Försummade vaginor

(Favorit i repris från 2007-01-20)

Jag jagade runt nyss på nätet efter texten till Vaginamonologerna, men försöket var halvhjärtat, och resultatet uteblev. Däremot läste jag på sajten "Sesam, På lätt svenska" att :"Nu spelas pjäsen Vaginamonologerna i Lima, Perus huvudstad. Många vill se den och tycker att den är bra. Eve Ensler från USA har skrivit pjäsen. Hon är pjäsförfattare, poet och journalist. Vaginamonologerna handlar om vad kvinnor tycker och tänker om sina könsorgan. Eve Ensler upptäckte att många kvinnor inte tycker om sina könsorgan. De talar sällan om dem. Däremot talar män om sina könsorgan. De talar ofta aggressivt om dem."

 

Japp, visst fan talar vi om dem. Och aggressivt, jajjemen. Vem minns inte Hitlers legendariska ord den 8e april, 1940; "I morgon ska jag och min kuk invadera Danmark och Norge!". Eller Pol Pots löfte innan revolutionen i Kambodja; "Jag och min penis ska döda alla intellektuella, samt alla tandläkare!", eller det kanske mest kända, av Julius Caesar; "Jag segrade med kuken, sen såg jag, och kom!"

 

Ska vi reformera det här tänkandet och språkbruket, är det viktigt att det sker i rätt följd. T.ex. att om nu kvinnor ska börja tala om sina kön, så bör de först lära sig att tycka om sina dessa, tycka de är fina, o.s.v. Annars kan resultatet bli förvirrande. Tänk om Gudrun Schyman innan valet sagt t.ex.;"Nu ska vi ta makten med Fi, jag och min gamla räliga, vinmarinerade hyska, och då systrar, kommer penisarna att rulla!".

 

Nej, dom måste först lära sig att tala väl om sina vaginor, och då kanske man istället hade kunnat få höra någon glad truddelutt från henne någon gång, typ; "Vi ska faktiskt ut i dag, mitt lilla hål och jag, alla tomma vinboxar, näsan å kinderna!".

 

Vidare kunde jag läsa på "Sesam" att: "En av de tre skådespelerskorna spelar en äldre kvinna. Den äldre kvinnan har aldrig tittat på sitt könsorgan. Hon har aldrig haft orgasm. Hon börjar gråta när hon upptäcker sin klitoris. Eve Ensler säger i pjäsen att män är rädda för klitoris. Hon säger att det är därför man könsstympar flickor (skadar deras könsorgan på ett traditionellt sätt) i delar av världen."

 

Ok, för det första avsvär jag mig å manlighetens vägnar allt ansvar för att man som kvinna inte har kollat upp vad det är för pryl som sitter där och tar plats mitt på kroppen, och som man rimligen borde komma i kontakt med relativt ofta.

 

Dessutom måste jag med övertygelse få hävda, att om någon ska klandras för att kvinnor inte tycker om sina vaginor, så torde det i majoriteten utav fallen inte röra sig om en man iaf! Varför? Jo, för när man väl exponeras för en vagina, så aktar man sig nog för att förolämpa den, så man inte blir bjuden fler gånger!

 

Jag menar, hur tror ni ett svältfött biafrabarn skulle reagera om man plötsligt bjöd det en tallrik Sjömansbiff på något mediokert långtradarställe längs med E4an? Inte fan skulle det säga; "Nämen vad fan har hänt med biffjäveln? Har kojäveln skrattat ihjäl sig? Och varför är mjölken pissljummen? Det här får ni ta tillbaka, det äter jag inte!".

 

Eller när amerikanerna befriade koncentrationslägerna efter kriget och mjukstartade judarnas magar med buljong och vitt bröd, inte kom någon jude fram till General Eisenhower och sa; "Hörru din snåle jävel, varför är det inga kycklingbitar i buljongen?".

 

Nej sanna mina ord, de flesta killar aktar sig nog för att kalla den för dumma saker, och även om den nu skulle te sig märkligt skapt, och skamlöst oansad, så kniper man i alla fall käft, man förolämpar den inte. Eventuellt kanske någon dristar sig till att spotta ut de grova, snirkliga håren en smula mer demostrativt, men där drar nog de flesta gränsen.

 

Vad beträffar det där med att hitta klitorisen, så hade jag väl personligen väl kunnat tänka mig att promenera runt på stan, för att sticka upp handen under kjolarna på kvinnor, och upplysa om var den sitter. "Hejsan (pet pet) där är den, lycka till!". Ehuru betvivlar jag detta förfaringsätts sociala acceptans. Nej, innan man överhuvudtaget kommer i närheten utav någon joddlarknapp, så har man tvingats bränna halva lönen på fika, mat, groggar, biobesök och vad som nu kan krävas för att komma innanför ett par trosor.

 

Återigen kan alltså problematiken härledas till kvinnan själv. Inget nytt där alltså. Nej, jag säger som Jesus kunde ha sagt; "Kom till mig med edra sköten exponerade, så ska jag i sanning lovsjunga deras skapelse!"

 

Själv har jag sedan länge hävdat att mufflan (för att använda Lena Philipssons ord) är en av de främsta uppfinningarna någonsin, fullt i klass med förbränningsmotorn, buffén och mysbyxorna.

 

Bäst just nu: Nya mystikfyllda serien "Carnivale" om en ambulerande nöjespark under depressionen i USA, där en av de protituerade genomförde en vaginalsköljning med en skakad Pepsi i senaste avsnittet.

 

Sämst just nu: Avsaknaden utav tvättider.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0