Fucking douchebags!

Jag är nöjd med att ha fötts till kille, för det innebär många fördelar. En av dessa är att vi i regel har lättare att fungera i grupp. Det sociala samspelet sker smidigare, och folk brukar hitta sina roller relativt smärtfritt. Eventuella konflikter brukar komma upp till ytan och expedieras ganska fort.

Det här är förstås något man kan ha delade meningar om, men jag hör ofta tjejer säga samma sak.

Hos tjejer är det mer komplicerat. Det är sällan en grupp tjejer fungerar helt friktionsfritt, och om groll uppstår så ligger det ofta kvar och tär, och ger upphov till skitprat istället för att tas upp och processas. Kanske inte alltid så allvarligt, men ofta så finns det där.

Det kan hända i den bästa av tjejgrupper, tycks det. Jag har sett det många gånger. Tjejgäng splittras, olika konstellationer bildas, man kanske sluter fred och återförenas ibland. Men inte sällan ser man personer som har extra svårt att dra jämt. De har ofta nya kompisar, ofta av det lite försyntare slaget; personer som kan manipuleras och styras lite lättare än andra. Eller så yttrar sig symptomen bara på att deras omsättning på kompisar bara väldigt hög. Den här sorten passar sällan in i en grupp, då den gång på gång lyckas skapa konflikter som blir inflammerade och uppförstorade.

Den sortens tjejer undviker jag. Både som vänner och annat. En människa som inte fungerar socialt med sina likar är helt enkelt inte intressant. Jag är övertygad om att majoriteten av killar tycker som jag, även om säkert många anser att man ju kan sätta på dom en sväng iaf.

Tjejerna jag umgås med fungerar bra socialt, annars skulle jag inte umgås med dom.

Här till vad som idag irriterar mig: Ibland dyker det upp manliga individer som inte fungerar socialt med andra män. Som kille har man inga problem att identifiera dessa individer, även om det kan vara svårt att sätt fingret på vad som är fel. Det kanske är att de undviker ögonkontakt, eller så kanske de är för stirriga. Ibland kan det vara utmanande sarkasmer på ett allt för tidigt stadium i socialiseringsfasen. Ofta känner man även igen dom på vilken typ deras få manliga vänner är. De omger sig gärna med folk som ur konkurrenssynpunkt inte är ett hot, och/eller med individer som är likställda till sinnet, och därför följdaktligen har en begränsad social cirkel. 

Jag träffade en sån här kille en gång, och jag kände relativt omgående att det var något fel på honom. Samma kväll träffade jag Greven, vilken identifierade en bekant till mannen som en gammal hatad idrottslärare. Greven är duktig på idrott, och skulle utan problem kunnat placeras i facket med elever som favoriseras av idrottslärare. Dessutom är han rak och socialt kompetent, så jag drog slutsatsen att om han avskydde en gammal idrottslärare, så måste det röra sig om en ärkeskit utav rang.

Dessa individer håller alltså ihop, för inga normala killar vill ha med dom att göra.

Nu till vad som verkligen är irriterande: Tjejer ser inte detta. De är helt enkelt allt som oftast oförmögna att snappa upp de signaler som sänds mellan killar i ett socialt spel. Vad värre är: Om en "normal" kille påtalar detta för dom, så undviker de till skillnad från killarna i fallet med en asocial tjej, inte den "defekte" individen. Istället kanske tjejen tolkar de "normala" killarnas avsmak för den asociale individen, som att de känner sig hotade p.g.a. att han skulle vara "konkurrenskraftig". Kvinnan misstar alltså den obehaglige för en alfahanne, och blir på irrationella kvinnors vis attraherad av fanskapet.

Nu håller av naturliga skäl ett förhållande sällan särskilt länge med en dylik människa, eftersom även blinda höns vaknar upp relativt fort, då en relation kräver ett lite högre mått av socialiseringskompetens och kommunikationsförmåga. Men bara grejen att den sortens killar tillåts ränna lösa och få fett på sylen är ohyggligt frustrerande.

Och det var vad som verkligen irriterade mig idag.

Anneloj: Ja, det gör det verkligen, och det ÄR ganska äckligt också. Som när jag ska snaska i mig romsäcken, och det kommer med lite av det där bruna som fisken har i bukhålan. Alltså, det är ju fin smak i det, men det ser ju faktiskt inte så aptitligt ut. Förresten så tror jag ändå att du har haft värre saker i munnen än jag har.

Älsah: Nej, det kan man inte anklaga dig för. Luder är vanligtvis okomplicerade och lättförstådda; "Göka? Pröjsa!" Hur du däremot fungerar förstår jag inte. Nu lyder ju samhällsnormen så att hor är dåligt, så det är väl en bra sak.

Xrim: AHA! Jag visste det. Ja, det gäller att se upp med de där människorna...

Bäst just nu: Sommaren kryper närmre och närmre...

Sämst just nu: Äh, I got nothing. Fick ur mig mitt missnöje så bra här ovan.

Kommentarer
Postat av: Jonasito

Mycket bra analys på de sociala missbildningarna man kan stöta på i vissa umgängen.



P.S Ser fram emot blogginlägget den 17 Maj :)

2009-05-04 @ 08:15:41
Postat av: Elin

Ja du det finns väl felaktiga varianter av både han, hon och tvekön. Man får väl helt enkelt vara glad att man är född perfekt.

2009-05-04 @ 08:30:06
Postat av: Nolen

"Vad värre är: Om en "normal" kille påtalar detta för dom [...] misstar alltså den obehaglige för en alfahanne, och blir på irrationella kvinnors vis attraherad av fanskapet."



Ouch. Jag har gjort så. Jag sade till en tjej en gång som du beskriver: -"Ser du inte att han verkar lite knepig..."

Ungefär så sade jag. Det verkade som hon hörde: "Han är rik som ett troll, har kuk som en häst, och slickar som en hund".



Kan vi inte vända på spelet och använda detta fenomen till vår fördel?

2009-05-04 @ 13:33:05
Postat av: Nolen

"Vad värre är: Om en "normal" kille påtalar detta för dom [...] misstar alltså den obehaglige för en alfahanne, och blir på irrationella kvinnors vis attraherad av fanskapet."



Ouch. Jag har gjort så. Jag sade till en tjej en gång som du beskriver: -"Ser du inte att han verkar lite knepig..."

Ungefär så sade jag. Det verkade som hon hörde: "Han är rik som ett troll, har kuk som en häst, och slickar som en hund".



Kan vi inte vända på spelet och använda detta fenomen till vår fördel?

2009-05-04 @ 13:34:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0