Min första "skatefilm".

Var nyss ute på räddningstjänstens brandövningsplats och övade på mina longboard skills. Det var så roligt så jag kunde nästan inte sluta! HAHAHA! HAHA!

Det bästa är att jag redan känner mig så säker att jag kan börja åka bland mer trafik och i brantare backar. Där ser man hur fort man lär sig något om man tycker det är kul. Det är ju så här det ska vara; Det ska gå att göra med en gång! Faktum är att jag redan vid detta mitt tredje åktillfälle, var så pass stabil att jag kunde spela in en liten film. Den blev tyvärr rätt kort, eftersom jag ville få plats med den i ett MMS

P.g.a. mina sparsmakade kunskaper om filmredigering, så la jag på musiken manuellt direkt vid inspelningstillfället! I slutet ser man hur glad jag är. Fånigt lycklig.
 



Jag älskar min långbräda!

Vidare kan jag berätta att jag varit på körfestival i Gällivare. Det bästa var när jag och tanterna  satt och "drack varandra till" på en parkbänk  i Malmberget. Någon hade bara ordnat två bussar till 350 körsångare, så det tog några timmar extra för oss att komma upp till festen med helstekt Ren på fjälltoppen på "Dundret". Det gjorde dock ingenting alls, för jag försåg tanterna med öl och så skickade vi runt en vinare. Så satt vi där och sjöng i solen, som ett gäng proggare!

"Alkohol; Bygger broar mellan generationer!"

Det sämsta var när jag tvangs lyssna på när Sofia Jannok ylande och överpretentiöst skulle representera sin efterfabricerade bluffkultur (den samiska). Att romantisera något så vidrigt som rennäringen, vilken inte är annat än terrorism och ekologisk katastrof, är direkt förolämpande mot de skattebetalare (ni och jag) som tvingas finansiera skiten!

Nu ska jag dock inte låta bitterheten få mig att snöa in på det.

Jag och Tilde anlände i Gällivare redan på torsdagen, för jag och Psyko-Bob skulle sätta nya bromsbelägg på henne fram. Bob som sköter sin farsas bildelsaffär nu, och hade fixat belägg till niceprice. Efter att jag överlämnat en omgång av Bobs favoritmuffins (choklad med nougatklumpar), fixade vi bromsarna rätt smidigt. Efteråt svinade vi runt i hans Camaro och sladdade i rondeller. Roligare och mindre miljöpartistiskt kan man knappast ha det!

Bob som är gammal rutinerad skejtare provåkte dessutom min långbräda och kom med lite nyttiga tips. En mycket givande helg! Och dessutom en mycket varm sådan. Det var mellan 20 och 28 grader hela helgen, och jag har fått rejält med färg utan att börja flagna!

Elsa: Ja, jättefint.

Bäst just nu: Långbrädan! Vad ska jag döpa henne till?

Sämst just nu: Bloggen kommer att misskötas några dagar nu, för jag ska norrut och jobba där inget internet finns tillgängligt. Sorry!

Ner ner ner, ner för backen ner....

Igår gick jag och köpte en longboard, och jag gjorde det ganska hastigt utan att fundera så mycket. Jag har nämligen velat fram och tillbaka, men innerst inne visste jag ju att jag behöver en sån här pryl. Jag tog en lång snygg modell, ganska mjuk i flexen. Så här ser den ut (fast jag har gröna hjul). Igår letade jag upp en lugn avskild plats på gamla nedlagda luftvärnsregementet LV7, med mycket asfaltsytor. Jag vill nämligen inte att någon ska titta på när jag fäktar med armarna och drattar på arslet.

Men jag drattade inte på arslet, även om armfäktandet var påtagligt. Trots att jag inte gjort ett seriöst försök att åka bräda sedan 80-talet, så gick det ganska fint. Enligt Psyko-Bob har jag ju bra balans, och det känns som om möjligheterna är oändliga, eller nåt.

Och skulle olyckan till slut vara framme, så har Olefin tvingat mig att köpa lite nördiga skydd som jag faktiskt har på mig när jag åker. Ingen hjälm dock, nån jävla måtta får det vara!


"Skate or die!"

Efter inköpet åkte jag med Hilda och Olefin till Piteå och lunchade på "Nodo". Sen satt vi där på uteserveringen och glodde på de inskränkta Piteborna, som likt lobotomerade patienter vankade av och an genom den lilla pittoreska, men illaluktande staden.

Olefin kom på att vi skulle leka en lek (som hon oftast gör). Den gick ut på att en i sällskapet skulle ha en minut på sig att välja en förbipasserande individ att leva resten av livet med.

(då det här inlägget författats, dog internet och var borta flera timmar. Jag hade dock sparat hela inlägget med "Ctrl+C", så jag kunde klistra in allt i ett dokument. Idag fick jag åter igång internet, men då jag ville klistra in det som fattas av inlägget så dök ett fönster upp med texten" Vill du att sidan ska tillåta urklipp?" och eftersom det väl för ända in i helvete är klart, annars skulle jag väl för alla blödande jävla rövhål inte försöka klistra in något? Så jag väljer "Tillåt" varpå internethelvetet stänger av sig. Loggar in igen, och försöker igen. Samma sak! Och igen! SATANSATANSATANSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!! Ni fattar inte hur jävla pissjävla rövförbannad jag är nu, och hur hysteriskt jag måste kämpa för att inte slita sladdarna ur datoraset och slå den till molekyler mot bordskanten. Jag hatar den mer än jag hatat något på väldigt väldigt länge. Och jag använder som regel aldrig ordet "hatar". Nu ska jag spara, stänga ner och prova göra om proceduren med "firefox". Sen ska jag leta upp något jag kan avvara, och låta mitt basebollträ dansa över det!)

(Inklistrad fortsättning) Men de andra fick lägga in veto, om de upptäckte någon som de misstänkte skulle falla den väljande i smaken, och hann säga "veto" innan denna hann välja.Utbudet bland killar var klent, och Olefin och Hilda fick nöja sig med nödlösningar.

Jag hade dock läst av hela "Nodo" direkt vid vår ankomst, och visste exakt vart alla de finaste jäntorna befann sig, Och de var inte få. Så då det blev min tur att välja, så pekade jag blixtsnabbt ut en tatuerad och väldigt söt rocktjej, bara två bord bort. Då Olefin konstaterade att "Nodo" var ett veritabelt slyngryt, fyllt till bredden av det bästa Piteå kunde erbjuda, ändrades naturligtvis reglerna; Man fick inte välja någon som satt inne på stället, bara de som gick förbi på gatan.

Efter någon att leva resten av livet med, blev det att hitta en klädöverdel på någon som man skulle bära resten av livet. Efter det blev det att välja två att ha trekant med, samt en samkönad att ha sex med.Tjejerna var snabba att lägga veto på de hetaste jäntorna då det var dags att välja för trekant, men jag fann på råd!

