Tryck verkligen på länken i slutet sen.

Jag såg en snutt utav guldbaggegalan i måndags. Det ska erkännas att jag tyckte att Bibbi Andersson skulle ha den fula utmärkelsen för sin roll som Moder Rikissa i "Arn-Tempelriddaren", för det gjorde hon helvetes bra. Kanske är det lite med Bergman, som med Shakespeare. Deras utövare och lärjungar blir väldigt slipade skådisar, eftersom den hårresande dåliga dynga de lämna efter sig är så svårspelad.

Kärringen hade svårt att gå också, kanske är det för att hon, som Fanjunkaren uttryckte sig; "fått så många löpmeter Bergmanskuk" genom åren. Det är ju ett känt faktum att gubben inte kunde hålla gylfen stängd, och att tjejer som ville ha roller i hans produktioner allt fick vara beredda att lägga upp sig. Det var alltid fest i Bergmans byxor, och alla flickorna var inbjudna... nej, det var snarare obligatorisk närvaro, hähä....

Låt oss tala illa om de döda, och avglorifiera den gamle grisen!

Lite skoj att se körkamraten Lisa där på första parkett med Sven Wollter också.  

Hur det är på Dramaten i dag vet man inte, men att döma av det klientel som håller till där, så är det säkert rena smitthärden fortfarande. Det räcker ju att titta på den där dokusåpan med Jan Malmsjö och Peter Stormare när dom är med gamla kokainpartymadrassen Britt Ekland och uttjänta mumintrollet Arja Saijonmaa på nåt slott och beter sig. Peter Stormare är tidernas jävla prettofjolla, och Jan Malmsö går an och sluddrar runt i sin egen bubbla som nån geriatrisk mentalpatient. Usch! Till Magnus Härenstam vill man bara säga som de brukar säga i amerikanska filmer till rebeller som sålt ut sina ideal; "You use to be cool, man! What the hell happened to you?"

På tal om Magnus Härenstam, så berättade min oefterliknelige kusin Danne från Svärdsjö i Dalarna, att han en gång drog en snuskig vits för Lasse Berghagen och Magnus Härenstam. Han satt och metade på en brygga i näreheten av någon stuga där de höll till, när gubbarna kom spatserande lite lagomt salongsberusade, och undrade om det nappade. Härenstam ska visst ha garvat något hysteriskt åt snuskvitsen.

Så här några år efter jag hört den, vet jag inte om den är så skoj.

Kusin Danne: Hörrni gubbar, vet ni va de bästa på kvinnan ä fö' nå' ?
Berghagen: Njaäää?
Kusin Danne: Jo förstår ni, de e den där lilla bit'n mellan fitta' å skethölet, för annars vore de ju bara arschel alltihop!

På tal om skådespelare så blev jag faktiskt lite bedrövad över Heath Ledgers dödsbud. Han var utan tvekan en av de skickligaste unga Hollywoodskådisarna av idag. Jag hade inte reflekterat över detta förrän jag såg "Lords of Dogtown" för ett par år sedan, där han spelar en skäggig Surf/skate-slacker i -70 talets Californien. Han gör rollen fruktansvärt bra. "Helvete, kunde det inte varit Josh Hartnett istället, han suger ju!", utbrast jag kanske en smula opassande när jag fick höra nyheten.

Riktigt glad blev jag dock när jag hörde att han hunnit spela in rollen som "Jokern" i nästa Batman-film med Christian Bale. Ni som sett "Batman Begins" från 2005, vet att det rör sig om långt bättre filmer än de tidigare Batmanfilmerna. Av snuttarna jag sett lär det vara en perverst bra film. Jag ska inte ens ladda ner den, jag ska pröjsa SF 100 spänn för å se den.

Förresten så kan jag på tal om Christian Bale säga, att han ju sedan väldigt länge varit känd för den svenska biopubliken, fast ni har nog förträngt det. Så se det här klippet och njut av en av världens just nu hetaste skådisar i rollen som "Jum-Jum" i den Svensk-Brittisk-Sovjetiska (!) filmatiseringen av Astrid Lindgrens bok "Mio, min Mio"

Bäst just nu
: Strax färdig med "Kriminalinspektör Böckners vidare vedermödor"!

Sämst just nu: Min dygnsrytm gick just åt h-vete?

Kommentarer
Postat av: Mr.Pentex

Mycket bra klipp, jag har oxå ett klipp som är skit bra. Enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=zS6mMqzvhvA

2008-01-25 @ 11:01:46
Postat av: Gäby

Jag betackar mig my fellow nerds. Här har ni ett klipp som är värt musklicket (ja, jag är smärtsamt medveten om risken att Higge tolkar "musklick" som något oanständigt):
http://www.youtube.com/watch?v=sHzdsFiBbFc

2008-01-25 @ 11:15:56
Postat av: Higges Milf

alltså jag verkligen hatar spindlar Gäby! Så när klippet började önskade jag dig dit pepparn växer... Men du har rätt, det var värt klicket! Den var ju skit kul!!!

2008-01-26 @ 00:21:45
Postat av: Moar

Om vi nu ska visa djurfilmer här så har jag också en film med ett tvåbent och ett fyrbent djur.Vet inte vilket som är värst.
Alla som sett Milans hetlevrade mittfältare Gattuso måste väl ändå beundra honom för hans tålamod.

http://www.youtube.com/watch?v=8BEEYtYx3Jw&feature=related

2008-01-27 @ 03:30:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0