Krocket-Judas strikes again.

Igår var det en mycket trevlig fest hos Fanjunkarens kollega Bertil, som är skild och har ett hus utanför Luleå.  Där skulle vi grilla och basta, samt spela lite Guitarr Hero. Vid tretiden var vi där; Fanjunkaren, Krocket-Judas, Bertil, Alf och jag. Bertil hade en schysst kåk, och välkomnade oss med varsin Victoria Bitter. Krocket-Judas drog fram en flaska ful-bourbon som hette "Old Dignity", och alla fick varsin skvätt.

Jag är mer en Mariokart-kille, och Fanjunkaren är måttligt road av Guitarr Hero, så vi satt mest och tittade på när de andra gossarna lekte. I gengäld fick vi i oss mer öl, och jag höll Fanjunkarens humör på topp genom att trolla fram en påse Dill & Gräslökschips från OLW, hans favoriter.

Efter att befryndat oss ett tag som bara manliga män kan, så var det dags för bastu. Bertil hade en fräsch liten bastu, med högtalare och ett pastelljuspel. Han hade även väldoftande tillsatser att hälla i vattnet som skulle kastas på stenarna. Plötsligt frågade han vad vi ville lyssna på i bastun, och innan någon hunnit reagera så hade Krocket-Judas fått sin vilja fram. "Modern Talking!" sa han, med en min som varken avspeglade ironi eller tvekan. "Höhöhö, måddärn tåking, höhöhö!" skrockade jag, och väntade på att Krocket-Judas skulle erkänna att han bara skämtade.

Något sådant gjorde han emellertid icke. Istället tog han det hela ett steg längre. Då jag, Alf och Krocket-Judas klättrat in och satt oss tillrätta i den lilla bastun, stack plötsligt Bertil in huvudet och undrade vilken lukt vi ville ha i bastun. Åter var Krocket-Judas steget före. "Honung" sade han med fast röst och ett kallt leende.

Jag: Vad fanns det å välja på?
Bertil: Tjära, Björk och Honung.
Jag: Mmm, tjära... och nu blev det? Honung?

Bertil: Jepp!

Jag: Okej... *kastade skeptiska blickar mot Judas*

Redan då vi bara var tre i bastun satt vi rätt tajt på översta bänken. Musiken gick igång, och en söt doft av varm honung steg upp ur aggregatet. Fanjunkaren var på väg in, men hejdade sig utanför glasdörren och la upp ett långt hjärtligt skratt av tillfredställelse, samt en smula skadeglädje. Till slut klev han in och satte sig nedanför mig, men hoppade upp då vi makade plats åt honom, eftersom Bertil också kom in.

Jag: Nu slipper du vara rädd att det ska komma något krypandes över axeln på dig, hehe!
Fanjunkaren: Hehehe... å fy fan.
Bertil: Här har ni, varsågoda! *delade ut fryskalla muggar i täljsten*
Alf: Vad är det? Minttu?
Bertil: Jajjamen.
Fanjunkaren: Nu kom det dåliga minnen tillbaka...
Krocket-Judas: Mmmm!
Jag: Shit, sist jag drack sånt här hamnade jag i fyllecell... i Piteå!

Så där satt vi alltså. Fem svettiga gossar, tätt ihopklistrade i växlande pastelljus samt aromen av varm honung, och drack mintlikör till tonerna av gammal tysk eurodisco.

Fanjunkaren: Det här gjorde du bara för att jävlas!
Krocket-Judas: Javisst!

Han var mycket nöjd med sig själv.

Moar: Skägget tvättas faktiskt varje dag! 

Elin: Sexigt? Sexiga skägg finns bara i gayvärlden. Skägget är mer ett statement, ett begrepp, en karaktärsförstärkare! Det är visserligen en dålig bild det där...

Dagens citat: "Jag var ett så fult barn, att när jag lekte i sandlådan, så försökte katten gräva ner mig." Rodney Dangerfield

Bäst just nu: Sista arbetspasset innan en vecka ledigt, med Luleåkalas och allehanda försyndelser.

Sämst just nu: Höger öra spökar, möjlig risk för öroninflamation.

Nu sticker jag alltså norrut igen för att jobba 5 dagar. När jag kommer tillbaka kommer "Hur jag enna lärde mig tycka om spårvagnen, del 2."


Kommentarer
Postat av: Moar

Jag vet! Du är en mycket hygienisk gosse.

Men ändå, är nån känsla....Kul att fläta i många små flätor dock ;o)

2008-07-25 @ 04:43:09
Postat av: Xrim

HAHAHA!!! När du skrev högtalare och pastelljus visste jag vem du var hemma hos... Finns bara en i världen med en sån bastu!

Erkänn att mannen har ett tekniktungt hem!

2008-07-27 @ 22:35:18
Postat av: Judas

Jag skall straffa dig om vi träffs under kalaset....

2008-07-28 @ 23:07:58
URL: http://www.vadgjordejagförfel.nu
Postat av: Judas

Jag skall straffa dig om vi träffs under kalaset....

2008-07-28 @ 23:10:35
URL: http://www.vadgjordejagförfel.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0