Skills (del ett).

Tomt i kommentarsfältet. Er har man lika stor nytta utav som spenar på en galt.

Skämt åsido, upptäckte att "Insert"-knappens verkningar inte gäller här, bara på msn. Och det var ju tur, för det är på tiden att det kommer ett nytt inlägg. Nu är det dock så, att det börjar bli jävligt svårt att komma på saker att skriva om. Ibland kommer jag på något, men sen känns det inte lika aktuellt när jag väl sitter framför datorn.

Sen kan jag faktiskt komma på mycket att skriva om inom vissa ämnen, men då är det bara frågan om hur mycket utav vad som skulle kunna uppfattas som "skryt", ni egentligen kan tåla innan ni sticker som kackerlackor till nån jäkla modeblogg, eller nåt annat skit.

Nå, jag ska sätta ert tålamod på prov, genom att djuplodande diskutera fenomenet "att vara bra på något". Eller som det numera populärt uttrycks, att ha "skills" (=färdigheter, eng. reds. anm.).

Jag har ofta funderat på vad jag egentligen är bra på, och tidigare gjorde dessa funderationer mig ganska deprimerad. "Jeopardy" kom jag på, då jag under programmets historia aldrig "förlorat" mot någon i mer eller mindre seriösa tävlingar i tv-soffan. Men vad är egentligen det värt, rent konkret?


Är det inte bättre med en specifik kunskapsspecialisering? Har jag någon sådan?

Jag vet faktiskt inte. Jag kan hundraser, faktum är att jag uppskattningsvis kan känna igen och beskriva karaktär, typ och ursprung på uppskattningsvis drygt ett par hundra olika hundraser. Eller man skulle kunna säga så här; jag kan nog beskriva och känna igen de flesta av alla kända hundraser som förekom på vår sida "Järnridån". Varför? Jo, för jag lärde mig dom innan muren föll, och innan Sovjet kollapsade. Då var det inte mycket känt för oss i väst, om vilka jyckar som huserade där inne i Öststatsmisären.

Men kan man då säga att jag är någon slags hundspecialist? Nej, jag tycker inte det, för jag är ingen hejare på hundpsykologi, även om jag iofs läst etologi och vet mer än snittsvensson. Det är helt enkelt inte lika intressanta böcker i det ämnet, och jag var mer av en faktanörd som barn.

Så här ser det ut i flera ämnen, eftersom jag haft och tappat intresset för många olika saker genom åren, men jag minns fortfarande mycket om det mesta. Motor, Historia, Vapen, Biologi (djur och natur, genetik, sex m.fl.) Film, Mat & Dryck o.s.v.


Har jag då bara teoretiska färdigheter? Ja, jag tyckte det förut, men när jag tänker efter så finns det en hel del olika saker jag kan, vissa bra, och vissa bara just så pass att jag kan säga att jag kan dom någorlunda. Man skulle kunna dela in dessa olika kunskaper i olika kategorier, och en av dom kan man kalla "Machostereotypskategorin" och den är ganska bred.

(Det får bli en "Fortsättning följer" på den här, för nu rinner tiden iväg, och jag tror inte ni ids läsa mer om det här just nu)

Bäst just nu: Börjar snart på by nummer 2 i Travian!

Sämst just nu: Människor med klichédiarré.


Kommentarer
Postat av: Allbin

Du levererar även viss text som skänker nöje att läsa

2007-11-12 @ 02:16:55
Postat av: Lotta

Ojojoj, undra om du har motsvarighet till pms just nu?? men jag kan trösta dig i så fall att det går över...om det inte hade det hade det inte funnits några människor kvar på jorden. Nåja, jag finner ju dig såå intressant och vill inget hellre få träffa dig o prata om livets nyckfullheter..eller vänta nu...kanske inte..såg mig just sitta där helt överväldigad av dig o dina kunskaper och det bara kommer en massa bra saker ur din mun medans jag hamnar i ett tillstånd där jag är lite tyst o bara tittar med stora ögon på dig och förundras...ibland utstöter jag ett visst ljud som påminner om något ord som faktiskt finns...men det kommer inte hela vägen ur munnen för det låter säkert bara dumt..osså slutar det med att du undrar vilket jävla pucko jag är...reser på dig o går....mmm nä det kanske inte var en bra idé ändå...kram på dig

2007-11-12 @ 12:30:47
Postat av: Higges Milf

oh jisses vad jag skulle älska att sitta o snacka med dig! Jag älskar människor som vet vad dom pratar om och utan krussiduller vågar tala om det också. Till skillnad mot Lotta som skulle bli tyst skulle jag definitivt inte bli det... Varför måste alla intressanta människor bo så satans långt bort?

2007-11-12 @ 16:56:07
Postat av: Damien

För saker att skriva om: kolla länken.

Den där hund-skillen har jag också. Tycker den är grym faktiskt, det impar på ganska många när man kan spotta en Tibetansk spaniel eller en Welch terrier. Jag skaffade mig denna skill genom att maniskt bläddra igenom en hundbok som barn. Av samma anledning kan jag även alla länders flaggor... Tyvärr har detta tydligen resulterat i att hårddisken är full, så nu på ålderns höst har man inte en chans att memorera ens ett mobilnummer.
---
Higge din främsta skill är att skriva roliga texter. Om du vore politiskt korrekt skulle du lätt kunna ha det som yrke. ;)

Postat av: Mr.Pentex

Det där med hundar har jag på senare dagar blivit inblandad i, tanten är hundfanatiker. Hela kittet med utställningar, avel the works alltså. Då blir det lätt att man snappar upp ett och annat. Men något jag verkligen suger på... gramatik och stavning, min ända nackdel skulle jag vilja säga ;)

2007-11-12 @ 21:54:43
Postat av: St. alin

Du påminner mycket om en ung Clifton Fexmo. Saker jag kan, platser jag har besökt.

2007-11-13 @ 20:00:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0