Jag: Pff, jaja, jag kan nog fan sänka ribban... hmmm... hon där! (pekade ut en välskapt 40-taggare med sammanbiten min)
Hilda: Va!?
Olefin: Den där?
Jag: Japp! Hon såg ju bra ut, och hon vet nog hur hon vill ha det. Dessutom behöver äldre kvinnor också kärlek, så de så!

Och det var allt jag hade att säga om detta. Imorrn sticker jag till Gällivare för att meka med Tilde med hjälpa av Psyko-Bob, samt delta i en stor körfestival med 1000 sångare. Jag deltar givetvis för att det är gratis hotell och fest med helstekt Ren.

Gammal elev: Jasså, så du tror eleverna skulle klå mästaren? Nej, det är ju inte särskilt troligt. Men pluspoäng för att du har ett sunt (om inte särskilt jordnära) självförtroende. Hohoho!

Sandra: Guten abend, ihre freundin. Tack ska du ha. Ja, dom är fina minsann.

Bäst just nu: Firefox löste inklistringsproblemet, om än omständigt och pissviktigt.

Sämst just nu: Jag hatar Firefox, det är så fult. Och jag hatar fula jävla användarovänliga och opedagogiska "Vista" också, det är så jävla värdelöst, fult och äckligt. Jag hatar Bill Gates och hoppas han förolyckas å det grövsta. Jag hatar hans familj och jag hatar hans fula jävla glasögon!

30 jahren gefüllt.

Ja, nu är det segt på bloggfronten minsann. Men för att summera händelserna sedan jag skrev sist, så är jag nu hela 30 år gammal. På morgonen den 21/6 (som är min födelsedag) hade jag och Olefin planerat att börja dagen med att käka frukost på hotellet, innan det var dags att börja jobba.

Så långt hann jag dock inte. Just när jag fått på mig shortsen, bultade det på dörren. "Äh, det är väl nåt jävla fyllo som gått fel, kanske någon av Torstens polare?" tänkte jag, och utgick ifrån att bultandet skulle upphöra inom kort. Så skedde dock inte, utan bultandet tilltog i styrka. Jag fick på mig kläder och öppnade dörren, beredd att sparka ner eventuella kriminella element.

Några dylika stod dock ej att finna utanför dörren, istället fanns där samtliga kollegor, ett par bekanta tornedalningar och en smörgåstårta. Så började dom sjunga "Ja må han leva" i trapphuset, och jag visste faktiskt inte vart jag skulle ta vägen. Sömndrucken men samtidigt förvirrat redo för pundarfajt, kramades jag om och fick present, och leddes sedan ut på gården där det dukades fram smörgåstårta och kaffe. I ett träd hade dom hängt upp ballonger, och i en gårdslampa hängde färgglada serpentiner.

Det hela var närmast surrealistiskt, och i huvudet snurrade allt ifrån förvåning över hur varmt det var, till de falska valaffischer för partiet "Ny Demokrati" någon satte upp i Stockholm inför riksdagsvalet -91, vilka löd "Ballonger åt barnen, bögar åt lejonen!". Det senare tänker jag alltid på när jag ser ballonger.

Då jag satt där mitt på gården omringad av bättre kollegor än jag förtjänar, och kände blickarna från alla nysvenskar innanför fönstren, så var jag faktiskt rörd ända in i det gamla fetthjärtat. Tänk att det finns folk som orkar kravla ur sängen så tidigt för att gratulera en gammal usel medborgare som jag. Stort!

Senare upptäckte jag att man även knutit fast en rosa ballong i antennen  på min lilla Tilde. Den fick sitta kvar, men sprack då jag blev tvungen att sätta en Pontiac på plats vid rödljusena på Örnäset. Det var en ny och ful liten Pontiac, utan krom och V8. Vi plockade den enkelt som en överförfriskad dansk nymfoman. Men luftstöten från vår kraftfulla acceleration, fick alltså ballongen att säga "popp". Kanske krockade vi med en humla, vad vet jag?

Elin: Ja... vita vitrinskåp är inget någon ska behöva inreda med.

Sandra: Ja, det är sant. Jag hade ju snus, en skön soffa och en bra whisky. Synd var det ju faktiskt inte om mig.

Keyser: Mmm, lite som i Stefan och Kristers gamla buskisar.

Gammal elev: Fint. Inte jag heller egentligen, du kan lika gärna låtit glad.

Dagens citat: "Nu har jag kommit upp i den åldern, då jag vill ha min whisky äldre än mina kvinnor" Higge Erövraren

Bäst just nu: Min nya leksak, som kommer att skildras i nästa inlägg.

Sämst just nu: I ride alone! (på min nya leksak, inte genom livet)

Blodig fylla i trapphuset.

Igår innan vi for iväg till Jonna och Mattias, ringde det på dörren här. För en gångs skull så öppnade jag. Jag öppnar aldrig annars, för om någon hälsar på så ringer dom innan. Således är det bara Jehovas och tevepejlaren som ringer på oanmälda, och jag hyser ingen önskan om att någonsin tala med någondera.

Jag kikade i titthålet, och såg en ängslig nördaktig man i glasögon. Han liknade varken Jehovas eller pejlarn, så jag öppnade. Den ängslige mannen gjorde mig uppmärksam på att min alkoholiserade granne Torsten låg och blödde i trappen, och var alldeles jubelfull. Klockan var innan 13, men Torsten hade hunnit jaga in en tidig praktfylla.

Det såg ut som om Torsten snubblat till på vägen in, trillat och spräckt ögonbrynet mot ett trappsteg och sedan lagt sig tillrätta i fosterställning för att sova en stund.

Ängslige mannen: Känner du igen honom?
Jag: Jo... det är han som bor rakt fram i dörren där.
Ä-M: Vad tycker du vi ska göra?
Jag: Ja vafan... hmm...
Ä-M: Ska vi försöka få in honom?
Jag: Nja...
Ä-M: Eller ska vi ringa ambulansen?
Jag: Ja, det kan vi ju kanske göra för säkerhets skull, han har ju slagit skallen så... Och dom hämtar honom ju en gång i veckan ändå.
Ä-M: Ja, vi kanske ska ringa... eller ska vi försöka få in honom?
Torsten: Hum... flubmm... schmu...
Ä-M: VAD SÄGER DU? VET DU VART DU ÄR?
Torsten: Hmmm?
112: Sos alarm, vad är det som har hänt?
Jag: Ja, jag skulle behöva en ambulans till Paradisäppelvägen 13.
112: Vad är det som har hänt?
Jag: Min granne ligger i trappen och blöder från huvudet, okontaktbar.

Och så pladdrade vi en stund, de ville veta detaljer och jag berättade.

Plötsligt vaknade Torsten till lite mer, och undrade vad som stod på. Då öppnade Olefin min dörr för att se vad som stod på, och Torsten verkade se en räddande ängel i henne.

