Giftpennan!

Keyser och Damien, visst måste det vara så! Jag har grubblat mig fram till två huvudmisstänkta (kvinnor) som skulle kunna vara... "Giftpennan" (jag läste nyss ut Stieg Larssons sista bok, och där kallas en elak snuskmejlare för "Giftpennan", så nu får den här besatta kvinnan också heta så). Men jag får ändå inte ihop det? Fly me to the moon? Vad fan är det om? Och vem jag känner gillar Nat King Cole? Ingen av de två huvudmisstänkta borde kunna ha en konstant ip-adress vid så skilda datum och klockslag under den här perioden... Fly me to the moon!?? 

AAAAH... MY... BRAIN... HUUURTS... GAH! 

Mer ledtrådar, och inget mer kryptiskt, kvinnligt irrationellt sludder om månfärder!

Nåväl, det ger sig väl. En annan sak som gjort mig upprörd var följande telefonsamtal med Fanjunkaren igår.

Jag: Tjenare, vad gör du?

Fanj: Vi är ute på Brändöskär.

Jag: Jaha? Vad fan gör ni därute?

Fanj: Just nu rensar vi svamp, vi har plockat svamp.

Jag: Va? Jasså? Vad för svamp?

Fanj: Kantareller.

Jag: KANTARELLER?? Därute? Finns dom där?

Fanj: Jooo, vi har väl plockat en 6 liter ungefär...

Jag: 6 LITER!??

Fanj: Jodå, men det blir ju mindre när man har förvällt dom och så.

Jag: FÖRVÄLLT??? NEEEEJ! Varför gör ni det? Smaken försvinner ju, det gör man ju bara med giftsvamp man ska äta, som Murklor och sånt!?

Fanj: Hehe, nja... (ropar till sin kvinna) Jossan, varför förväller vi dom? (får otydligt svar) Äh, jag vet inte, det gör vi i alla fall.

Jag: Ja, det är väl bäst i fall ni skulle ta fel och få med någon FLUGSVAMP... fy fan...

Fanj: Haha, jaja...

Jag: Fy faan.... åh...

Det är som om hela världen har blivit galen... Men idag ska jag bege mig ut och plocka mina egna Kantareller, och de kommer inte att hinna komma mer än hem, innan de ligger och marineras tryggt i mina magsafter, oavsett om det rör sig om 12 liter! Så här i efterhand så förstår jag väl att tanken är att kantarellerna ska frysas in, och att tanken är att behandla dessa som man gör med t.ex. vaxbönor, vilka ska förvällas innan frysning.

Men gott folk, om ni ska spara svamp, så för Clints skull torka den!

Den här bloggen skulle i huvudsak ha handlat om den fascination för folk med Downs syndrom som jag i likhet med de flesta andra barn närde i unga år, samt lite fler kul grejer av och med min vän Anders. Men det får vänta. Tokiga fruntimmer och kantarellvåldtäkt får mig helt ur balans...

Lotta, nej självklart inte! Du är ju absolut en av mina favoritläsare. Jag behövde en driftkucku, och p.g.a. ditt raljerande om Bruce Willis blev det du. Trodde inte du var singel, måste uppenbarligen läsa din blogg mer ingående och frekvent... Sorry. 

Moar, ja det är ett briljant citat, från en suverän film.

Karmapolice, du är däremot tveklöst en kvinna! Boende i anslutning till en större stad, 24-27 år, singel, god utbildning, om än ej riktigt avslutad ännu. Du bor eventuellt med någon och har ett extraknäck, kassörska eller liknande. Du har katt och snuskig fantasi.

Bäst just nu: Ikväll blir det smörstekta Kantareller, så sant Säffle suger.

Sämst just nu: Värmen är slut, nu väntar den 10 månader långa vintern, och jag vet inte hur länge till jag kommer att stå ut med det... Men vissa fördelar finns med det nu kallare vädret. Kvinnorna sätter åter på sig anständiga kläder. Så nu man orkar vistas i stan mer än 30 minuter innan man börjar tala i tungor, svettas övernaturligt och brista ut i okontrollerad gråt, som Laura Palmers farsa på hennes begravning. Nu får det spöka i fantasin tills nästa vår, då allt hängs fram till allmän beskådan igen...

Kommentarer
Postat av: Damien

Alltså... Det är därför jag inte läser svenska böcker, och särskilt inte svenska kriminalromaner. "Giftpennan". Vem fan skulle kalla någon för "giftpennan"? Vem skulle kalla en person som MAILAR för "giftpennan"?! Jag blir förbannad! Det saknar fullständigt trovärdighet!! Men pöbeln bryr sig naturligtvis intet och matar glatt i sig historier om expressenreportrar som räddar världen från undergång...
Fan!
(Att kalla någon som kommenterar en blogg för giftpennan är dock helt ok).

2007-08-28 @ 19:11:04
Postat av: janni

du skriver bara om kantareller för att hetsa upp mig,erkänn. Och ja,du lyckas

2007-08-29 @ 13:37:27
Postat av: Higge

Damien: Japp, jag tyckte det kändes svårsmält när jag läste det också, men lät det passera då boken i övrigt var mycket bra.
Janni: Jag kanske hyr ett hotellrum i Malmö någon gång när jag tillfälligt återvänder från exilen, så strör jag stekta kantareller på sängen och ringer dig.

2007-08-29 @ 18:44:54
URL: http://higge.blogg.se
Postat av: Karmapolice

Du kunde inte ha mer fel.

2007-08-29 @ 19:42:53
Postat av: Giftpennan (Formally known as HA HA HA)

Jag tycker inte att du är ett rövhål. Räcker det som ledtråd tills vidare?!
I'll be back...

2007-08-30 @ 19:28:49
Postat av: Lotta

Tack för klarifieringen! Nu känns det redan mycket bättre...och ja jag är förälskad i ditt sätt att uttrycka dig...om jag träffade dig i det verkliga livet skulle jag troligen sitta mållös typ hela tiden vilket är ovanligt i mitt fall...för att säga nästan en obefintlig risk för min omgivning *skratt*. Hampan..hunden är en blanding av Golden retriver, Flat Coat Retriver och Boarder Collie. Nu kan ju du fundera på hur han kan vara av tre sorter! Kram på dig...o fortsätt att vara lika behaglig som en tagg i handflatan för vissa...för andra är du nämligen som att sätta tänderna i en färsk munk.....man vill bara ha (läsa) mer!

2007-08-30 @ 19:49:36
Postat av: Keyser Söze

Ekebo? Då förstår jag att det gick åt helvete...
Det är ju ett riktigt "redneck"ställe!

2007-09-03 @ 11:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0