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0