Torsten: Hej!
Olefin: Hej du, hur är det?
Torsten: Dom bråkar på mig!
Olefin: Bråkar dom med dig?
Torsten: Joo...
Olefin: Men du, hur är det med dig då?
Torsten: Jag mår bara fint!
Olefin: Vart bor du då?
Torsten: ...paradisäppelvägen 13... um...
Olefin: Vet du var du är då?
Torsten: ...nääe?
Ä-M: Vill du gå in, du ligger tre meter från dörren din?
Torsten: Ja, hjälp mig in!

Jag greppade Torsten om dennes lilla knotiga bröstkorg och lyfte upp honom på fötter, och ledde med den lille ängslige mannen in honom i sin lägenhet, och satte honom på en bänk i hallen.

Torsten: *snyft* Har du en rök?
Ä-M: Nä, jag röker inte. Hördu, nu kommer snart ambulansen!
Torsten: Jag vill inte till lasarettet igen... det är midsommarafton...
Jag: Här har du. (jag hade ett nästan orört paket Marlboro över den "Rockbåten" som jag hämtade åt Torsten)
Torsten: Tack, du är en bra granne du...
Jag: Tack tack, du också.
Torsten: ..en fin människa... 
Jag: Mmm....

Den lille ängslige mannen försvann, och Torsten stapplade iväg in i köket för att röka under fläkten. Lägenheten var mycket prydlig men ovädrad. Han hade en fin divansoffa i skinn och en ny teve med tevebänk i glas, annars var resten av möblemanget av blandad kvalisort. Ett vitt vitrinskåp här, och ett gammalt matbord i träfolieklädd spånskiva där.

Jag slog mig ner på en stol för att invänta ambulanspersonalen, och såg mig om i rummet. Överallt fanns bilder på en ung kvinna i olika åldrar. Torstens dotter. På de kort som verkade mer nytagna, så hade hon ett spädbarn i famnen. Jag undrade tankfullt vart hon fanns idag och tittade på Torsten; en magersupen 50-åring, ihopkrupen och blodig på en kökstol, ensam på midsommarafton. Han måste älska henne väldigt mycket, men hon var inte hos honom idag.

Jag fylldes av en bisarr blandning av sorgsenhet och avund. Han hade lyckats med något, Torsten. Men sen hade han supit bort det. Det var längesen jag tyckt så synd om någon som Torsten.

Ingvar: Jojo, den är snabb din spanska volkswagen. Fast jag kommer till Stockholm på en månadsdel av din föräkringspremie. Verkligheten kom ikapp festplanerna, jag siktar på en fetare 40-årsfest istället.

Bäst just nu: Att få krypa till kojs.

Sämst just nu: Kommer faktiskt inte på något.

Midsommar.

Ja, det blev en märklig midsommar det här. Förra midsommarafton var fantastiskt trevlig, den här blev dock en smula avslagen. Jag och Olefin tillbringade dagen ute hos Jonna och Mattias tillsammans med kompisen Hilda. Det hela var väldigt gemytligt och trivsamt; Vi hade t.o.m. en liten buffé.

Senare spelade vi kubb och käkade jordgubbar, precis som man ska göra på midsommar. De vidare planerna inför kvällen var dock luddiga, och vi visste inte riktigt vad som skulle ske. Till slut kom vi iaf fram till att Olefin och Hilda skulle in till stan, och jag skulle köra ut till Fanjunkarens torp för lite stillsam alkoholkonsumtion och krocketspel. Dessvärre fastnade Fanjunkaren i någon släktsammankomst, så det blev aldrig av.

Istället tog jag en biltur på några timmar (jag hade ju inte druckit något) och funderade lite över livet och tillvaron. Jag kunde ha kört tillbaka till stan och joinat tjejerna igen, men jag kände mig inte längre upplagd för socialisering. Jag stod ett tag på en P-ficka ute i skogen och tänkte på ingenting i ungefär en halvtimme, innan jag till slut startade Tilde och körde hem.

På vägen ringde Lilla H från en toalett eller liknande, och undrade vad jag pysslade med. Hon påpekade att det inte var roligt att inte festa, så som jag nu gjorde. Hon lät väldigt bestämd och envis, så jag vågade inte annat än hålla med. Men jag kunde heller inte låta bli att bli full i fniss, eftersom jag kunde höra hur hon koncentrerade sig på att prata så myndigt och ordentligt som möjligt. Lite som en berusad blandning av en storasyster och Sverker Olofsson.

På lite bättre humör kom jag hem och värmde lite revben, tog täcket till soffan och hämtade midsommarsnusen. Så mös jag lite för mig själv, tog några glas av den 16-åriga Lagavulin jag fick i lördags, och såg en dålig film ("Night train" med Danny Glover) samt en hyfsad seriepremiär ("Royal Pain"). 

Det är en härligt märklig whisky den där, Lagavulin. Efter att man druckit den så händer någon i munnen, så man upplever det som om det rinner sockerlag ur salivkörtlarna. Magiskt!

Sen laddade jag ner de senaste avsnitten från radios "Public service" med Erik Blix, och lyssnade på dom tills jag somnade.

Nu låter säkert det här ganska miserabelt, men jag är rätt nöjd ändå. Nu ligger resten av sommaren framför mig, och den kommer bestå av strikt diet, hård träning och långa arbetspass uppe i norr. Det kommer att göra gott. Sen avrundas sommaren med Lulekalaset och hårt festande med hårt folk.

Keyser: Nej, bilen på bilden är inte min, men samma modell och samma skick i plåten. Bilderna på min ligger i gamla havererade datorn. Vad gäller "The big bang theory", så kan jag efter pilotavnsittet bara konstatera att du och Pentex har bättre bloggsmak än seriesmak. Fast jag ska ge den en chans till och se något senare avsnitt.

Ingvar: Det var en 144, och jag saknar den varje dag. Om du nu tycker att bilen på bilden är så förträfflig, kanske du vill sälja din spanska rödljusracer och köpa min ståndsmässiga Koenigsegg istället? Kompispris, 17 000!

Bäst just nu: Själarenande backträning senare idag.

Värt att notera just nu: Imorgon fyller jag alltså 30 på riktigt. Otroligt! Min 92-åriga farmor ringde dock och väckte mig imorse, och gratulerade mig en dag tidigt. Men det var bra, för imorrn är jag på jobbet hela dagen och kan inte ringas till.

Sämst just nu: Jag provade stå på en longboard i förrgår, och det kändes inte så bra som jag fantiserat om. Hur ska jag göra!??

Königsägg

Sitter här rätt trött och tung i skallen, men det är ju hög tid för ett inlägg.

Men vad ska jag skriva om? Att jag har en gammal avställd brun bil , som snart kan komma att tituleras "Koenigsegg"? Det hävdar iaf jag bestämt, men Olefin håller inte med.

