kokt Kummel!

Torsken är populärare än någonsin, och jag begriper det inte. "Det är ju så gott" sa dom på morgon-tv i morse. I hela livet har man utfodrats med trist blockfisk ur torsksläktet. "Stuvad torsk", "Mandelpanerad torsk", "Sprödbakad torsk" och min absoluta antifavorit; "kokt Kummel". Kan ni begripa? "kokt Kummel"? Från första dagen i skolan, den där sensommaren 1986, så hade jag min uppfattning klar; Skolmat var inte människovärdig föda.

Fisken var förvisso skit, men dock icke värst. Potatisarna var överkokta, förstörda av för lång varmhållning. Köttbullarna var usla, Järparna smakade päck, och brunsåsen gjorde mig i det närmaste traumatiserad. Okryddad och med en viskositet som flytningar i gammal motorolja, slabbades den dessutom på på fel ställe på tallriken; över köttet. Vilken idiot som helst vet ju att det är potatisen som ska ha såsen. 

Dock för mig som är en såsgourmand/konnessör av rang, och som skulle kunna dricka morsans ambrosialika gräddsås ur grytan, blev mötet med den vidriga såsen så skakande att jag sedermera under hela min skolgång alltid avböjde skiten. Resten av dyngan klafsade man sönder och smetade över tallriken, för då såg det ut som om man "ätit ordentligt". Resterna dolde man under en servett. Sen gällde det att kunna smussla ner skiten i den stora slaskhinken vid utgången, där Maj-Britt stod och höll vakt. 

Upptäckte hon vad det var för rackarspel i görningen så slog hon obärmhärtigt till, och förgrep sig verbalt på oss med "barnen-i-afrika"-floskler och svavelosande predikningar om tacksamhet inför vår herres gåvor. 

En gång då vi gick i 5:e klass, och relativt nyligen blivit livegna hjon under nazifröken Britt, kom en dam från kommunen på besök, för att se vad vi tyckte om skolmaten. Den dagen var det några unkna köttbullar med överkokt potatis och fadd flytningsås, och kärringen satte sig naturligtvis bredvid mig och Ajax, tillsammans med nazifröken Britt. Eftersom jag trodde vi skulle tänka själv och vara ärliga, så gjorde jag fel och fick ovett.

Kommuntanten: Hejsan, vad tycker ni om skolmaten här då?
Jag: Den är vedervärdig!
Nazi-Britt: NEJ HIGGE! Så säger man inte om maten!
Jag: Jamen... kolla då... (petar modstulet på en bedrövlig potatis)
Kommuntanten: Eh... öh...
Jag: Portionerna kostar ju bara 4 spänn per styck!
Kommuntanten: Nej nej, det gör dom inte, nej!
Nazi-Britt: Nej Higge!
Jag: Jamen det stod ju nyss i tidningen...
Nazi-Britt: Man ska inte tro allt man läser!
Kommuntanten: Vad tycker ni andra då?
Ajax: Öh, jag tycker vi ska vara tacksamma för att vi får mat i skolan!
Jag:(mumlar) för helvetes...
Ajax: Jamen det tycker jag!
Nazi-Britt: Ja, det ska vi verkligen vara!
Jag: För det här? (petar på den bedrövlige potatisens kompis, ett uselt köttbullesurrogat) 
Nazi-Britt: Nu är du tyst Higge!
Jag: Jaha...
Kommuntanten: Jamen hej då barn. (vinkar och går med Nazi-Britt)
Jag: Jävla helvetes okryddade jävla pissmat, fyyy faaaan i helvete!
Ajax: Men vaddå då!?
Jag: Hur kan du be å få mer av skiten?
Ajax: Jag e ju hungrig!
Jag: Men den smakar ju SKIT!
Ajax: Men jag får tycka om den om jag vill!
Jag: Åååh!

Nå, för att lämna de allra värsta minnen ur mina tidiga skolår, och återgår till ämnet; Varför denna Torsk-revival? Om jag ber er tänka på hur Lax smakar, så vet ni. Men hur många skulle på rak arm kunna plocka ut Torsken på en tallrik bland Gös, Sej, Lake, Kummel, Långa och Kolja? Den sticker inte ut, den är inte speciell. Den är fiskvärldens Bosse Jävla Ringholm! Folk vill bara ha den för att den börjar vara sällsynt, och nu är svindyr!

Folk beställer den på restaurang, och pröjsar grova stålar för den! Befängt! Det är ju som att gå till ett horhus och tjacka en kram för priset av ett samlag!

Den är inte ens kul att fiska! Hugger den så fajtas den ingenting, den bara väntar på att halas in! Den är lika dum som nötterna som misslyckats med att utrota den; Norrmännen!

Jag tänker inte äta nån jävla torsk!

Bäst just nu: "Johnnys Senap"

Sämst just nu: Svenskt bistånd till Ryssland och en massa dumma afrikanska bluffprojekt!


Kommentarer
Postat av: sandra

hahahha giggedi giggedi!
You´re like, sooo totally inlooove with Jillia.
You wanna marry her and have like 10 000 babies!

Giggedi giggedi!

2008-05-22 @ 10:46:04
URL: http://hollywoodah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0