Uppånerneråupp.

5446 kronor på räkningar, det har jag bränt sen jag fick lön från nya, och semesterersättning från gamla kneget. Fan vad skönt det är att pröjsa el, boende och CSN, bara sådär. Jag känner framförallt att jag fått så mycket för pengarna, när jag nu sitter här i minoritetsghettot med en undermålig utbildning och en gammal PC som enda strömsugande inredningsdetalj. Men jag är inte bitter, inte alls.

Imorrn ska jag ha en moppe, och jag ska ynka och gnida och gnälla tills de bjuder på lås och hjälm också, de leda svinen.

All makt åt Folke!

Men seriöst, 783 spänn för elen? Vad har hänt sedan jag bodde på Borgaregatan i Lycksele och pröjsade 234 spänn i kvartalet? Jag känner mig som en gammal gubbjävel! "När jag var i din ålder så fick jag tre strutar bröstkarameller å kandisocker nere hos handlarn för 25 öre, å ja körde min gamla Rumi 7 gånger mellan Örkelljunga å Hälsingborg för en tvåkrona!".

Det är inte ens riktig el från Barsebäck heller, det är nån jävla surrogatelektricitet som de fått fram genom att förstöra fina fiskevatten, och lägga hela byar under ytan. "Luleå Energi", ni kan suga min söndagsemibånge, samt hoppa å skita!

I kväll lockade jag körens yngre damer (de som bara är ca 12 år äldre än mig) till glada fnitter under fikat med fraser som "jo, visst kan jag ju rulla på r:en, fast det är ju obehagligt!". Man kan plocka många lätta poäng med den här jävla dialekten, det är helt säkert. Men sjungandet är ingen lek, vi ska uppträda i Haparanda den 16e december, och då ska vi sjunga svinsvåra sånger i stämmor.

För att få hjälp med att hitta melodin bättre gick jag efter kören till min gode vän Fanjunkaren. Där kom jag till idel klarheter. Det här är diskussionen som följde.

Jag: Fan du måste hjälpa mig med melodin till den här djävulslåten. Kan du spela in den här notraden som är tenorernas, på nåt band med din tvärflöjt? Då kan jag följa den bättre och öva.
Fanjunkaren: Jag spelar inte TVÄRFLÖJT, din fan, jag spelade Klarinett! Jag har läst din blogg, det är tamejfan förtal, det är vad det är! Jag försökte kommentera, men det gick inte då, annars jävlar!
Jag: Hehe... jaaaaa juuuust det.... Klarinett var det ju... förlåt... hehe... Vilken tabbe!
Fanjunkaren: Ja! Förresten kan du väl tanka ner något program och ta melodin i det istället!?
Jag: Jaaaa juuuust det.... det är ju mycket enklare. Fan jag skulle haft min Amiga 500 häruppe! Då hade jag bara dragit igång "Appetizer" och tryckt in noterna där!
Fanjunkaren: Ja...

Fotnot: En klarinett är ju MYCKET grymmare än en tvärflöjt, den kommer ju lätt upp i samma imponatorfaktor som en Stratta eller nåt.

Keyser: Jag skulle föreslå att du letar upp en bidé och sköljer bort det där gruset som sitter och skaver i vaginan. Eller att du åker NER till "Ängelholms Södra" och får nå schyssta Bensodiazepiner utskrivna, så du kan chilla bort kärringsvängningarna och dina hysteriska vibbar.

Pentex: Har det verkligen undgått dig att jag är född i Stidsvig utanför Klippan, och gjort lumpen som flottiljtaxichaffis på F10? Japp, jag kan Ängelholm! Haha, Saloon.... Kult, på gott och ont.

Moar: Jag trodde du skulle plocka den! Du måste vara mer på bettet!

Stalin: Det är en fantastiskt bra film det där. Lätt bästa rullen av den regissören. Jag ska fan tanka ner den bums!

Dagens fråga: Ja, vilken film är det egentligen vi menar? (såvida inte "Stalin" råkade få till ett härligt filmcitat av rena slumpen) Och i vilken sorts helikopter yttras orden? Vinnaren får bestämma ämne i onsdagens blogg.

Bäst just nu: All the greens... Imorrn är jag motorburen igen. Tvåtaktsmotorburen, mmmmm....

Sämst just nu: Lite halsont.

Kommentarer
Postat av: Mr.Pentex

Gött att bli motorburen. Men skaffa MC kort så kan du köpa min hoj till ett bra pris =) slipper det ta sådan tid mellan punkt A och B.
Tycker du borde lägga upp bilder på det nya åket, kanske när du bränner litta gummi.
Var e alla bilder som du tidigare hade på din blogg?
Hörde på tv igår att det har kommit ett "nytt" accepterat namn på kvinnans kön i nationalencyklopedin, nämligen...snippa! Var e världen på väg.
Har flyttat in i "vårt" hus som vi köpt i Förslöv, 33 kvadrat! jo då så att. Duschar nu mera på jobb, för att krypa ner i det skit hålet till källare krävs mer mod än jag har, saker som lever i den källaren skulle sparka skiten ur allt i jurassic park! Men ljusare tider kommer att stunda, bara båstad kommun får tummarna ur akterspegeln och god känner vårt bygglov,
jävla troll.

2007-09-25 @ 07:21:22
Postat av: Keyser Söze

Haha! Tror inte vi kommer längre i denna fråga!
Eller som tanterna i kyrkokören säkert säger.
- Higge, din lilla filur! Samtidigt som de nyper dig kärvänligt i kinden.
Vad är det för märke på mopeden?
Jag tänker mig en Puch Dakota, har fått för mig att alla i norrland har sådana.

2007-09-25 @ 08:36:08
Postat av: Damien

Jag skulle säga Plutonen. Och de där vietnam-helikoptrarna hette väl Huey eller nåt...

2007-09-25 @ 11:27:44
Postat av: Stalin

5446 kr i räkningar är väl inget att gnöla om. Jag betalar varje månad med glädje mer än dubbelt så mycket i skatt. Tycker du ska slå av all el i hela lägenheten och lägga dig i soffan i mörkret och suga på dina svettiga tubsockar. Leve välfärden, leve PARTIET.

2007-09-25 @ 11:28:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0