Våga vägra långkalsonger.

Igår var det spelkväll hos Fanjunkaren. Jag anlände på moppen i god tid. Jag hade kört på odubbade däck ända från mitt ghetto till Fanjunkarens småborgerliga lilla idyll, med öppet visir och utan långalsonger, i 12 minus. Folk tycker ofta jag är dum som inte har långkalsonger, men ibland måste man våga dra en gräns. Jag drar den vid långkalsonger. De är djävulen! Om man har på sig dom, så lirkar de små håren på benen ut genom tycket, och så smårycker det i håren när man går, så till slut värker varenda jävla hårsäck på benen. 

Greven, som accelererar som en pormask, dök sent omsider upp med folköl och sitt Axis&Allies Pacific. Vi satte oss till bords och lade upp spelet. Greven fick vara Japan, jag blev Storbritannien och Fanjunkaren USA. Greven öppnade upp stort med att nästan fimpa hela Fanjunkarens Stilla Havsflotta som låg ankrad vid Hawaii, och även jag led svåra förluster. 

Vi munhöggs och drack folköl, åt popcorn och snusade. Fanjunkaren erbjöd mig prova hans nya fotmassageplatta som han hade ståendes under bordet, "om jag nådde ner" ville säga. Åt denna andefattiga kvickhet skrattade de båda länge och drängaktigt. Den gode Herren har belönat några av oss med skarpsinne och insikt, fast dessa två herrar tycks enbart blivit långa.  

När vi så började rusta för offensiv mot Grevens enorma flotta, dök plötsligt Lindblom upp. Hans illa besudlade tunga började genast sprida homosexbeskyllningar och socialistpropaganda, och snart var han och Fanjunkaren inbegripna i ett synnerligen insiktsfritt samtal, som handlade om att Kommunal var det sämsta fackförbundet. De var överrens och självbelåtna som ett par borgare, som just på samma gång hittat ett par styva käppar, och en vårdkö full med invalidiserade arbetarhjon att slå med dessa på.

Naturligtvis gick det en säkring i mitt huvud, och jag upplyste herrarna om att Kommunal är ett av de bättre förbunden, speciellt i jämförelse med fiaskofack som Lärarförbundet och Hotell&Restaurang. Då Fanjunkaren och Lindblom aldrig tvingats valsa runt i skiten, utan bara smörat runt på skyddade tjänster med tilltagna lönelavemang uppkörda i sina släta stjärtar, så hade de mage att säga emot.

Någonstans mellan mitt utlägg om hur de skulle tycka om att tjäna 86,50 utan storhelgstillägg, och att man borde stampa ihjäl de styrande i Restaurangfacket på öppen gata, så iscensatte Greven ett fortsatt lysande anfallspel. Han var inte med i diskussionen, för han jobbar på SAS, och där får man högre lön om så bara cheferna känner doften av en ovanligt sur fjärt från fackrepresentanterna. Han suckade en smula besvärat över diskussionens hätska ton, och flyttade sin flotta närmre och närmre mitt Australien och Indien. 

I käbblet med goddagspiltarna, hade jag helt glömt bort att biffa upp försvaren av dessa kolonier, och jag låg nästan öppen som Yvonne Ruwaida i en morotsodling. Med tärningarnas och Herren Clints hjälp, lyckades jag dock hålla områdena och segra.

Bäst just nu: Effekterna i nya Rambofilmen. Aldrig sett så många snygga headshots! Illa dock att man inte riktigt ser om det är Sylvester  eller hans morsa  som spelar Rambo. 

Sämst just nu: Hmmm...

Kommentarer
Postat av: Lindblom

Skyddade tjänster ? Du skulle inte hålla ihop en skiftcykel på mitt jobb. Det är såna som vi i mitt fack som håller såna som dig under armarna. Jag menar vi är Sveriges ryggrad och du är masken som växer mellan tårna på dig själv.

2008-02-17 @ 09:36:25
Postat av: sandra

Hahahahaha sylvester-grejjen va dagens roligaste.

S och O

2008-02-19 @ 00:16:19
URL: http://hollywoodah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0