Hu-u-mmm-mm öhumm....

Idag är det måndag, vilket betydde körkväll. Jag satte en låt jag tycker är skojig att sjunga, och plötsligt tyckte alla soprantanter på första raden högljutt att jag skulle vara försångare och sjunga solo i en annan låt, för att jag var så duktig. Jag tackade, men avböjde så gott jag kunde. Jag hummar och mummar ju hälften av texten i vissa låtar, eftersom jag tappar bort mig hela tiden. Och den här enerverande dialekten! Jag måste rulla på R:en som nån slags surrogatstockholmare, och jag kan inte böja vokalerna som vi riktiga människor från NV Skåne annars gör.

Det är alltså väldigt ansträngande att sjunga fel dialekt i två timmar. Nu har jag träningsvärk i tungroten, så det känns som om jag haft en helnatt med ett dussin isländska flygvärdinnor insmetade i varm honung och kolasås.

Stockholmare är ett svagsint och miljöskadat släkte. Men vi ska vara tacksamma för att de mestadels håller sig i Stockholm. "Det flyttar ju bara bort fler och fler folk", suckar man häruppe i Norrland ofta. "Jag är nöjd så länge det inte flyttar upp fler jävla sörlänningar eller några smutsiga nollåttor", brukar jag svara då.

Det finns en gammal asiatisk tortyrmetod som går ut på att man stoppar en råtta i ett rör, och håller röret mot magen på tortyroffret. Så börjar man värma röret bakom råttan med t.ex. en blåslampa. Den stackars rådisen kan då bara fly åt ett håll; in genom buken på offret.

Två dygn i Stockholm, sen känner jag mig som råttan i röret. I Göteborg är det lite drägligare. Där hittar man ju dock inte, och det är ett helvete att köra där. Spårvagnar? Vad är det för jävla skit? Det är så man vill kräkas åt det (eller "åt att", som man säger i "Kialma").

Men Stockholm i sig är ingen dålig stad, tvärt om. Jag och mitt ex Apagnu bodde hos hennes syrra på Skånegatan på Söder en helg. 30 meter från porten låg en vanlig liten konsumbutik. Döm om min förvåning, då jag fann inte mindre än fem olika sorters Parmesanost där, ett halvdussin olika Chevre, samt fler olika sorters färsk fisk än i vilken specialiserad fiskdisk som helst här i Luleå. Alla sorters bröd, Gifflar, Briocher och nästan lika mycket charkdelikatesser som hos en slaktare i Helsingör. Jag blev minst sagt avundsjuk. Häruppe har det just precis kommit "Ben & Jerrys" fantastiska glass, som finns på varenda sketen "7-eleven" i "Fjollträsk" sedan en flera år tillbaka. 

Nej det är alls inget fel på Stockholm. Det är nog den vackraste huvudstaden som finns, och det finns mycket historia där, mycket att se. Men det är lite som gubben säger i slutet av kultrullen "The Lost boys", med Kiefer Sutherland och "de två Coreysarna", när han säger typ att "det här vore en trevlig liten stad, om det inte vore för alla jävla vampyrer". Det vore en trevlig stad, om det inte bodde så mycket Stockholmare där. Men nu vill vi ju alltså inte ha dom någon annanstans heller.

Fan vad jag snöade in på det där nu då. Ta inte illa upp, Damien. Vi skåningar har Stockholmsföraktet i blodet.  

Fröken Småland: jag menar att han spelar kvinna. Ja, just den Sjöqvisten. Han vill ju bjuda på bröstkarameller.

Keyser: Det är för att du är från Bjäre. HAHA!

Bäst just nu: Att stackars Malin inte blev skadad när hon kvaddade taxin i lördags.

Bäst just nu 2: Jag har fått hem "Letters from Iwo Jima"

Sämst just nu: Malins reflexer (I Joke). Skämt åsido, hoppas det inte blir något skit efter det där.

Sämst just nu 2: Jag hittar inte den där låten som var med i "Outbreak" och "The Guardian" med Kevin Costner, utan att finnas med på soundtracket. Den går typ "na na na na na na na na, say that you want me, na na na na na na na na, say that you need me", är ni med?


Kommentarer
Postat av: Fröken Småland

Men jag fattade att du menade att han spelar kvinna med tanke på att det är det han gör.
Jag vill fortfarande ha pris. Lägg upp en film där du dansar, det skulle vara det ultimata.

2007-09-18 @ 00:29:40
Postat av: Damien

Tar inte illa upp, är van. :)
Det är väl praktiskt att alla på landsorten har stockholmarna att skylla sin miserabla tillvaro på, annars skulle ni väl alla vara militanta pingstvänner eller sverigedemokrater vid det här laget.
-
Fast i vissa fall kan jag förstå er lite, som tex när kaffelatte-trädkramare sitter och bestämmer hur många vargar som ska finnas i Härjedalen...

2007-09-18 @ 10:12:29
Postat av: Malin

Tackar för omtanken!

2007-09-18 @ 11:33:00
URL: http://blogg.aftonbladet.se/8083
Postat av: Lotta

Intressant inlägg om städer....som ursprungsgöteborgare så väckte ordet spårvagn bara ljuva minnen...skakigt..tar lång tid...invandrare som inte fattade att det hette "Grönsakstorget" utan sa "morotstorget" etc. Värre var det när jag läste det asiatiska tortyrinlägget, my god! nu kan jag inte släppa den tanken...samtidigt som det känns obehagligt i magtrakten..mmm måste tänka på mysiga saker...prinsesstårta...bomullsbollar mot kinden...bada skumbad...hoppa i bollarna på IKEA...japp det skall nog funka!
Tjipp på dig!

2007-09-18 @ 20:41:02
Postat av: helpfull guest

the song is "Kasabian - Club Foot"

2009-08-03 @ 16:09:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0