"Världens historia, så som det egentligen var" eller "Det väsentligaste" del 2

Ja, här kommer alltså fortsättningen på min sammanställning av världens historia, som påbörjades här i februari i år. Härunder uppdagas bl.a. varför Irländare är rödhåriga och alkoholiserade, och hur det helt osannolikt kunde komma sig att renässansen uppstod i Italien, ett kollektiv stadsstater, styrda av svagsinta morsgrisar och lättmutade sodomiter.


732

Skåningarna inser att den nya och extremt expansiva religionen Islam, är ett hot mot den skånska exportindustrin. Främst är det svin och alkohol som börjat sälja dåligt. Eftersom det enda hindret Islam har kvar innan nordeuropa är de illa tvättade och fysiskt förtvinade Frankerna, så skickas en mindre styrka skånska elitbärsärkar dit, som dödar de arabiska härförarna och stoppar den muslimska expansionen. Frankerna; äregiriga, svagsinta och småaktiga, tillskriver genast sig själv äran för dådet, och skåningarna, ett ödmjukt och generöst folk, låter så ske. Detta kanske främst av medlidande för de degenererade och av orenheter svårt besudlade infödingarna.


872

Skåningarna har sedan plundringen av klostret på Lindisfarne fortsatt med livet som vikingar. Nu bestämmer man sig för att kuva det efterblivna lilla folket i väster, och skapar en Norsk centralmakt genom skånske bulvankungen "Harald Hårfager", som krossar norska småpåvar i slaget vid Hafrsfjord, och enar landet. Nu har skåningarna bättre koll på vad idioterna på andra sidan bergen håller på med.


ca. 950-960

Ett danskt fyllo landstiger med vad som förefaller vara ett gäng byfånar i Skåne, och börjar bråka och bete sig. Skåningarna blir snart på det klara med att han är Kung Harald Blåtand, och att det hela i själva verket är ett invasionsförsök. Man skrämmer bort hans byfånearmé, och låter honom hänga upp och ner på stranden i Höganäs i ett dygn, med en flaska Tuborg uppkörd i röven. Sedan släpper man ner honom, och förklarar att Danmark numera är skånskt, och att han istället är lydkonung.


1000

Skåningarna beslutar sig för etnisk rensning hemma i Skåne. Man samlar ihop alla rödhåriga man kan hitta, och finner att dessa består till hälften av mycket tåliga alkoholister. Av respekt för fylleriets fulländade konst så avrättas inte dessa, utan deporteras till Irland. Övriga rödhåriga säljs som trälar till danskarna, som inte förstår bättre. Kriminaliteten sjunker drastiskt, och spridningen av gonorré och flatlöss bromsas till ett minimum. Föräldrar till rödhåriga beläggs med avelsförbud och straffskatt, samt dryga böter för "framkallande av fara för annan, genom samlag resulterande i maliciös, själsligt befläckad och oberäknelig avkomma".


1001

Skåne går in i en ny guldålder. Skånskt mode blir det senaste i Europa, och de lättpåverkade Frankerna lägger sig till med att skorra på sina r då de talar. Utanför Örkelljunga uppfinner man tampongen, smörkniven samt högkonjunkturen, och en storman i Förslöv låter bygga Hallandsåsen för att slippa ha slösinta hallänningar rännande och besudla de skånska blodslinjerna. Arbetarna vid bygget består mest av bortrövade fattighjon från trakterna kring Säffle och Mellerud.


1119

Skånska entreprenörer grundar Tempelherreorden, vilken primärt är ett modernt bankväsende. Utifrån sett fokuserar man dock på trams som att skydda pilgrimer och annat, för att slippa tjafs från katoliker och dylikt patrask.


1172

Temujin, en ung utbytesstudent från Mongoliet kommer till Skåne för att studera krigskonst.


1206

Nils-Petter Sundgren börjar recensera film.


1273

Japanska sändebud anländer i Skåne för att begära hjälp att försvara Japan mot en eventuell mongolisk invasion, och med denna hjälp blir Japan året efter i princip det enda landet någonsin som mongolerna försökt, men inte lyckats erövra.


1279

Mongolväldet kulminerar. Till häst har mongolerna upprättat ett rike 25% större än Sovjetunionen, men börjar nu komma alldeles nära; de står på andra sidan Östersjön. Skåningarna, som varit välvilligt inställda till mongolerna sedan dessa totalförstörde Bagdad 1258, ber nu Kublai Khan att sluta "spela allan", varpå expansionen mot Europa upphör.


ca. 1300

Skånska turister åker till Italien, och blir bestörta över att se hur romarnas stolta arv förvaltas. Ingen har orkat bygga ett nytt hus sedan 900-talet, kriminaliteten är skyhög, männen ammar sina mödrar tills dess att de fyller 20, och bor hemma tills dess att de är 40. Fattiga hushåll som inte har råd att försörja sina barn, säljer sina yngsta söner till Påvens gossebordell. De italienska kvinnornas armhålehår mäter i vissa fall 20 cm, och ingen tycks bry sig. Skånska sändebud kritiserar Påven och kräver bättring innan vidrigheterna sprider sig norrut över Alperna.


1307

Påven låter som hämnd för vad han anser vara en förolämpning, avrätta de flesta i den skånska Tempelherreorden.


1308

Skånska elitstyrkor genomför den största hemliga militära operationen i världshistorien och avrättar Påven, samtliga kardinaler och samtliga kriminella element i Italien. De kyrkliga ersätts med dubbelgångare, och övriga dödsfall maskeras som åsneolyckor, sjukdomsfall och självmord. Halva befolkningen stryker med i processen, som tar fyra dagar. Under de följande århundradena försöker Skåne sedan styra upp Italien och göra något fint där, man bygger nytt, skickar dit skånska arkitekter, filosofer, målare, skulptörer och diverse andra kulturnördar. Perioden blir känd som "Renässansen" och varar knappt 300 år. Sedan skiter det sig. Hur mycket man än försöker, så misslyckas man med att få till stånd en långsiktig förbättring på den italienska halvön. Det tycks vara något i vattnet, eller luften, som korrumperar och fördärvar människorna.

Följer fortsättning? Vi får se.


Anonym
: Sätta en Gyttorp (skjuta, för er som inte känner till "Gyttorp") i en egen hund kräver nog speciella omständigheter känns det som.

Elsa: Ja. Fast kommer du hem med någon Siciliansk getherde så tar jag tillbaka.

Bäst just nu: Krasslig under ledigheten, så jag slipper karensdagar.

Sämst just nu: Värken i nacken. Svininfluensa?

Kommentarer
Postat av: ingvar

Det var jag som gafflade om gyttorp. Har aldrig gjort det själv men jag har lejt bort det så att säga.

För övrigt.. Du vet väl vad dom säger?

Rost i taket fukt i källaren!

2009-08-27 @ 21:06:32
Postat av: Keyser Söze

Du glömde bort år 1066. Bo Hansson inledde sin karriär genom att kommentera slaget vid Hastings.

Tydligen var han imponerad av förarbetet på krigsskådeplatsen " Det är glest mellan stråna men dom klipper det tätt!"

Annars verkar allt i din sammanställning vara helt riktigt. Mycket bra!

2009-08-28 @ 08:11:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0