Reality check: Clint Eastwood levererar.

Man undrar ju ofta hur hårda stjärnorna på duken är i verkligheten. Sällan är de särskilt tuffa, men enligt skvaller så är ett exempel på en som var ganska hård; John Wayne. Han hade iofs tupé ungefär halva sitt liv, och det är kanske inte så värdigt.

Men en gång när han bodde på ett hotell i Las Vegas var det ett jävla liv i rummet ovanför, varvid följande utspelade sig. 

Detta var på den gamla goda tiden, när Frank Sinatra var Gud i Vegas, och Casinona styrdes av maffian. Nu råkade det vara just Frank Sinatra som hade rummet där det festades, men det tog John Wayne ingen notis om. Han knackade på, iförd pyjamas, och då dörren öppnades sa han helt enkelt till Frank att sänka volymen. En livvakt klev då fram och bröstade sig, och krävde att John skulle "tillatala Mr. Sinatra med respekt". John Wayne, 193 cm lång och mäkta bred, slog då helt sonika ner mafioson, varpå man fick klart för sig att det var bäst att sänka volymen.

En annan gång satt han och söp till med en god vän, som plötsligt ville slå vad. John slog hårt och hade lång räckvidd, varför vännen tyckte de skulle slå vad om just detta. "Jag slår vad om 100 dollar att du inte kan slå ner mig från en meters håll!" sade kompisen, och John accepterade. Kompisen hade dock för avsikt att lura John, och stod vid ett dörrhål om vilket John befann sig på andra sidan, då vadet ingicks. Hastigt stängde han då dörren, och hojtade triumferande: "Jag vinner, du kan visst inte slå ner mig därifrån", varvid John svarade typ "jajjemen" och måttade ett kraftigt slag, slog genom dörren och däckade sin kompis.

Clint Eastwood är dock enligt mig tidernas störste, och hårdare än djupfryst förstoppning på filmduken. Jag har följdaktligen länge undrat hur hård han är i verkligheten, och dag fick jag svaret i hans memoarer.

Episoden utspelade sig då en blott 24-årig Clint kom in på en bar, med en kompis som bar marinkårens uniform. Det kan tilläggas att även Clint är 193 cm, samt att han då tränade simning och hade slitit i skogshuggeriet åren innan. Lång och atletisk, således.

Kompisen i marinkårsuniformen, Fritz Manes, har berättat om händelsen för memoarförfattaren, och så här skriver denne: "Jag hade på mig khakiuniformen med ränderna" minns Manes. "Vi satt där och drack öl, och omkring sex flottister var där i sina vita uniformer. En av killarna kom med nån gliring till mig, och självfallet måste jag upp och spela macho. Fem 'dra åt helvete'  var det sista jag fick ur mig för resten av eftermiddan för nån av killarna klippte till mig bakifrån, bakom örat'. Men som det tycks drog samme flottist upp Clints kavaj över huvudet på honom (det gamla hockeytricket. higges anm.) så att Clint varken kunde se eller röra armarna. Flottisten sparkade honom sedan i ansiktet varvid några tänder gick sönder. Detta sårade djupt Clints känsla för fair play. Så han gjorde sig fri från kavajen, och började 'helt enkelt dunka skiten ur killen', som Manes uttrycker saken. När Manes huvud väl börjat klarna var både polis och permissionspatrull på plats; flottisterna krälade omkring på parkeringsplatsen och en ambulans kom farande för att hämta flottisten som lett överfallet.

Clint smiskade alltså sex flottister på egen hand, således precis lika hård som i eposet "Heartbreak Ridge". Något att tänka på för Fanjunkaren, som efter en särdeles övermaga självutnämnelse till filmkritiker beskrev filmen som "riktigt dålig".

Bäst just nu: FRA-lagen. Jag brydde mig inte så mycket tidigare. Jag var inte emot den, för jag kunde inte se att den skulle ställa till det för mig på något sätt. Tvärtom, så roar det mig lite att den retar alla vänsterjournalister och oklippta haschtomtar, som med alltför svullna egon ser sig själv som begärliga mål för säpo. 

Nu har jag dock absolut bestämt mig: FRA-lagen bör absolut anammas, helst redan igår! Orsak? Den retar tydligen gallfeber på Norrmännen.

Sämst just nu: Cirkusen kring "den folkkäre artisten" som anhållits för misshandeln på sin fru. Den unga hustrun har nu stängt sin blogg efter att kommentarsfältet fyllts med vidriga kommentarer i stil med "skyll dig själv som gifte dig med en neger". Ett sympatiskt sätt att lägga sten på börda.

Kommentarer
Postat av: Xrim

Varför är folk rädda för FRA? Herregud, tror de verkligen att FRA har tid, pengar och personal för att registrera alla porrsidor, filmnedladdningar och eventuella otrohetsmail folk skickar? Nä det känns som om svenska folket har väldigt höga tankar om sina skitiga ovanor om de tror att allt skall samlas in, evalueras, sållas och sparas i en mapp ifall svea rikes regering någon gång behöver en hålhake på en.

Är det såhär folk tror att det går till...

"mobilen ringer"

- "Ja, hallå?"

- "Herr Svensson?"

- "Ja, vem undrar?" Frågar herr S. otåligt

- "Vi vet vad du gör... (här lägger man in en läskig tystnad, enligt FRA's modeller så så skall det ha god effekt på herr Svensson. Det har de analyserat fram enligt hans porrsurfningsvanor)...Och du vet nog vem det är." Rösten låter hotfull

Nu börjar ett ljus gå upp för herr S.

- "Vad vill ni? va?" säger herr S. medd darig stämma

- "Ni skall resa till Nordkorea för att hämta in lite känslig information åt oss." Rösten låter nu överlägsen och resolut.

- "VA! är ni från vettet tro ni verkl..." Herr S. avbryts bryskt.

- Ondskefullt skratt Bwahahaha, jaså, tror ni att fru S. uppskattar att ni surfar in på www.teenboobs.com och www.Ilovepiss.co.uk?

Nu känner herr S. att hela hans värld rasar samman, får hans hustru reda på detta kommer hon att ta barnen från honom och se till att alla får reda på vad han gör framför datorn på kvällarna.

- Ok, jag gör det, ge mig detaljerna...



Ja, snart är det verklighet... iaf enligt vissa.







2008-09-15 @ 19:27:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0