Internationella Skamdagen

Det var tydligen "Internationella kvinnodagen" igår. Som tur är så jobbade jag, och var aldrig nere på stan. Då hade jag förmodligen genomgått samma trauma som alla andra internationella kvinnodagar, då jag gjort misstaget att bege mig till centrum i residensstaden i Sveriges rödaste län.

Horder av obstinata feminister från SSU, Ung vänster, Grön ungdom, Fi, Rättvisepartiet Socialisterna (det är ett rätt starkt lokalt parti, bestående av insnöade och bergis pårökta hippiemarxister) sveper fram som jättelika gräshoppor i yllekappor, second-handkläder och fula hemmastickade mössor (i många fall designade att gömma cannabis i) och kräver att man ska skriva på en massa jävla listor om att man borde stoppa vad män gör med kvinnor.

"Här, kan du skriva på ett förnedrande och generaliserande papper som säger att du är ett jävla svin, en kvinnopinare och en barnamördare?"

Pulsen ökar, jag får svårt att andas, det flimrar för ögonen, jag känner svettningar på märkliga ställen och jag blir arg, förvirrad, matt och fientlig. Bara ibland lyckas jag dessutom att ge ett kvickt och fiffigt svar på feministens förfrågan om att skriva på hennes vidriga lista. Jag flackar med blicken och mumlar; "öhf, öhm...." jo, nu vet jag "asså, jag har precis skrivit på den innan idag" YES!!!! Tack morsan, Buddha, Odin, Clint och alkohol för att ni gjorde mig så slug!


Jag skulle behöva mer av morsans sinne för sånt där. Jag glömmer aldrig när jag hängde efter henne in på affären "Åby-Hallen" (numera "Netto") i Klippan, och det stod två tanter vid ingången som viftade med varsin Röda Korset-bössa.

Tanterna: Skänk till de behövande!
Morsan: Jag är fanimej åsså behövande!
Jag: (tyst) Din råe sälle!
Morsan: Hehe, ja va fan!?

Äldre och mer förhärdad av livets lärpenningar, kan jag nu känna en påtaglig beundran inför hennes självbevarelsedrivna cynism. Jag har tagit för vana att slänga till de lokala frälsningssoldaterna här i stan lite slantar ibland, och då tänker jag alltid på morsan och flinar.

Nåväl, nu är det givetvis inte så, att jag tycker kvinnomisshandel är ok bara för att jag vägrar skriva på en lista där det står "Stoppa mäns våld mot kvinnor", tvärtom. Men jag tänker inte finna mig i att bli generaliserad, och klumpas ihop med en flock missanpassade idioter som slår på sina fruar och flickvänner. Det är en direkt förolämpning. 

Bäst just nu: Carola (objektet, inte människan), hon är helt enkelt helt vidrigt snygg. CAROLA, KOM HIT SÅ SKA JAG BITA DEJ I RÖVEN SÅ DU GLÖMMER JESUS, HÖR DU DET!!?

Sämst just nu: Den jävla långa vintern. Jag är lite deppig, och jag trodde att jag var deppig för att jag är singel! Jag trodde jag börjat betvivla vikten av frihet! Nu vet jag att det är den här jävla vintern... Jag kan inte gå så här länge utan att få dra på mig mina Phat Farm-shorts, och mysa runt på stan med en trekulorstrut av Granatäpple/Blåbär, Romrussin och polkagris och känna lukten av solbruna jäntor som tävlar med varandra om att ha minst kläder.

AAAAAHH! I södra Sverige står jag inte ut med människorna och samhället, här står jag inte ut med klimatet! Helvete! Ska man behöva flytta till Danmark? Eller måste jag kanske ändå tjacka ett par jävla skidor? Buhuuu...


Kommentarer
Postat av: Damien

Bra skrivet.

2008-03-09 @ 12:13:24
Postat av: laijna

Ha en bra dag :D

2008-03-09 @ 14:38:02
URL: http://laijnloo.blogg.se
Postat av: sandra

Helt vidrigt snygg vet jag inte om jag kan hålla med om att carola är.
Men hon ser sjukt fräsh ut för sin ålder.
Tycker dock att hennes nojjiga personlighet lyser igenom för mkt och distraherar hennes utsida.

Mm the munchies slår till titt som tätt i det här hushållet. :)

2008-03-09 @ 17:17:59
URL: http://hollywoodah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0