Rötmånad!

Är det inte dags att vi avlivar den här bluffmyten nu?
Behöver vi verkligen mer lögner och sludder?

Rötmånad!

De frågade folk på stan vad de gör annorlunda under rötmånaden nu, och alla var lika lurade!
"Jag kollar mjölken i öppnade paket ofta nu!" sade någon. Varför det?

Tror ni "Rötmånaden" tar sig in genom kylskåpets gummilister? Är det kanske inte samma temperatur i kylskåpet trots att vi närmar oss Augusti?

Jag vet inte vilken lögn som stör mig mest, att någon fet rödklädd typ tar sig ner genom skorstenar, eller att det far in någon obskyr "månad" i ens kyslkåp och sabbar mjölken.

Sluta ljug, man blir ju förbannad!

Kommentarer
Postat av: Mr.Pentex

Men jag tror att det ligger en viss sanning i "myten" om rötmånad.
Röt grejen gäller nog inte i kylskåpet, men t.ex mjölk som står ute länge blir sämre snabbare än i andra månader. Dom säger även inom vården att sår och liknande blir lättare infekterat under rötmånaden. Kan ju vara så att rötmånad blir när sommar värmen kulminerar vilket oftast är slutet av juli in i augusti.
Rötmånad ska väll vara naturens tid då mest bakterier och skit härjar för att bryta ned saker som har dött eller så, men jag tror inte att rötmånad är exakta datum utan en viss tids period. Så att den börjar första augusti e skit snack.
Samt att under rötmånad (bara för att vara på den säkra sidan) ber jag hustruten hemma att tvätta sig xtra noga i fjaset, om det skulle ligga någon sanning i att saker blir surt snabbare i augusti, jag äter inte surströmming.
Dagens vits:
Sonen till sin pappa:
- Pappa vad kallas det där vidriga som är runt vaginan?
Pappan kollar runt och uppmärksammar att mamman inte är hemma och säger tyst:
- Det kallas för kvinna min son.

2007-07-26 @ 07:42:35
Postat av: Moar

Rötmånaden har med luftfuktigheten att göra! Det är ett välkänt faktum att man helst inte ska operera sig då eftersom sår läker sämre.Att det skulle vara ett speciellt datum vet jag inte men augusti är rätt.Tvestjärtar, malar, allsköns äckliga småflugor frodas i den fuktiga luften och man bör köpa rökta pålägg för att bakterierna frodas i den fuktiga omgivningen och kokta pålägg surnar fortare.T.ex är det ju inte heller bra att måla i aug., tack vare den fuktiga luften.

2007-07-29 @ 19:14:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0