Jaja, buhuhuu.

Jag tittar på gamla avsnitt av "Grabbarna på Fagerhult" på "SVT Play". Det var ett jaktprogram som gick på SVT året 1990, och de som ledde det heter Jan Guillou, Pär Lorentzon och Leif G.W. Persson. Jag njuter, som alltid när han framträder i tv-rutan, i fulla drag av Leifs person och vokabulär. Han suckar och pustar, och säger om allt vilt som "Grabbarna" nedlagt, att det skjutits "på ett för övrigt mycket förtjänstfullt sätt". 

Det blev ett jävla liv i media när det här sändes, för "Grabbarna" retade gallfeber både på Jägarförbundet, Feministerna och naturmupparna. Underbart! Nyss handlade det om det eventuella snusförbud som man var rädd skulle följa med Sveriges inträde i EU (eller "EG" som man sa då) och Jan Guillou hade uppsökt det gamla otäcka skaftsladdret till socialminister Ingela Thalén, för att få klara besked. Hon tyckte snus var äckligt, slaskräpan! I samma inslag påpekade mysige moderaten Anders Björk att den lortiga sosseapans man jobbade med att göra reklam för cigarettjätten "Phillip Morris".  

Tv var nog lite roligare förr.

Nå, vidare.

Nu är det i media mest livat om Michael Jacksons hädangång. Folk gråter och tjuter, hans äckliga familj härjar runt i lösöret, och alla talar om att han var den störste artisten genom tiderna. För min del innebär det här ingenting. Jag hade nog sörjt Börje Ahlstedt eller en anonym ihjälsupen hemvärnsgubbe i Säffle lika mycket. Det jag däremot tycker är sorgligt med hela sagan M.J. är hans barndom, eller rättare sagt avsaknaden av den. Hans kräkmedel till föräldrar har skott sig och begått övergrepp under så vidriga former, att lönnmord på dessa sedan länge varit önskvärt.

Hans eventuella böjelser för unga gossar uttalar jag mig inte om, men musikaliskt sett så tycker jag han inte ens är värd en finne på Kurt Cobains eller Bruce Springsteens arsel. I en logisk och vettig värld skulle Springsteens album "Born in the USA" ha sålt mycket mer än Jacksons "Thriller".

Men det är bara min enkla åsikt. Korrekt visserligen.

Sandra: Glädjande att jag kan glädja dig en smula, och på Anders bekostnad dessutom.

Elin: Nja...

Sämst just nu: Den skrala sommarbudgeten.

Bäst just nu: Blomkålspuré. Det hade ni aldrig gissat, va?



Kommentarer
Postat av: ingvar

Jag tror du har missat något, kanske rent ut av inte fattat. M.J var en otroligt duktig musiker. Musiken gav sig, kanske, uttryck som inte riktigt fastnade på dig men det gör inte M.J till en dålig musiker.

Folk i allmänhet gapar om denna Thåströms storhet. Jag kan inte förstå vad det är som han har gjort egentligen? Förutom att vara konstig. Det är för övrigt en sak som M.J är alldeles superbt duktig på.

2009-07-09 @ 18:23:13
Postat av: Emma

Äntligen nån som är på min sida ang. MJ. URK.

2009-07-09 @ 21:07:23
URL: http://saladgoesfat.bilddagboken.se
Postat av: Anonym

Vadå nja... ? Jag e tamefaan ett helgon!

Du är nog den enda som den senaste veckan sagt något negativt om den där tragiska figuren Jackson. Är det inte underligt hur underbara folk blir när de dör, helt plötsligt hyllas han av hela världen som vore det 1992. Mera läskig än underbar.

2009-07-09 @ 21:56:23
Postat av: Elin

Soory glömde skriva att kommentaren innan var från mig, som om du inte fattade det ändå:)

2009-07-09 @ 21:58:28
URL: http://frokenillmarig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0