Sverigedemokraterna, rent objektivt.

Nu var det längesen jag bloggade igen, sorry. Men å andra sidan gör jag comeback med något som säkert flera kommer att reta upp sig på; Vår samtids kanske mest lysande politiska analys öht!

Jag tänker nämligen återkomma till ett nu ganska relevant ämne, nämligen kommande val. Orsaken är den hysteri (nåja) som råder kring Sverigedemokraterna. Sex vänner på facebook har gått med i gruppen “Sverigedemokraterna i riksdagen - Nej tack”, och en har gått med i gruppen “Hellre Sverigedemokraterna än ingen demokrati alls”.

Själv har jag ärligt talat inte något emot att se Sverigedemokraterna där, snarare tvärtom. Jag är inget fan av deras politik, och jag kommer inte att rösta på dom. Jag kommer som sagt aldrig mer att rösta på något överhuvudtaget.

Men, jag vill se dom där av samma anledning som jag hade velat se “Feministiskt initiativ” där; Det blir ett jävla liv, och folk kommer att göra bort sig. De gamla insuttna idioter som idogt försökt att under de senaste decennierna haverera landet, är i flera avseenden minst lika inkompetenta som jag misstänker att SD är. Så varför inte sätta dom i samma bunke och få lite underhållning åtminstone? För kompetent fattade beslut uteblir vare sig SD kommer in i Riksdagen eller inte.

För oavsett hur idiotiska folk hävdar att SD är, så var det inte SD som höjde snusskatten, det var inte SD som stängde Barsebäck, och inte heller var det SD som förde en integrationspolitik som har lett till ghettoliknande förhållanden i förorterna. Det var inte SD som sålde ut “Vin & Sprit”, och det var inte SD som körde i fyllan när Per Garthon körde i fyllan (SD rymmer utan tvekan ett flertal rattfyllon och drumlar, men inget som suttit i riksdagen).

Och vilka ska ni beskylla Försäkringskassans nuvarande regelverk för? Inte SD iaf. Det sattes ihop under sossetyre i mitten av 90-talet. Samma sossar som säger sig värna om gamla och sjuka.

Men att påpeka sådant påverkar ingenting. För sossarna har minsann varit ett arbetarparti som värnat om folket alltsedan gammelfarfar Knut-Laban som var medlem i partit, sprang och blev beskjuten i Ådalen -31. Så då måste alla jävlar för all framtid rösta på sossarna, för det var ju så fruktansvärt hemskt det där i Ådalen, och det tyckte minsann partit också.

Man ser alltid samma blick i ögonen på en inbiten sosse när man påpekar vissa saker för dom, och ifrågasätter varför dom ändå röstar vidare på sossarna. “Men det var ju sossarna som var med och avskaffade ATP-systemet, och det är sossarna som har satt ihop försäkringskassans regelverk”, säger man.

Omedelbar respons uteblir. Blicken glider undan, och man ser liksom hur det funderas i huvudet. “Vad påstår han? Men det måste väl ändå vara fel? Så skulle väl ändå inte Per-Albin göra? Nä, han är nog ute och cyklar!” Sedan kommer det alltid en bortförklarande floskel, som typ: “Jaja, det spelar ändå ingen roll vad man röstar på, för det är samma skit alltihop!”. Allvarligt, vem har inte hört den från en gammal vaneröstande sosse?

Sant är det kanske visserligen, men sedan går de likförbannat och röstar på sossarna istället för att åtminstone rösta blankt, för sossarna säger ju iaf att de värnar om de svaga, och så är det bra för man får betala rejält med skatt, så vi göder en massa dökött på kommuner och landsting.

Och där har vi den svenske medelröstaren i ett nötskal; Felinformerad och traditionsröstande.

Så att vi nu ser ut att få in ett litet främlingsfientligt parti i riksdagen bekymrar mig inte. Det som bekymrar mig är att de stora partier som verkligen har makt att ställa till skada, fortsätter att lisma till sig inkompetenta väljares röster, trots ständiga svek och misslyckanden.

Vad det där med främlingsfientlighet anbelangar förresten, så irriterar det mig att folk hetsar upp sig mer över SDs eventuella riksdagsintåg än det faktum att ambulanser inte vågar köra in i Rosengård, eftersom de faktiskt blir anfallna där, eller att gäng på nästan 30 personer misshandlar ensamma flickor i Södertälje. SDs recept på dessa problem är kanske inte rätt, men deras varande kanske åtminstone tvingar fram handling eller åtminstone debatt bland de andra fega jävlarna som lade grunden för den här situationen för 20 år sedan.

Anneli: Du är en klimp.

Nolen: Ja, min förklaring begränsar kanske användningen av ordet till sammanhang där någon slevar upp något, eller hur mycket sex ett par har i ett äktenskap.

Keyser: Jag tror jag kommer ner när jag är smal. Så får vi se när det blir. Tjära och fjädrar är ju förresten inte så skojigt som det skildrades i "Lucky Luke", man dör ju av det!

Robin: Ja, det var en lite blek konkurrent tycker jag nog.

Bäst just nu: ?

Sämst just nu: Vädret. Men det kunde ju varit jävligare, så det får man väl vara tacksam för att det inte är.




Kommentarer
Postat av: Sanity N/A

hade en lång diskussion med en vaneröstande sosse

bryr mig inte om vad hon röstar på ville bara att de skulle vara ett val, inte något som sker utan tanke

slutade med att hon rösta på miljöpartiet....

ibland e de bättre att bara hålla käft

2009-10-27 @ 15:04:48
Postat av: Keyser Söze

Håller med, någon behöver komma in och röra om i den där jävla ankdammen till rikdsdag. Som det är nu vågar inget parti ta i frågan med tång ens. Men när SD kommer in, för de kommer de att göra, så kommer frågorna åtmistone upp till debatt. Då kanske inte Mona Sahling får härja fritt och slänga ur sig sina imbecilla uttalanden. Vi minns väl alla denna klassiker, när hon försökte fjäska in sig hos väljare som härstämmar från andra länder.

"Jag tror att det lite är det som gör svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommar och sådana töntiga saker."

2009-10-27 @ 16:31:10
Postat av: Mr.Pentex

"Indianerna stoppade inte invandringen, nu lever dom i reservat"

När man inte får sjunga Sv nationalsången eller gå i kyrkan på avslutningarna i skolan, för att en liten minoritets grupp känners sig utanför och stötta av vår KULTUR, då är det riktigt galet.

När de bygger en kristen kyrka i meckka, då kan vi börja fundera på att släppa moske´er fritt i sverige.

NÄ, fuck em all!

Tack och ha de bra HEJ!

2009-10-28 @ 10:41:33
Postat av: Linda

WORD!

2009-11-04 @ 20:14:39
URL: http://liiindans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0