Otäcka kön?

En liten fundering bara....

Varför säger man "det täcka könet", och vad innebär det? Säger man endast så om kvinnan, eller betyder det helt enkelt "det motsatta könet"? Och om man bara benämner kvinnan så, är då vi män det "otäcka könet"?

Man kan säkert googla sig till svaret, men jag vill liksom grubbla lite på det. Jag messade frågan till Gäby, och fick svaret "Det betäckta könet?". Hmmm...

Kommentarer
Postat av: Elin

Helt rätt det är motsatsen till otäck -typ vacker.

2009-01-01 @ 22:24:00
Postat av: Allbin

Eller så kan det vara så enkelt som att kvinnans könsorgan är täckta, livmoder, äggstockar etc. Till och med klitoris som sitter på kroppens utsida är på de flesta kvinnor täckta av det ena eller båda paret av blygdläppar.

Till skillnad från mannen där testiklarna hänger i en påse på lagom sparkhöjd utanför kroppen och tillsammans med penis och glanspenis är fullt synliga för en avsides betraktare. Hos många kvinnor är könsorganet inte synligt såvida inte de lägger upp sig i diverse olika kameravänliga vinklar och på vissa inte äns då. Man skulle väl kunna säga att kvinnan är det mer el mindre täckta könet beroende på vilken kvinna man syftar till.

2009-01-02 @ 11:35:15
Postat av: Elin

Allbin -Jag vet inte men är det verkligen den enklaste förklaringen att byta ut ett ord mot ett annat!? Det heter det täcka könet och inte det täckta!!

2009-01-02 @ 21:45:13
Postat av: Allbin

-->Elin. So you say . . jag har alltid tänkt på den frasen med just ordet täckta eftersom det i min värld är lite mer logiskt, jag menar vad faen e "täcka" för något i det sammanhanget. jaja, där ser man

2009-01-05 @ 00:46:24
Postat av: Allbin

Min kompis google säger så här:



"Täck" är alltså ett adjektiv. Det betyder "vacker, behagfull", till exempel i uttrycket "den täcka jungfrun". Ordet är ålderdomligt och bör inte användas.



Från: http://www.bergman.com/kunskap/tips.html

2009-01-05 @ 00:50:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0