Driftkuckut Bertil i Scouterna.

I kväll åkte jag och Olefin förbi "expert" och fixade ett startpaket till ett Comhem med 8 megs lina. Äntligen ser det ut som om jag får broadbänd i min våning. Hehe... "Våning".

Mitt lilla råttbo i ghettot.

När jag gick i Scouterna fick vi lära oss om en massa svampar. Vi fick även lära oss det felaktiga tipset att giftiga svampar smakar illa, och att man kan äta alla som inte smakar fränt. Jag och mina kumpaner brydde oss dock inte så mycket om att lyssna på ledarna, som mest var frigida fascisttanter. Mina kumpaner var bl.a. mina bästisar Ajax, Sigge och Andersson, samt Driftkuckut Bertil och dennes odräglige kusin, Bert-Egolf.

En gång var vi på läger utanför Helsingborg, vid Slottet Sofiero. Sofiero var förre kungens residens, och drickare utav det billiga ölet med samma namn uttalar det oftast helt fel. "så-FIEro" istället för det korrekta "SO-fie-RO".

Nåväl. Detta var alldeles i början utav 90-talet, och riksökände Ian Ursut var på rymmen från finkan. Med oss bland alla små scouterna fanns en flicka som hette Therese. Hon var söt och snäll, och väldigt mörkrädd. Vi bodde i några baracker, och gjorde våra behov i en länga utedass ute runt knuten.

Så fort det blev mörkt, började vi oja oss och viska, om inte Ursut fanns i buskarna. Therese blev väldigt rädd, och darrade genast på underläppen. Sen tjallade hon på oss. "Han KAN ju ligga i buskarna, det vet man tamejfan inte" hävdade jag och Ajax när fascisttanterna började skälla på oss.

Sigge och Andersson upptäckte emellertid något mera matnyttigt. De kom underfund med att luckorna där man tog ut skithinkarna bak på utedassen var olåsta. Vem skulle ju vilja tjåla skiten? Bert-Egolf stack till Bertil en gammal klassisk röd-vit magnetficklampa, och Sigge bad honom med illa dold iver att gå och spöka lite i skitluckorna när flickorna satt på dass.

Driftkuckut Bertil tultade fnissande iväg och öppnade luckan där Therse satt och gjorde sina behov. Plötsligt blev Therese varse ljuskäglan som dansade under stjärten på henne. "Men va... OOOOOO-IIIIIIIIIIIHH, BEEERTIL, SLUTA BERTIL" tjöt hon utom sig. "Nej, det är jultomten", replikerade Bertil föga trovärdigt. 20 meter bort vred sig ett gäng omogna gossar likt märlor av skratt.

Det blev ett jävla liv på fascisttanterna, och Bertil fick ett välförtjänt ficklampsförbud, och jag vill minnas att några  av oss blev satta på disktjänst.

Men för att återkomma till svampar, så åt jag många år senare rödvit Flugsvamp. Det var i tredje året på gymnasiet, och vi var utslängda i den lappländska skogen för att anlägga ett viltvatten. Jag tog en rejäl tugga, eftersom jag visste att jag i värsta fall kunde bli väldigt illamående, i näst värsta fall kunde förvandlas till en galen bärsärk, och i bästa fall bli på pickalurven och se kul grejer. Svampen smakade lite som champinjon, var rätt god, och det hände ingenting med mig. Så det besvarar väl din fråga, Damien. Dock var detta första och hittills enda gången. 

Keyser, japp, densamme. "Arx" är "konstverket" du syftar på. Vad har ni för båt?

Pentex: Vart fan har du hållit hus!? Semester? Även Bad Asses behöver delikatesser...

Lotta: Jag lever för att roa dig.

Moar: Nja... var det det som sången betydde, tror du? Att hon vill att jag ska ta henne till månen? Antingen är det inte så, och du har läst för många Harlekin-romaner, eller så är jag ett nöt. Båda låter mycket trovärdiga...

Bäst just nu: Min älskade kumpan, kalmariten Håkan överraskade mig med ett samtal idag. Han lovade att komma till Luleå om någon vecka, och avslöja ett Trattkantarellställe där han plockat fyra Icakassar och ändå lämnat kvar svamp. Guld!

Sämst just nu: Uhm... Jag är rätt uppåt nu, och kan inte sätt fingret på nåt särskilt negativt.

Kommentarer
Postat av: Damien

Attans, jag som hoppades att flugsvamp var asballt.
Och jag kan inte släppa att han heter... Bert-Egolf.

2007-09-08 @ 00:52:51
Postat av: Lotta

När min son var liten o såg Ursut på tv så sa han "mormor" (min mamma är jättesöt...faktiskt)sedan dess har hon fått heta det då o då...inte särskilt smickrande...men galet kul.
Ha det godis

2007-09-08 @ 11:58:06
Postat av: Keyser Söze

Aha, tänkte att det var han! Men heter det inte Nimis? Har även för mig att han utnämnt sitt perversa drivvedsspikande till något slags "rike"?

2007-09-08 @ 23:07:12
Postat av: Mr.Pentex

Ja nu e man tillbaka från sem. Men det verkar som om tanten har lurat mig till att köpa ett hus...=(
Ett litet skul i hålan kallad Förslöv strax nedanför Hallandsåsen och norr om Ängelholm. Så nu ska det flyttas, målas och man måste verka lagom upprymd inför flytten till råttboet, annars en man okänslosam och allt det där. Men ljuset i mörkret e ju att vi senare ska bygga ett nytt hus på tomten och det är väl det man ser fram emot.

2007-09-08 @ 23:21:19
Postat av: Mr.Pentex

Keyser Söze .
Det stämmer att hela spektaklet på stranden är en egen province i sverige, en polare till mig köpte någon typ av minister post i det hela. Sjukt men sant.

2007-09-08 @ 23:27:16
Postat av: Moar

Jag begriper inte hur jag, nåågonsiin, kunnat få för mig att du var en söt, ordentlig och välartad gosse??
Känner mig grundlurad och mina illusioner om att vara en smart och duktig morsa är körda i botten!
Muu!

2007-09-09 @ 01:15:05
Postat av: Ajax

Nog fan fick vi disktjänst alltid. För att vi så pubertalt skrattat åt det hela och utsatt den stackars flickan för förnedring. Frågan är om vi inte skratta mer åt killen som gjorde det än åt henne. Jag gjorde det dock. Ush minns än idag den stora diskbaljan med en tjock sörja av potatismos och falukorv. Hehe minns även när vi börja bråka och slogs med våta handdukar och ovan nämnda tanter fick gå emellan och muttrade än en gång att dom ångrade sig att dom blivit ledare för oss. Minns du vi hette Bävern, rätt kul patrull-namn såhär i efterhand. Eller när vi rymde från Haglekulla för att kolla in fräcka fredag för att sen återvända....haha vilken jäkla miss vi gjorde där. Jaja detta var ju innan internet och TV1000 så vad visste vi.

2008-07-13 @ 11:57:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0