Kretiner även på fastlandet

Vad får man om man tar ett gäng människor ur kulturer där man aldrig fått lära sig vikten av arbete som en livsavgörande faktor (som då vi här i norden t.ex. släpar in ved och mat för vintern) och (plötsligt på 70-talet) ger dom frihet att med demokrati styra sina egna stater?

Jo, då får man exempelvis Portugal, Spanien och Grekland, länder fyllda med jättebebisar som naivt sväljer alla desperata populistlöften som utfärdas av de inkompetena politiker, som dåraktigt nog är sugna på att styra.

Historiskt sett har man i dessa länder aldrig behövt göra ett ärligt handtag. Man har bara lagt sig under ett träd, sen har det trillat ner oliver och druvor i munnen på en, allt i ett behagligt klimat. Har det blivit missväxt har man bara plockat fram den torkade fisken, eller sugit på getens livgivande, feta spenar.

Det är för att evolutionen och klimatet tillåtit ett sådant karaktärsvagt beteende, som Grekerna tagit sig en pensionsålder på 58 år. Kom igen för faan! Dom livnär sig på att pressa olivolja och nasa tvättsvampar åt turister, har dom då för helvete inte haft någon självdistans? "Hmmm, vänta nu... om t.o.m. Norrmännen med sin Olja, och som ändå är kända för att sakna arbetsmoral, har en pensionsålder på 67 år, hur ska då vi som inte producerar ett förbannade skit, kunna ta pension vid 58?"

Men nej, ingen som helst självrannsakelse har funnits. Man har bara suttit som de där ärkenöten i "Lyxfällan" och blundat för det oundvikliga.

"Men de är ju så spontana och trevliga, de har så härliga familjer, där tar man sig minsann tid att sitta ner med hela släkten och ha riktiga måltider." Ja, men kolla på hårt arbetande jävla Svenne Banan nu som har släkten på armlängds avstånd, och som med sin självbehärskning och sitt lugn, har både pengar och heder kvar. HA!

Så dom kan behålla sin spontanitet och sitt hetsiga jävla gestikulerande, och bo med sina jävla far- och morföräldrar där nere under sina Korkekar, och styras av regeringar som mer påminner mer om en flock blinda, homosexuella Babianer i ett varmkorvsträd än politiker, så tar vi det piano häruppe i köldbältet där det inte finns krig, militärjuntor eller några jävla Berlusconisar. Så reser vi ner ibland med allmosor och låter dom kyssa våra fötter.

Tolkien FTW: Utmärkt, det blir något att bita i.

Trulle: Nä, du har nog rätt. I "På spåret" har man verkligen lyckats hitta de absolut vassaste snillena vi har i kändis-Sverige, så har man vunnit det så har man nog ett kvitto på att man är en alldeles fantastiskt slug och allmänbildad människa. (OBS! Ironi)

Bäst just nu: Blä

Sämst just nu: Jag får inte gjort ett förbannade dugg, av allt det jag borde!

Kommentarer
Postat av: Trulle

Jaha, du var lite ironisk där.

Har inte följt din blogg särskilt länge men tycker mig märka att du anser i stort sett alla andra vara mer eller mindre debila. Och det får du ju givetvis tycka och skriva, det är ju din blogg. Bara en reflektion...

Men det kanske beror på att det är svårare att skriva något positivt om en person eller händelse och samtidigt vara underfundig.

2010-05-11 @ 14:20:10
Postat av: Sanity N/A

ja snälla higge ändra hela din blogg till att vara underfundigt positiv till omvärlden i stort, tänk så otroligt fantastiskt rosaskimrande och läsvärt allt blir då

2010-05-11 @ 22:44:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0