Sju underverk!

Våra skrattretande grannar i väst, den joddlande skara byfånar som snarast borde sättas under förmyndarregering innan de gör sig själv illa, och som officiellt går under benämningen "Norrmän" har röstat fram sju egna  "Underverk".

Världen har ju nyss fått sju nya underverk, och Norrmännen var såklart tvungna att skrapa ihop sju egna usla surrogatspektakel också, innan Sverige hittat på några. Så vad är det dom har krystat fram då? Låt oss se...
Atlantvägen  en 8 km lång vägslatt med lite grus å skit.
Flåmsbanan  ja, nån jävla järnvägsstump. Vem vill se eländet? Herregud, den fanns inte ens med i Wikipedia. Det är väl tyskarna som byggt den dessutom, som all annan infrastruktur av vikt i det "landet". Man kan ju tänka sig vad som skulle sägas i ett tacktal hållet utav direktören för Flåmsbanan efter det här: "Eg må allerfremst takke de nazistiske okkupasjonsmaktene, fordi de har byggt vores smukke Flåmsbane!"
Ishavskatedralen  vad är det för trams? Den är ju inte mycket större än kyrkan i Gråmanstorp. Jag gissar dessutom att den är byggd utav svenska entreprenörer? Norrmännen har som bekant lagt sig till med den klassiska oljestatssjukan att man helt enkelt skiter i att jobba, och istället hyr in hjälp för sina oljepengar. Som i Saudiarabien, där ingen kan någonting alls utom att spendera pengar. Och den taktiken funkar ju så länge oljan finns. Grattis Norge.
Nidarosdomen  Vad är det för bluff? Nån jävla halvskalemodell av Tjolöholms slott? Kan dom hitta på något eget?

Telemarkskanalen Haha, kolla vad Norska wikipedia skriver om skiten: "I Europa ble denne kanalen betegnet som det «åttende underverk» da den var ferdig. Kanalen ble bygget hovedsakelig for transport av varer og passasjerer, tømmerfløting og for å hindre flom."
"Det åttonde underverk"? Dessutom läste jag i Norsk press att man trott det skulle ha en chans i världsomröstningen, mot. t.ex. Kinesiska muren, och Taj-Mahal. De har ingen självdistans, de jävlarna. Och vaddå "hindre flom"? Då låser man in alla hippies och proggare, man bygger ingen kanal. Dumjävlar. Se förresten på bilden. Ser ni vad det är? Jo, en kanalsluss. Vet ni vem som uppfann kanalslussarna? Jo, Christopher Polhem, EN SVENSK! Säg det till en norrman, så säger han "akkurat ikkje, de va Tryggve Lie!"

Trollplattformen  Vilket annat land behöver en penisförlängare? Nåväl, den här har svenska entreprenörer och svetsare tjänat multum på, bara att tacka och ta emot. Kul att vi besitter egenskaper som kommer att sitta i långt efter att oljan blivit olönsam, och norrmännen kommer och tigger om bistånd.

Trollstigen  Vad är det här? Jo utfyllnad.

Bäst just nu: Det är den 25e.

Sämst just nu: Norge, alltid Norge.

Kommentarer
Postat av: Damien

Norge. Faschinerande land med ett folk som har både storhetsvansinne och mindervärdeskomplex.
Påpekade för en norrman häromdan att vi minsann skulle spöa dem i fotboll vilken dag som helst. Han kontrade med att Norge vann fotbolls-VM 1928... Naturligtvis var jag tvungen att kolla upp detta, och naturligtvis, det första VM:et i fotboll spelades 1930!
Vad kommer härnäst? Norge först på månen?

2007-07-25 @ 08:31:27
Postat av: Mr.Pentex

Man borde ta tillbaka vad som är svenskt, jag menar Norge är ju egentligen en förort till Svergie. Så det är vår olja dom lever på, men vem vill ha skiten?
Dagens vits:
Frun ville få lite fart på kärleks livet så när maken satt framför tv:n & tittade på fotboll match hoppade hon fram & började strippa. Det blev ingen succe.
Till sist fräste hon:
Ser du inte vad jag gör människa?
- Jo,Jo . Men måste du sortera tvätt precis framför tv:n?

2007-07-26 @ 07:22:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0