Jag: Olefin, vet du vad jag har?
Olefin: Nej?
Jag: En Koenigsegg! YES!!! AHAHAHA! Äntligen!
Olefin: Mäh! Nej, det har du ju inte!
Jag: Joooo... En brun!
Olefin: Det är ingen Koenigsegg!
Jag: Jovisst, en gammal fin Koenigsegg! 
Olefin: Nej, och du kommer aldrig äga någon Koenigsegg heller!
Jag: Mähvaffan dådå?
Olefin: För den kostar typ 8,5 miljoner.
Jag: Jaha, vad är det som säger att inte jag skulle råka kunna få ihop en hög pengar på nåt vänster, då?
Olefin: Ja men.... jag tror inte du skulle lägga så mycket pengar på en bil!
Jag: Pfff... nänä.

Nåja, jag har aldrig lyssnat så noga på grundlösa emotsägelser. Jag har en Koenigsegg, och därmed basta!

Och nu hade jag dessutom slut idéer om saker att skriva om. Sorry.

Lindblom: Ja, den var trevlig. Börjar du bli frisk? Vill du ha lite överblivna muffins?

Mr. Pentex: Jag har tagit hem några avsnitt nu, ska se vad det är för något.

Emma: Vad tyckte du om säsongspremiären av "True Blood" nu då? Förträfflig tycker jag, lite drygt att Sookies tröge bror ska bli sektpajas dock.

Bäst just nu: Livet behöver inte vara så komplicerat alltid.

Sämst just nu: Ingen riktig struktur i midsommarplanerna. Var, när och hur?


Kalas.

"Jag vet en som ska ställa te me kalas" sa Emil i Lönneberga, och bjöd fattighjonen på all mat. Ungefär så gjorde jag igår också, fast istället för hjon kom de närmast sörjande i min lokala bekantskapskrets. Jobb, sjukdomar och semesterresor decimerade visserligen kraftigt gästantalet på festen, men vi hade trevligt ändå. Jag har hamstrat alkohol i månader och gjorde kall marinerad fläskfilé och efterföljande skogsbärspaj plus muffinsbuffé. 

För att förebygga att tristessen skulle driva iväg gästerna, så hittade jag på en tävling där de två borden skulle blåsa låtar i partytutor för varandra. Det bord som kände igen flest låtar vann en flaska "Minttu" att fritt konsumera som man ville. Det stod även klassiska magborstare på borden som "Turkisk peppar", "Fishermans friend" och "Blå fiskar", men de fick borden bara röra om man producerade en snapsvisa som försjöngs av mig eller författaren.

Lillebror Pepino och danmarkspendlande kocken Dickhead, som improviserat en kort semester och flugit hit till Norrbotten, hjälpte storartat till med marktjänsten.

Gossarna är djupt imponerade av utbudet av damer häruppe, men har svårt att svälja det faktum att det är dagsljus dygnet runt här nu.

Senare på festen anordnade jag auktion på vilken jag sålde bort grejer som stått och tagit plats i lägenheten, och drog in 460 spänn. Olefin drog igång en omgång "Geni" mellan mig och de då kvarvarande 12 festdeltagarna. Jag vann den föga oväntat (det är gött att låta egot svälla här på bloggen), om än med knapp marginal. Visst låter det väl så studentikost, men det var så skoj att jag inte kom ihåg att ställa fram snacksen förrän mot slutet.

Sprit, öl och vin blev det över i stora mängder, så det lär få bli "bartömning" någon helg i sommar.

Vid 12 pös vi in till "Allstarbar", och med en hallon/citronmuffin halverade vi taxinotan. På "Allstarbar" återsåg jag kära gamla "Lillkorven", jag hittade Orre som ännu inte klippt sig, vi telefonterroriserade "F.d. elev" som lät irriterad (sorry), och så träffade jag en mysig jänta som lät Johnny flytta in över natten.

09:38 i morse vaknade jag där Johnny somnat, och konstaterade att festlokalen skulle vara urstädad om 142 minuter. Istället för att ligga kvar och bita jäntan i rumpan som jag ville, tvangs jag därför till en rask promenad i regnet. Med hjälp utav tvenne ditringda gossar klarades det dock av med 10 minuters marginal.

Nu ligger dom och Olefin här i min lilla lortlya och snarkar. Men jag är som vanligt full av energi dagen efter. 

Keyser: Du ser situationen på fel sätt. Vad von Koenigsegg gör är att han låter ett sånt där sillstryparpucko stå för fiolerna. Den norske miljardären blir vad Lenin kallade "nyttig idiot", och bekostar en alldeles unik affär! Kan vi utnyttja fjällaporna där så ska vi göra det.

Lindblom: Här var den.

Sandra: Ingen orsak! Var och körde lite backträning i veckan, men har inte hunnit mer. Nu är ju dieten som planerat något havererad, men snart blir det andra bullar.

Bäst just nu: All öfverblifven fläskfilé.

Sämst just nu: Svag och darrig, precis som jag förtjänar.

Hej då David.

Jag är lite putt över att David Carradine  gått och tagit ner skylten. Enligt media har nu obduktionen uteslutit självmord, vilket jag från börjat mer eller mindre helt avfärdat. Excentrisk skådis, död i Bangkok av alla ställen, under ett jobb? Nej, då låter självmord inte så troligt. Urspårad sexlek eller mord bör det nog röra sig om, och sådant kan ju hända den bäste. 

Men oavsett vad han dog av kommer jag att sakna honom och hans karisma på vita duken. Mest kommer jag att minnas hans insats i eposet "Nord och syd", där han spelade Patrick Swayzes obehaglige konkurrent om den bystfagra "Madeleine". Jag hoppas återse honom tillsammans med Ernst-Hugo, Clint Eastwood och alla Tilde Fröling-klonerna vid den eviga buffén i nästa liv.

Vidare verkar det som om Saab köps av svenska Koenigsegg, vilket en skeptisk Robert Collin, motorjournalist på Aftonbladet, sågar här. Den gode Robert tycker det hade varit bättre om de arbetsskygga mutkolvsdruvtramparna på "Fiat" nere i Turin hade köpt skiten. Han menar att man på Koenigsegg inte begriper hur man ska sälja 100 000 bilar om året, eftersom de bara säljer några dussin exklusiva supersportbilar om året.

Jaha, Saab har väl för fan inte vetat hur man säljer bilar de senaste 30 åren heller? Och om vi nu har en chans att ha kvar företaget i Sverige, dessutom i händerna på en så driven kille som Christian von Koenigsegg (istället för maffian), så är det väl värt ett försök?

Jo Robert, så är det. Sluta dumma dig någon gång.

Emma: Jodå, jag har allt sett "True blood". Men det tror jag jag har bloggat om för ett rätt bra tag sedan, då jag tog upp Alexander Skarsgårds sköna insats som svensktalande vampyr i serien.

Bäst just nu: Massa coola NATO-flygplan i luften över Luleå, i samband med storövningen "Loyal Arrow".

