Rasistiskt?

En del saker irriterar mig så där lagom mycket. (Om ni inte tryckt på de länkade orden i texten, så gör det. Då kommer nämligen bilder upp som bättre illustrerar vad jag menar. En bild säger ju mer än tusen ord, eller hur?)

En del saker gör mig förbannad direkt jag känner lukten av dem. Det kan vara saker som t.ex. fackföreningar, poliskåren, norrmän, samiska tjuvjägare, miljöpartister eller varför inte sommarjobbaren här som har precis alla fel någon kan komma på.

Men det där vet ni ju redan. Men sakerna som irriterar mig bara sådär lite irriterande, det är andra grejer.
En utav sakerna är afroamerikanernas inställning till slaveriet. Slaveriet avvecklades 80 år innan Förintelsen, men är mer tabu att skämta om. Det lever fortfarande många som satt i Hitlers läger, men alla slavarna är döda. Slavar, som hade det mycket bättre än Judarna i lägrena, ja t.o.m. bättre än irländarna som jobbade i nordstatarnas metallindustrier.

Långt ifrån den sista överlevande från förintelsen är död, men ändå håller Judarna på att bli driftkuckusar igen. Varför? För att de tack vare staten Israels militära övermakt inte är underdogs längre? Eller för det generella välstånd de åtnjuter i väst?

Och vad är det för bullshit att snuten i USA bara tar svarta? Jag har sett "Cops", de tar fan bara vita hustrumisshandlare i hockeyfrilla, och blekfeta luder med metamfetamin och jazztobak i fickorna.

Visst, många afroamerikaner lever i misär, men varför? Det är ju inte direkt som att de försöker integrera sig. Hur många usla "svarta" komedieserier finns det inte, där en utav karaktärerna är en fet pappa som säger "Oh no you don't" när dottern blir intresserad av en vit kille?

Vilka är då de svartas förkämpar? Jo, Oprah Winfrey och hela rap-eliten. Eller som Nas sjunger i sin hit "If I ruled the world" om vad han skulle göra för de svarta om han styrde världen; "Open every cell in Attica, send 'em back to Africa". Skulle det vara att göra de svarta i fängelserna en tjänst? "Nä grabbar, nu ska vi skeppa över er till Liberia, vi ska ställa allt till rätta igen!"

Skulle steroidgangstapimpsen springa jublande ur finkan och tjuta "YEAH!!! AT LAST WE'RE GOING HOME"?

USA är ett miserabelt ställe på många sätt, men om jag bodde där, och någon helt plötsligt fick för sig att skicka mig till Afrika, så hade jag tamejfan sprungit till skogs och gömt mig. Jag hade hellre suttit i amerikanskt fängelse än bott nere i den där ostrukturerade jävla misären.

Visst, Afrika är vackert, savanner, gnuhjordar, Kreugerparken, Namiböknen och allt det där. Men samhällena?

Revolution på måndagen, hänga diktatorn och plundra landet på tisdagen, våldta småflickor för att bota AIDS på onsdagen, tjuvjaga utrotningshotade primater på torsdagen, hyra ut småpojkar till Kerstin Thorwall på fredagen, massakrera Tutsier på lördagen och börja planera för ny revolution på söndagen.

Tror ni förresten Oprah Winfrey hade haft sitt breda arsle parkerat i en tv-soffa och tjänat miljarder om hennes förfäder inte blivit kidnappade av ett gäng otäcka girigbukar och utauktionerade på slavmarknader i amerikanska södern?

Nej för fan. Hon hade haft Lepra, AIDS och TBC, och det hade hängt en unge från varje spene på henne, och tre hade suttit och åkt med på hennes arsle. Problematiken med att hålla på att dö av att smaska i sig en massa bakelser hade hon inte alls förstått, men det är kanske hennes största problem idag.

Ingen Oprah, Montel, Muhammad Ali eller Lauryn Hill har någonsin fått smaka piskan, plockat bomull eller åkt i trångt segelfartyg, så det är dags att för fan sluta gnälla nu.

Bäst just nu: Insikt. I am one with the Universe!

Sämst just nu: Vet ej... svårt att känna att något är negativt när nästan alla dumma jävla norrmän har åkt hem. 

Kommentarer
Postat av: Keyser Söze

Amen!!! Hade varit snyggt att skicka alla som sitter i fängelse tillbaks, herregud vilken cirkus! Har man en massa feta rappare som lägger alla sina pengar på tjocka guldhalsband och fälgar till Hummern som förebilder, så är det väl klart att det går åt helvete...

2007-08-07 @ 19:19:00
Postat av: Pumlan

Hej, hur hittade du min blogg? Gjorde den imorse, kuligt! Och du låter pigg och alert som vanligt, dom där amerinickerna, dom är lustiga dom! Ha det gött!! *kram*

2007-08-08 @ 10:25:08
URL: http://metrobloggen.se/stormvarning

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0