"Survivoridiot"

(OBS! Spoilervarning för "The Strangers" längre ner i inlägget")

Dag 5 i min sjukdom. Jag slutade spy vid 4 inatt, och belönade mig själv med äggröra och bacon till frukost. Det var en bra frukost. Den fyllde sitt syfte, och visste vart den tog. Ungefär som en Roccoloska (om ni inte direkt förstår vad jag syftar på här, så fundera inte mer på det).

Dagarna är långa när man inte kan gå ut, och har sett alla bra avsnitt av alla serier man följer. En av "nödserierna" jag "roat" mig med i brist på bättre har varit "Survivorman". Den handlar om en idiot som med flit strandsätter sig på de mest livsfientliga platser på jorden, för att leva av vad naturen ger i 7 dagar. Påsögd och famlande lallar han runt i bushen och bygger kojor av samma stuk som de jag knåpade ihop i 10-årsåldern. Sist jag såg, så klafsade han runt på Nya Guinea med arslet anfrätt av diarré, och försökte springa ifatt djungelgrisar. Efter att naturligtvis ha misslyckats, så gillrade han en fälla så svagsint, att jag var säker på att det skulle ligga ett svin bredvid nästa dag, vilket dött utav skratt.

Sån tur hade han inte, fällan hade helt enkelt bara inte fungerat.

Snubbarna som kommenterar avsnitten på Pirate Bay verkar dock imponerade av honom, men för flertalet av dom så är väl överlevnad synonymt med att hasa sig ner till 7-eleven och tjacka Pringles och Jolt. Själv har jag god tro på min överlevnadsförmåga. Eller som Fanjunkaren sa: "Ja, när vätebomben har briserat så är det bara du och kackerlackorna kvar."

Jag har sett en massa film också. "Skräckfilmen" "The Strangers" är en av dom jag sett. Vilket jävla skräp det var då, fy för satan. Jag har inte blivit så sur på en skräckis sedan mördaren i "Urban Legends" visade sig vara ett magert fruntimmer som vilken benskör mjölkallergiker som helst hade kunnat lägga över knäet och randat röven på. Fullständigt orealistiskt! "The Strangers" påstås vara baserad på en verklig händelse, och man måste skarvat på bra för att nå slutresultatet. Paret som ansätts av tre orealistiskt skickligt smygande ligister är som många andra offer i skräckfilmer idioter, som varken kan freda sig trots att man får tag i ett pumphagel, eller kommunicera ordentligt med varandra. Givetvis delar man på sig också. 

Manuset är med all säkerhet skrivet av en man, dessutom. Det är varken konstigt eller överraskande, men jag för det på tal eftersom man kan utläsa det av dialogen i filmen. Innan busarna kommer, så fryser kvinnan. Mannen säger då att han ska tända en eld i öppna spisen, vilket han gör. Efteråt säger kvinnan: "Tack för att du gjorde upp eld", vilket med all säkerhet fastslår att en man skrivit manuset. Varför? Jo, kvinnor tackar aldrig för sådant, men många män önskar att de kunde börja visa sin uppskattning för saker män gör för dom i vardagen. Manusförfattaren är alltså en man, som försökt skapa en öm och harmonisk scen grundat på vad han skulle tycka var mysigt. Istället blir det bara overkligt.

Tacka vet jag "Fredagen den 13e"-filmerna. Jasons offer är inte ur någon gråzon, de är antingen korkade eller svinpälsar, så man sörjer dom aldrig.  Man bara hejar på när han vevar runt med harpuner och machetes, tills någon med ren själ tänker till ordentligt och lurar in honom i en fälla och lemlästar honom till "döds" för ett tag. Lyckligtvis kommer snart (13e februari) ännu en ny film med vår allra mest älskade slashergalning Jason Voorhees; Crystal Lake är åter resmål för ystra, gräsrökande och tuttvisande tonåringar, redo att huggas ihjäl för vårt nöje. Mmmmmm....

Nej, se inte "The Strangers", se istället den några år gamla "Jeepers Creepers" som är oförtjänt förbisedd och underskattad. Men ni måste se både ettan och tvåan, annars får ni bara halva storyn. 

Slutligen måste jag bara rörd få flagga för bloggen Handfat för Jättar som tidigare idag producerade ett inlägg om mig, Higge! Jag har tidigare påtalat den här bloggens storhet, men nu ser ni själv det snille och smak som uppfyller författaren. Det är stort, och om jag kunde mer om hur man designar de här jävelskapen skulle jag ha en länk upplagd i kanten. Det här är två bloggar som gillar varandra! Mycket trivsamt. Dessutom verkar snubben ifråga ha gjort något utav det finaste en svensk kan göra, men då han sällan vidrör sitt privatliv i bloggen låter jag detta vara nog sagt.

Robin: Sylta? Rull, press eller kalv? Mmmm... sylta is good for you. Keso är väl inte direkt äckligt, men det känns liksom menlöst. 

Elin: Ja, jag ville mest bara vara snäll, men jag ska inte bestrida din åsikt. Hähähä.

Bäst just nu: Sista flaskan lightjulmust i affärn tillföll yours truly.

Sämst just nu: Jag ser ut som en säck skit. Fortfarande!



 

Kommentarer
Postat av: Elin

Om han har gjort det finaste en svensk kan göra i dina ögon borde han väl sitta inne för mord i Norge!

2009-01-31 @ 22:37:54
URL: http://elinha.blogg.se/
Postat av: Lindblom

Har Fanjunkarn verkligen sagt så? Och finns han på riktigt ? Eller är det en låtsas kompis som du använder för att få saker och ting att låta mer trovärdiga? =-p

2009-02-01 @ 07:14:25
Postat av: Xrim

Haha, survivor man är ju ett av de bästa program som har gått på tv! Mannen åker ju jorden runt och visar hur lång tid det tar innan man blir riktigt dassig i olika exotiska miljöer!

Otäckare är däremot det andra survivorprogramet som går på Discovery, han är helt dum i huvudet. Jag köper inte att de visar att man skall hoppa i en glaciärflod för att ta sig över eller att man kan äta kadaver för att få mat i magen, oftast går det ju nästan på röven för honom och man riskerar mer än vad man kan få. Visst, stundtals är han ganska hård och visar att i en överlevnadssituation får man min själ lägga sina värderingar på hyllan, som när han var i öknen och pissade på en duk och virade den runt skallen och ansiktet, violá dubbel användning av vattnet eller när han åt världens största maggot så det sprutade gegg på kameralinsen.

Nä skall man ha riktiga överlevnadstips så tipsar jag om McGyver! Han är så bra att han bygger något som tar han ur knipan istället för att vänta på hjälp!

2009-02-01 @ 13:00:15
Postat av: Elsa

the strangers! fan vad dålig den var!

2009-02-01 @ 19:30:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0