Sämst just nu: Allt jävla gnäll från velourfjantarna på vänsterkanten, som kissar på sig av harm varje gång de hör talas om NATO-samarbete eller en svensk militärinsats. 

"Uuh, gnäll, jolm, gnöl, vi måste vara alliansfria!" Jaha, betyder det att vi inte kan samöva med NATO? Varför? För att inte sumpa några möjligheter att kanske alliera oss med Ryssland om vi skulle vilja? Jo, det är ju säkert ett troligt scenario. Idioter! Ibland avskyr jag verkligen yttrandefrihet!

Och vad sägs om det eviga jävla gnället från idioterna på bostadsområdet Bergnäset, som köper villa bredvid en flygflottilj (F21) och sedan börjar klaga över oväsen när planen lyfter och landar? Var det någon hemlighet, eller? "Ojoj, här låg det ju en flygplats! Den ska allt läggas ner, för det är ju sånt fasligt oväsen!"

Det är nästan så man hoppas ryssen kommer, så man får tillfälle att fråga elitimbecillerna där borta om de föredrar ljudet av Ryskt pansar framför ljudet av svenskt stridsflyg.

Nä, då kan man ju räkna ut hur det skulle låta; "HJÄLP, Ivan våldtar min fru och äter upp min hund, vad gör myndigheterna? Varför kommer ingen och hjälper oss?". Trist, Svensson. Skit ner dig!

Gubbar must die!

Har ni röstat som goda medborgare? Jag förtidsröstade på Centralen i Stockholm, vilken jag hastigt besökte i torsdags innan jag klev på M/S Galaxy. De hade löst det där rätt smidigt, så det var inte särskilt krångligt att få sitt röstkort, och sedan kryssa för den där 21-åriga bruden näst högst upp på Piratpartiets valsedel.

Jag kryssade för henne, för jag tror att unga tjejer är mer resistenta mot lobbyistmutor än medelålders gubbjävlar. En så ung tjej som har lyckats avancera till en andraplats på en valsedel, har säkert starka idealistiska tankar och en stor tro på vad hon gör. Se bara på Maria Wetterstrand-apan i MP; hon skulle aldrig släppa sina efterblivna ideal, även om man så försökte knacka ut dom med ett schysst järnrör (för er som nu inspireras av detta och faktiskt vill försöka; vänta tills den räpan tar av sig cykelhjälmen).

Vad som däremot INTE bör finnas nere i Bryssel är gamla blekfeta sossegubbar. De är mer lättköpta än jultidningar.

Olefin gnölade lite på mig för att jag röstade Pirat, och skyllde mig för att vara girig. Men det bjuder jag på, hon har ju lite rätt. Men om jag å andra sidan gav ut en bok, så skulle jag bli glad om folk laddade ner den. Litterär odödlighet och att nå ut med ett budskap, är värt betydligt mer än pengar.

Nå, jag tänkte faktiskt fördjupa mig lite i det nyvunna förakt för medelålders män, som på sistone vunnit fäste i mig, och försöka utröna varför det blivit såhär.

Det är numera så, att jag kommit upp i en ålder då de som är 40, 45 och t.o.m. 50, faktiskt utgör ett slags hot. De är konkurrenter, och det bästa de vet är unga tjejer mella 20 och 30. Det är åt helvete. De ska hålla sig passiva, glida runt och knapra Viagra i sina jeans med hoodie och dressmankavaj någon annanstans, än i mitt livsrum.

Dessutom är de inte sällan dryga, med dåligt ölsinne och en orealistisk självkänsla. Ja, jag skulle faktiskt vilja sträcka mig så långt som att säga att de skulle ha på käften, där de dyker upp och spelar allan.

Följande är en riktig konversation, som jag hade med ett extremfall sån där jävel i Taxin för några år sen.

Gubbjävel: Höddu, vet du vars man kan hitta en hora?
Jag: Äeh... nja...
Gubbjävel: Ja, jag får inget hemma, kärringen släpper ju för fan inte till.
Jag: Aj fan, trist... nä, jag vet inte riktigt. Man hör ju rykten och så, men jag vet inget säkert.
Gubbjävel: Nänä... nä det är klart... alltså, jag är ju egentligen ingen horknullare, men...
Jag: Nänä... Nä, du är säkert moralens högvälborne väktare, grisjävel. 
Gubbjävel: Kärringen vill inte släppa till, hon har nyss kommit från BB med ungen och så... så vad fan ska man göra?
Jag: Mmm!?

Här höll det på att bli kortslutning i hjärnan. Jag hade ingen reaktion på vad jag hörde. Jag fick inte fram ett ljud, så det var väl tur att vi var framme just då. Jag tog bara emot pengarna, och ville verkligen se killen plötsligt brista ut i skratt och erkänna att det var ett smaklöst skämt. Men ingenting. Han sa godnatt och klev ur. Jag satt kvar och gapade, men började strax därefter fantisera om att jag tog ut honom i skogen för att slå ihjäl honom och gräva ner fanskapet.

Nå, nu var ju det här som sagt ett extremfall, och såna här svin döljer ju sig a alla grupper.

Men faktum kvarstår; De medelålders männen är ute och tar plats där de inte längre hör hemma. Flera av dom är inte ens "Generation-X", men tror ändå att dom är med i matchen.

Fel fel fel!

För djävulen, internera samtliga singelmän mellan 40 och 60 i något slags läger, och låt dom sitta där och kolla tipsextra och lyssna på Kicki Danielsson*.

"Men vad ska då de medelålders kvinnorna göra?" kanske ni tänker. Ja, vad gör de nu? Det är ju inte som de stackarna får någon tilldelning nu heller, eftersom gubbarna som sagt trålar i min åldersgrupp, eller yngre.

Jag vet inte, jag kan ju inte sitta på alla svaren.

Elin: Hur var nu mitt inlägg ändtarmsrelaterat? Smuts i ditt huvud, tror jag bestämt.

Keyser: "Galaxy". De magra tiderna beror nog tyvärr mest på lättja och rädsla för att dra på sig någon tokapa som stjäl ens linsvätska eller skickar otäcka sms. Men det som händer på en färja stannar ju där, när man kliver iland så åker man hem till Luleå, och den flyktiga relationen far till Säffle, Borås eller Karlstad, sen så behöver man inte fundera mer på repressalier. Luleå är för litet för att jag ska känna mig trygg i att valsa runt på krogarna här och harpunera honor när lusten faller på. Det straffar sig alltid när jag gör det.

Ingvar: Ja du... det fördes liksom aldrig på tal. Jag får väl förklara nån gång.

Lindblom: Tack! Visst gjorde jag det! "Hur skulle Lindblom ha gjort?" tänkte jag, och så skred jag till verket. Ja, det tror jag säkert du skulle. Men lugn, jag ska förtälja allt om detta evangelium!

Sarah: Pff! Stackars jänta, som ännu gläds åt att fylla år. Ta dig i akt, jag minns när jag fyllde 23, det var alldeles nyss!

