Humorbefriat?

Jag sitter uppe länge efter att jag borde gått och lagt mig (jag har en tidig tvättid, och är nere på mina fulaste kalsonger). Jag har nämligen letat efter en låt jag hörde i Peter Jackson's ("Bad Taste", "Braindead", Ringen-triologin) "The Frighteners" från 1996. En underbar skräckkomedi med Michael J. Fox i rollen som en Volvo PV-rattandes spökjägare. 

I en scen i senare halvan i filmen så skruvar en FBI-agent som inte tål skrikande kvinnor, upp stereon i bilen för att överrösta en fängslad tjej i baksätet, och man hinner bara höra drygt en textrad som lyder: "You said you were coming back this way baby", och det visade sig då vara Sonic Youth's version av en gammal The Carpenters-låt som heter "Superstar". Skön bit.

Den svåraste låten att identifiera under sådana här omständigheter har varit Kasabians "Club foot", som har förekommit i flera filmer och serier tack vare sitt tunga sound och fängslande melodi. Man fick nästan aldrig höra något av texten, så det tog ett tag innan jag lyckades fånga den.

 

Knappt pormaskar i jämförelse med t.ex. Lemmy, men jag gillar det.


Imorrn blir det lugnt Halloween-firande med käk på "Allstar" med Fanjunkaren, Gullan och Krocket-Judas. Råttorna på gymmet håller stängt imorrn, så hittar jag ingen sängplats i stan med alternativ motion, så blir det åtminstone promenad hem på natten. Det ser jag iofs fram emot, för då genar jag över den enorma kyrkogården innan Hertsön, som lär vara upplyst av tusentals lyktor då. Det är fint, även för en buffist.

Nolen: Inget har potentialen att pigga upp en som de eventuella planerna på en ny kärnreaktor. Halleluja!

General Lindström: Fan vad du stiger i graderna, min allra högst vördade Trotskijst. Ska JAG styra upp nåt, som bor 154 mil norr om Helsingborg? Be Fissedalle "Grabbar-grabbar-grabbar-hörrni-hörrni-hörrni-jag-har-knullat-på-utslagsplatsen-på-golfbanan-fatta-det" Dahlgren, han finns på facebook. Numera mäklare som kränger kåkar i Torekov. Han kan gott behova göra ett ärligt handtag. Handflatorna på den mammondyrkande penningonanisten lär vara lena som Heliga Birgittas blygdisar. Ja, det fanns ju lite fina bilder där under länken, fast Strindberg stod ju aldrig och hejade på finnarna 1917 inför frihetskriget, som det hävdas i texten. Han var ju tämligen död redan 1912, den otäcke röven. Härliga citat, men trist med kvinnor.

Sämst just nu: Imorrn är jag enligt lag tvungen att sätta på vinterdäcken på Tilde. Usch så jobbigt.

Bäst just nu: En kort men intensiv och välbehövd ferie i hufvudstaden närmar sig hastigt.


Kommentarer
Postat av: ingvar

"Det är fint, även för en buffist"

Ibland så skrattar jag ända tills det kommer lite pink när jag läser den här bloggen.

2009-11-01 @ 15:34:53
Postat av: Älsah

hm! vill veta mer om de där näsorna?!

2009-11-01 @ 20:05:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0