Galaxer i mina braxer!

För några veckor sedan ringde farsan för att prata lite om ditten och datten, som han ofta gör när han sitter på något hotell ute i landet. Den här gången var han i hufvudstaden (det är Stockholm som är Sveriges huvudstad, för er som av misstag råkat klicka vilse på väg till 18 år och trebarnsmamma) för att göra ett jobb åt Stockholm Vatten.

Han hade kört ner efter att ha varit här och hälsat på, och anlände redan på fredagen innan han egentligen skulle börja jobba. För att fördriva tid så tog han därför en dagskryssning till Åland för att se hur det ser ut där, och berättade då att han träffat en kul typ på båten.

Farsan: Jag satt med kameran i restaurangen, så kom min själ Anders Linder fram och undrade vilken tidning jag kom ifrån.
Jag: Jasså?
Farsan: Ja du kanske inte har hört talas om honom, han brukade spela med Lill Lindfors förr i tiden, har varit en del i teve ibland.
Jag: Nja... det ringer en klocka men jag vet inte...
Farsan: Ja, han trodde iaf att jag var där för att skriva om hans band, men jag sa ju att jag bara ville ta lite bilder för jag hade en ny kamera.
Jag: Jahaja.
Farsan: Sen så sa han: "Du, du kan väl komma och fota oss lite nu sen när vi spelar" så det gjorde jag, och de var förjävla roliga på scenen, han spelade lite på fyllan och skojade, men han var ju jävlig på saxofonen. Sen kom dom och satte sig och vi hade trevligt som fan.
Jag: Jaha, schysst.
Farsan: Och jag blev bjuden till fest med som sen i gamla stan, jag fick hans nummer och mejl så jag skulle kunna mejla bilderna jag tog på dom.
Jag: Jaha, vad kul!
Farsan: Ja, jag kan ju mejla dom till dig också, så ser du hur dom såg ut.
Jag: Javisst, gör så.

Och visst fasen kände jag ju igen Anders Linder, jag vet ju mycket väl vem han är, men hade faktiskt ingen aning om att han sysslat med musik. Känner ni igen honom?


Det är ju självaste "Kapten Zoom"! Coolt!

Kapten Zoom  var en rymdvarelse i ett barnprogram som var väldigt underhållande och utbildande. Han bodde hos nån brud som försökte integrera honom i samhället, och han hittade jämt på en massa dum skit, som att försöka steka ägg direkt på spisplattorna.

Det jag egentligen mest uppskattar Anders Linder var att han hade en serie program i teve där han återberättade historien om Odysseus. Det fick mig såld på grekisk mytologi, och morsan köpte en lite förenklad version av "Odyssén" som jag raskt plöjde igenom som 8-åring.

Förr gjordes det förresten bra barnprogram, t.o.m. av holländarna. Javisst, nog lyser väl produktionsteamets droganvändning igenom när man analyserar "Dr Snuggles" men det var kul barnteve!

Inte som det vidrigt fördummande teletubbiehippieskiten med en unge i solen. Den där ungen gör mig knäpp! Vad gör han i solen? 

Jag hatar det där jävla Teletubbies!
 
"Fogsäcken" var förresten ett skämt, men det kanske ni förstod. Det finns en idé, och nu måste jag bara få med mig Fanjunkaren på det hela.

Bäst just nu: Min nya telefon. Jag fattade aldrig hur hopplöst föråldrad min gamla var. Eller... det gjorde jag väl, men den gjorde ett så fränt "tsching"-ljud när man fällde upp den, så det överskuggade alla brister.

Sämst just nu: Trodde jag skulle på bio ikväll, men "Bolt" har inte premiär förrän den 6e februari. Kollade fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0