*Det är synd om Kicki Danielsson. Jag läste att hon "trillar omkull hela tiden" på en löpsedel, och det kan ju inte vara roligt. Jag gapflabbade visserligen först när jag läste det, men det var taskigt. Kanske har hon fått Creutzfeldt-Jacobs av någon dålig falukorv? 

Higge spyr galla över "Grey's".

Nu är det riktig fettorka i Piratbukten. Alla bra serier har uppehåll, utom möjligen "Weeds", som verkar ha dragit igång igen. Likt ett ensamt Lejon, som svälten och desperationen driver till att anfalla en arg gammal Buffel, så tog jag idag en chans och laddade ner lite "Grey's Anatomy". Alla tycker ju den är så himla bra, så jag tänkte att den kanske går att lindra värsta serieabstinensen med. Eftersom jag inte bott i en grotta de senaste åren, så har jag ju liksom handlingen klar för mig. Jag såg några avsnitt första säsongen och har sett någon snutt då och då, när jag hälsat på någon med TV.

Vilken jävla skit! Serien står ju fortfarande och stampar på samma skitställe i avsnittet i säsong 4 som jag såg nyss, som den gjorde i säsong 1. Och inte nog med det, hos Olefin såg jag senaste avsnittet i säsong 5, och där var det FORTFARANDE samma dravel. Alla skulle gifta sig, någon skulle dö, det där lilla feta arga trollet sprang runt och spelade Allan, den där svarthåriga biffiga kvinnan med de oprortionerligt små lökarna höll på med sexuella frisinnligheter, den sura kinesen med den stora näsan var fortfarande inte attraktiv (och då har jag ändå något av en näsfetisch), och Patrick Dempsey såg fortfarande ut som om han skulle somna.

För någon som följt spännande och/eller intelligenta serier som t.ex. "Californication", "Life", "24", "It's always sunny in Philadelphia", "30 Rock" och "The Mentalist", så är det rena tortyren att utsättas för resultatet av "Grey's Anatomy"-manusförfattarnas arbete.

Kommer ni ihåg den gamla skitsåpan "General Hospital"? "Grey's" är som om man tog manusförfattarna som inte dög åt "Vänner", och lät dom sköta "General Hospital".

HAHA! Det är ju inte konstigt att kvinnor inte styr världen, de kan ju inte ens lista ut vilken serie som är bra! (Fast inte du Gäby, du vet vad som är bra! "Retardo" borde styra världen)

Nu ska jag testa ladda ner "Weeds" och kanske "Nurse Jackie", som är något nytt.

Bäst just nu: Långväga besök lagom till helgen.

Sämst just nu: Medelålders män. Vem fan tror dom att dom är?

Edit: Nu glömde jag besvara kommentarena! Gör det i nästa.

Ytterligare ett försök att skriva en bok?

Något jag verkligen skulle vilja göra, är att skriva en bok. Jag har börjat några gånger, men projekten faller oftast på följande scenario: Jag tror inte verkligheten är tillräckligt intressant, så jag fantiserar ihop något skoj som jag sedan tappar inspiration och intresse för efter några sidor. Det finns ju t.o.m. flera inlägg av sådan karaktär, som t.ex. "Röf-Ulv Viking plundrar Amsterdam", eller "Kommissarie Böckners vedermödor".

Men jag har riktigt många bra minnen från min arla barndom, och kanske skulle jag försöka att sammanfoga dom till något iaf? T.ex. första gången jag såg min första lilla kärlek Siri, då hon stod och hoppade hopprep ute på vår gata. Hennes lillebror Sören var en snorig typ, som allt som oftast var utstyrd i brun bävernylonoverall utan något under. Deras föräldrar var långhåriga missbrukare, som på något magiskt sätt fortfarande hade vårdnaden.

Kanske var det för att de lyckats sluta knarka och hade frekvent kontakt med Jehovas. Deras hem var dock fortfarande smutsigt och väldigt dysfunktionellt. De stackars ungarnas och mina äventyr skulle jag kunna skriva om.

Eller den där episoden som jag tills för någon dag sedan i princip hade glömt: Jag gick väl i 6an på vår lilla byskola i Stidsvig, som var så liten att den saknade slöjdsal. Därför fick vi åka till grannbyns skola för att ha slöjd, vilket hade sina aviga sidor. Grannbyn heter Östra Ljungby, och alla där utom min farmor och en handfull andra är dumma i huvudet. Sedan urminnes tider har ungarna i dessa två byar varit bittra fiender. Vi "Stissare" har alltid varit de hårdare, dock. De är mest slödder och degenerater, Östra-ungarna.

Eller "Östrabögar" som vi sa. De sa "Stissejävlar" om oss.

På vår skola hade vi dock en liten kille, "Olle", som inte var byggd för byakrig och fajt. Han var hemskt rödhårig, liten, tunn och blek, bar tjocka glasögon och hade extremt utstående öron. Faktiskt så utstående att de senare opererades, vill jag minnas. Han hade nog stora komplex för de där öronen.

Men han hade inte ett ont ben i kroppen, var intelligent och fridsam. Ingen på vår skola gjorde honom något såvitt jag kan minnas. Inte ens för hans grava rödhårighet(!).

Men när han blev gammal nog att åka till Östra Ljungby för att ha slöjd, blev saken en annan. Vi fick höra att han mådde väldigt dåligt för att restprodukterna nere i grannbyn mobbade honom, varje gång han kom dit för att ha lektion. Så kunde vi ju faktiskt inte ha det. Så vi tog reda på vilka mobbarna var, och tog fast dom nästa gång vi själva åkte ner för att ha slöjd.

De var jämnåriga, men p.g.a. sin börd genetiskt underlägsna med undermålig fysik och balans till följd. De belönades med ett kok alldeles genuint och näsblödande skolgårdstryk, komplett med skrubbsår och bedjande om nåd. En av förövarna hade dessutom ankstjärt och såg ut som en Ilon Wikland-figur, vilket undertecknad informerade honom om i hårda ordalag.

Vi hörde aldrig att de gjorde något mot Olle igen.

Jag tänker att sånt där blir ju bra grejer, med rätt återgivning?

Anneli: Ja.

Ingvar: Jag visste väl att du skulle förstå och värdesätta den där bedriften. Tre kommentarer på ett inlägg som avrundas med en trekant? Folk kan inte ha orkat läsa hela, eller så tror dom det är fabrikation! Hela händelsen samt sättet den genomfördes på var ju inget mindre än ett veritabelt stordåd, enligt min mening.

Elin: Bohman är väldigt fördomsfri.

Bäst just nu: Minnena från båten. Jag vet och förstår vissas avsmak för de där båtarna, men vart annars kan man gå från Buffé till fest, vidare till ormgrop och sedan gå direkt till frukostbuffén? Himlen kan vara en Finlandsfärja.

Sämst just nu: Att ha smakat den förbjudna frukten. Hur får man tag på mer?

Johnny Skan triumferar.

Ja, jag vet inte riktigt vart jag ska börja med den här summeringen av hur kryssningen med "Rockbåten" gick. Men det är en bra story, jag tror jag börjar på terminalen i Värtahamnen.

Jag, Olefin, Anneli och Elsa stod nyanlända i ankomsthallen, och beskådade nyfiket den tilltagande strömmen av märkliga människor. Det var punkare, nördar, butchflator, raggare från Dalarna, långhåriga typer med utsvängda jeans, glamrockare i spandex och förskräckta pensionärer.

Vi stod där och socialiserade i godan ro, och jag kände en stark tro på att med alla dessa spektakulära individer att lära känna, så skulle det bli en alldeles fantastiskt trevlig tillställning. Då gled samtalet plötsligt in på min uppenbara uselhet, samt mitt fylle-alter ego Johnny Skans oförmåga att vara något annat än till besvär. Med den oslagbara kraften av ett gäng kvinnor i maskopi, gav de tre nu en grundlig redogörelse för samtliga Johnnys fel och brister som de såg dom, och gjorde klart för mig att dom tänkte lämna mig åt mitt öde utan hjälp, om det blev några Johnnyfasoner.


Jag muttrade argt och sanningsenligt att Johnny aldrig behöver någon jävla hjälp med något, och att jag hela tiden haft alla intentioner att göra det bästa av den där resan.

Nu var mitt goda humör var förintat, och istället var jag surare och argare än på länge. Men jag teg mulet och funderade på en lösning på situationen. Det skulle ju grundas med buffé, och jag tänkte ju köra "varannan vatten" och såna där tricks, så jag visste att inget skulle "spåra ur". Mina belackare var dock av en annan uppfattning.

Då vi klev ombord på färjan hörde jag plötsligt engelska med irländsk brytning, varpå jag sken upp som en sol, full av nytänt hopp. Om tjejerna fortsatte skälla på mig, så kunde jag ju istället socialisera med detta fryntliga folk från västeuropas slumhärd. De skulle nog aldrig drömma om att stämpla någon som djävulen, bara för att denne råkar somna inne på något trist skithak en halvtimme innan stängning, då dennes kompisar står och fånstuffar bland de andra svetthjonen på dansgolvet.

Än mer intresserad av att uppsöka irländare eller dalmasar blev jag, då jag råkade yppa att man ju faktiskt inte kunde veta att boardingkortet även skulle fungera som hyttnyckel. Jag menade att det borde framgå tydligare, annars vore det lätt hänt att man råkar slänga bort det i trängseln och förvirringen vid ombordstigning. Samstämmigt upplyste då sällskapet mig om att man skulle göra det vore man en idiot. Att veta boardingkortets dubbla användningsområde är tydligen något som alla ska veta, även om de aldrig satt sin fot på en finlandsfärja. 

Nu stämplad som gravt efterbliven, satt jag och begrundade mitt öde. Men jag hade ännu inte lärt mig att hålla käften ordentligt, för jag råkade undrande nämna något om huruvida ventilerna (hyttfönstren) var öppningsbara i de hytter som var utrustade med sådana (vår hytt saknade fönster). Uppenbarligen var det bara idioter som skulle kunna tro att man utrustade färjor med öppningsbara fönster (trots att de är det på film och "The Love boat"). Jag menade att om de ändå var för små för att fyllon skulle lyckas kravla igenom, vore det väl inte så konstigt? Detta vann dock inget gehör.

That´s it, från och med nu skulle jag definitivt inte öppna käften igen.

Lyckligtvis blev det så dags för buffén, efter att mina tre följeslagare turats om att använda den enda platt-tången. Fortfarande fast besluten om att inte bjuda in till mer dumförklaringar och påhopp, noterade jag glatt men endast talande tyst med mig själv, att det bl.a. fanns sik, laxterrin, laxrom och gratinerade grönmusslor bland sakerna på bordet med fiskrätter.

På vårt bord stod två flaskor vin, och jag slog upp av det vita. Efter det andra glaset skulle jag gå och hämta vatten. Men innan jag hann resa mig undrade tjejerna om jag inte ville ha mer vin.

Dom: Vill inte du ha mer vin, Higge?
Jag: Och vad fan vill ni nu att jag ska dricka mer vin för? Nu ska jag dricka vatten så jag inte börjar väcka obehag, för helvete!

Muttrande gick jag iväg för att leta upp vattnet, och tittade surt på de tappar med "Koff" som man fick dricka obegränsat ur om man ville.

Sedan passade jag på att ringa min vän Greven innan vi seglat iväg från mobilnätet. Han hade skadats under en fotbollsmatch och punkterat ena lungan. Jag ville höra hur det var med honom, samt berätta om vilken buffégris jag var i detta nu. Efter samtalet var jag på bättre humör, och började hugga in på desserterna.

Det fanns bl.a. citronfromage, äppelkaka, passionsfruktcheesecake, brylépudding och chokladmousse, och jag som rent principiellt beslutat att göra tillfälligt avbräck från antikolhydratkosten under resan, klämde tre tallrikar dessert. Det där skulle dessutom utgöra en bra grund att bygga kvällens vidare alkoholkonsumtion på, resonerade jag.

Nåväl.

Något bord längre bort satt en slajmig typ, som hade sällskap med en plastig blondin som påminde starkt om en östeuropeisk transvestit. Hon var rätt lång, hårt spacklad med insjunkna ögon och väldigt stora silikonbröst. Jag påpekade provocerande att den där killen var en hjälte, eftersom det krävs mod att visa sig ute med en kvinna av den typen som väcker så mycket förakt och fördomar.

Detta ledde till en diskussion som på något magiskt vis utmynnade i att jag nog var en sån som tycker att tjejer som har kort kjol får skylla sig själv om de blir våldtagna.

Först mållöst gapande över detta karaktärsmord, menade jag att nu fick det väl fan räcka. Sen började jag garva litegrann. Jag sket väl för fan i vilket, jag hade ju fått stoppa trynet fullt med laxrom och citronfromage.

Nå, relationerna tinade upp, och det blev dags för taxfreen. Jag köpte av någon underlig anledning en flaska "Minttu" som jag inte ens tänkt dricka, och några såna där burkar med gin & tonic som jag sett att driftkuckusarna på "Färjan" i kanal 5 häller i sig.

Vi började festa på, och kvällen artade sig fint. Vi hade visserligen missat "Misfits" spelning, eftersom den gick samtidigt som buffén. Men jag kompromissar inte med bufféer, och är hur som helst mer eller mindre allergisk mot livemusik.
 
Men då jag och Olefin strövat iväg mot en av barerna, kom plötsligt ett stressat gäng fulla smålänningar och klämde sig fram uppe på etaget där vi stod. En av dom började upphetsat prata med mig, om nån snubbe jag aldrig hört talas om (mina kunskaper om "Misfits" var och är ännu väldigt begränsade).

Snubben: Hörru, kom med för fan, Jerry Only är där framme, jag har hittat Jerry Only!
Jag: Uhm.. va? Vem?
Snubben: Jerry Only från "Misfits", han sitter där framme, och jag och mina kompisar ska få snacka med honom innan han sticker.
Jag: (tänker) Aha, nån kändis tydligen? Yes, jag ska fanimej mullvada det här gänget och spela med, det kan bli skoj.
Jag: NÄÄÄ!?? Vafan, skojar du eller!??
Snubben: NEEEJ FÖR FAN! Han sitter där borta, jag lovar, häng med!!!
Jag: Å shit, fy fan vilken grej!

Jerry Only,  50 år och basist i "The Misfits", satt i sin lustiga mundering vid ett bord och föreföll helt nykter. Han verkade genuint gonomtrevlig och började kluddra autografer, så jag fick en utan att ens be om det. Vi satt och snackade lite med honom ett tag, och jag undrade såklart om han inte ville ha en snus.

Jag: You want some?
Jerry: Nah, no thanks.
Jag: It's no funny business, completely legal.
Jerry: Yeah? Well what is it then?
Jag: Well... it's tobacco, like fermented you could say. You put it under the lip.
Jerry: Uah, no man, I don't touch tobacco. You know my grandfather smoked cigars all his life and smelled like a... (här har jag helt glömt vad han sa att morfaren luktade som)
Jag: Hehe, alright then.

Sen kom någon och drog i Jerry, så han var tvungen att avvika. Jag satt kvar en stund och pladdrade med de inbitna Misfits-fansen och fabulerade om vilket fan jag var, och hur bra alla skivorna var.

Under kvällen sprang jag även på en kille jag känner lite ytligt från mina strapatser i Gällivare; den gamle snowboardräven Johan Olofsson. Han började ivrigt kramas och sjunga för mig, fast jag först inte kände igen honom. När polletten trillade ner och jag kände igen honom, pladdrade vi lite om ditten och datten. Sen tog jag med honom till vår hytt och presenterade honom för tjejerna.

Precis som jag när jag träffade honom första gången, hade Elsa, Anneli och Olefin aldrig hört talas om människan. I USA och Kanada är han dock en av våra mest kända idrottstjärnor. Han är med i "Guinness" och räknad som en av de största snowboardåkarna någonsin.

Begåvningsmässigt
så kan man säga att Zlatan är en avlagring i en offentlig toalett jämfört med den här killen, vilket jag bevisar med bifogat youtubeklipp nedan.

Johan tyckte att Olefin skulle komma och lägga sig bredvid honom i vår hytt, men hon förklarade oimponerad att hon inte tänkte ligga bredvid någon som "har en jävla 'buff' på huvudet" och syftade på Johans huvudbonad. Han ville pussas med Elsa, som dock inte heller var intresserad.

Strax därpå hämtade Johans kompisar iväg honom, och jag försökte med föga framgång förklara för tjejerna vem han var (visserligen nöjd med att de visat sig starka i karaktären och inte gav efter för en kille som är van att få allt serverat).

Åter ute i vimlet (nu hade jag en nyinköpt Misfitströja för att smälta in bättre) skiljdes jag från tjejerna, och bestämde mig för att botanisera bland utbudet av rocktjejer. Jag kände igen ett gäng dalmasar från terminalen som jag slog mig ner hos, och gjorde strax därpå succé med min "Buffé"-tatuering. Den genomsnittlige masen är påtagligt överviktig, utrustad med rockabillyinspirerad frisyr samt glest kort skägg, och är oftast glad och trevlig. Killarna i det här gänget var inga undantag. De var dock inga tjejer, varför jag minglade vidare.

Vid det här laget var jag visserligen Johnny Skan, men alltjämt pigg och målinriktad. Jag snackade med en tjej som lovade att vi skulle gått iväg till hennes hytt om jag bara hade pratat norrländska, vilket jag visserligen hade kunnat göra om jag velat ta en rövare. En annan tjej ville ha råd om hur hon skulle göra med en beundrare som missbrukat amfetamin i 10 år, men varit ren i 13 månader. Ytterligare en tjej utförde jag ett synnerligen misslyckat tankeläsningstrick på (vilket hon visserligen tyckte var oerhört roligt).

Och sådär höll det på ett tag, tills jag sprang på två tjejer från Umeå. Jag har funderat lite på om detta borde nämnas här, men det är helt enkelt för smaskigt för att utelämnas. Dessutom så hände ju inget olagligt, även om det kunnat kvitta då vi var på internationellt vatten. Hur som helst var deras intentioner tydliga, och de undrade om jag ville följa med till deras hytt. Ja det gjorde jag, och sen tänkte jag bespara er detaljerna.

Roligt var det iaf. Dagen efter tyckte Anneli jag var äcklig, Elsa tyckte det kunde räcka med en partner, och Olefin ville fascinerad höra exakt hur allt gått till.

Själv säger jag att alla erfarenheter är goda erfarenheter.

Stort tack till Anneli och Elsa för den här 30-årspresenten, kryssning med "Rockbåten".

R: Nä, jag tror det enda jag tycker mer om än å lyssna på snygga Sheryl, är att spela Dart.

Elin: Ja, det kanske jag borde vara!

Bäst just nu: Äntligen hemma, efter en tung natts körning. Elsa imponerade dock som stabil co-driver.

Sämst just nu: Mycket att fixa den här veckan, vart börjar man?



I´ll be back...

Klent skrivande på bloggen de senaste dagarna, inte hänt mycket nytt. Tyvärr blir det lite fattigt även de kommande dagarna, för imorrn lastar jag in Elsa och Anneloj i Tilde (som har slut bromsbelägg på vänster fram, hoho) och skjutsar ner deras beniga arslen till Muppsala. Sen tar vi Olefin med oss på Siljas "Galaxy" och grisar loss bland bufféer, fri bärs och "Misfits".

Tills jag kommer tillbaka vill jag att ni ska se det här, som jag snubblade över i en artikel om stjärnors klädmissar i Expressen. Jag tycker att om jag ska behöva se såna här otäckheter och traumatiseras så till den grad att man överväger att börja sniffa lim, så ska ni också se det!



Va!? Nyduschad Jolly Jumper med två sneda strutar, i en klänning som för sin egen skull aldrig borde ha sytts. Nåja, man får ju ge jäntan/karlen/märren VG för en god tanke iaf.

Anneli: Lyllo dej.

Sandra: Humlor har snablar, och kossor har mular. Kossorna är ju dom där som gör mjölken som man kan köpa i affärerna i Stockholm.

Bäst just nu: Att vi snart ska komma iväg.

Sämst just nu: Jag fick fel kod till Tildes stereo, så nu blir det att spela iPod med portabla högtalare.

RSS 2.0