Alla har något positivt att tillföra

"Visst finns det väl något fint i mig också?" frågade den anskrämliga kvinnan under samlaget med den hemraggade krogfylleristen. "Ja, men den drar jag snart ut", svarade då denne. 


Jag förstår att man lätt tar mig för en som enbart kritiserar. Jag berömmer sällan annat än Clint Eastwood och lösaktiga fruntimmer här. Om jag någonsin uttalar mig positivt om ett annat land än Sverige, så är det kanske Thailand, eller möjligen Danmark.

Därför vill jag nu faktiskt be att få plocka russinen ur bullen, och lyfta fram det positiva som finns i några av de skitländer som utgör den europeiska unionen (utom Belgien, jag kan omöjligt tänka mig att det skulle finnas något positivt att rapportera om där; ett gäng överviktiga surrogatfransoser med knävelborrar, som äter äcklig miniatyrkål och skiter i att tvätta händerna efter toabesök. Fast konstigt vore väl annat, där de sitter klämda mellan Frankerna och harkeljoddlarna i Holland, likt mellangården på en dålig kvinna)

Italien: Italien är ett vackert land med en imponerande historia. Det är så tilltalande, att trots att i princip alla är korrumperade, och ingen politiker kommer någonstans utan ett visst samröre med maffian, så vallfärdar ändå miljoner turister dit. Förvisso mest tack vare ett kulturarv lämnat av betydligt mer disciplinerade och handlingskraftiga människor än dagens italienare, men ändå. Jag skulle vilja säga att Italien nu står och faller med sina kvinnor.

Stereotypen av den italienske mannen är en synnerligen skrattretande figur; han bor hemma tills han är över 30, han är obehärskad och lismande, passar inga tider och spenderar oftast dagarna med att rycka väskor och salivmarinera nordeuropeiska turisttjejers öron. Hans handlingar regeleras främst av tre faktorer: Mamma, den katolska kyrkan, samt de mutor han blir tillstucken.

Men nu till det som trots allt gör Italien till en omistlig del av vårt Europa. Kulturarvet har jag redan nämnt, men maten är om möjligt ännu mer berömvärd. Italienarna uppfann ju Pizzan, även om den har förbättrats av greker och Kosovoalbaner här i Sverige. Ostarna är fantastiska; Pecorino, Mozzarella, Taleggio och Gorgonzola, för att bara nämna några, vars frånfälle skulle innebära en global gastronomisk tragedi. Och det kan inte sägas annat, än att man måste hysa en viss beundran för ett land där Oxfilé ofta äts rå, och där lufttorkning av svinkött utvecklats till en konstform. Slutligen måste man ge italienarna en eloge för deras designfärdigheter. Visst, ibland skiter det sig  rejält. Och visst, även de dyrare bilarna från Italien lider av pinsamma kvalitetsbrister, men någon mycket vackrare sak än t.ex. Ferrari 250 GTO  är svårfunnen.

Frankrike: Frankerna har sedan urminnes tider varit ett äreförlupet och krypande folk, särskilt i farofyllda situationer. Då de fått tillfälle att förtrycka och sko sig på svagare folk som Algerer och Vietnameser, har de alltid förefallit storvulna och handlingskraftiga, men mot engelsmän har de aldrig kunnat hävda sig, och inget får en fransman att försöka krypa tillbaks upp i moderslivet som ljudet av lite taktfast tyskt stöveltramp.

Och hur myser man som svensk inte vid uppläsningen av den gamla franska klagolåten från vikingatiden: "Bevare oss, milde herre Gud, från nordmännens raseri". Jag hade kunnat ge vad som helst för att få vara med på den tiden, då man fixade kapitalanskaffningen med en båtresa till Frankrike, odlade ut lite schysst skägg och hämtade det man kunde bära ur något fett franskt kloster.

Fransmännen kryper kanske inte för sina mödrar som italienarna, men deras bilar uppvisar samma löjeväckande brist på kvalité. Deras arrogans är världskänd, och det finns statistik som säger att de är de orenligaste människorna i hela Europa. Jag läste nyss en dum notis på aftonbladet.se som påstod att Fransmännen har störst penisar i Europa. Pfff... Otvättade ja! Utsätt sagda penisar för tvål och vatten, så ska ni se att medellängden decimeras med ett par centimeter.

Men trots att detta är ett land med illa behärskade män, som utan en tanke på personliga zoner och integritet anfaller andra vuxna män med äckligt kindpuss-slafsande, så bör man notera ett par saker. Franska kvinnor sägs ju vara frisinnade, och om man kan hitta en som har vett nog att vaska underredet, så sägs där finnas mycket jobb för en händig karl.

Sedan kan fransmännens ofantliga bidrag till gastronomin inte överskattas. De här pajasarna, som inte ens kunde genomföra en vanlig revolution utan att låta det spåra ur till en kvinnor&barnmordsfestival, har ju faktiskt uppfunnit både Bearnaisen, Brieosten, gratängen, såsredningen och vitlöksmöret!

Lägg därtill metersystemet. Och om inte metersystemet, frisinnade fruntimmer, Brie och Bearnaisesås är skäl nog att lära sig ett språk, jag då vet fan inte jag vad som är det!

Holland/Nederländerna Dessa människors språk är så ärkebejublat fult, att man tror de driver med en. Faktum är att de använder alla sorters R när de talar, och de kan göra så i samma mening. De rullar på en del R, likt Stockholmare, de skorrar på en del R som Fransmän och Skåningar, och de använder amerikanska R, som i Texas. Fullkomligt sinnessjukt. Deras liberala inställning till droger kan ju diskuteras. Mig intresserar den dock inte nämnvärt. Vad jag verkligen beundrar dessa vilsna harkeljoddlare för, är hur de behandlar sina sexarbetare.

Holland är nämligen ett av de få länder som skapat en dräglig miljö för t.ex. prostituerade. Jag har aldrig, och kommer aldrig att betala för sex. Men samtidigt tycker jag det är helt absurt att det är kriminellt att ta betalt för något som är fullt lagligt att ge bort hur mycket som helst av. Och tro att problemet och situationen för de prostituerade förbättras om man kriminaliserar prostitution är det bara ytterst korkade och trångsynta  jubelsuggor som kan. Tror ni tjackhoran ner i gränden säger "Oj, nu är det olagligt att sälja sex, bäst jag skaffar kneg i kassan på ICA!"? Nej, hennes hallick tar bara bort henne från gatan, stoppar henne i nån jävla källare och fortsätter exploatera henne.

I Holland har hororna fackförbund och bra avtal, fri vård och strikta hälsokontroller. Otäcka torskar anmäls och tas om hand precis som en taxirånare här, så hallickar har ingen roll att spela, de finns inte; Staten är hallick, och det är helt genialt. Det är skamligt att Sverige är ett av länderna som tvingar olyckliga kvinnor i klorna på langare, missbruk och kriminella hallickar. Hatten av för Holländarna!

Keyser: Härmed är din kommentar besvarad! Tack för upplägget.

Elin: Pfff... Nä, så lätt slipper du nog inte undan.

Lindström: Min käre och djupt vördade gamle vapendragare, du anar inte hur dessa nyheter glädjer mig. Välsigne ditt vackra, smutsiga sinne, och låt oss för alltid minnas Alexandra Dahlströms tuttar, så som dom var!

Bäst just nu: Kycklingvingarna i marinaden, på väg att friteras!

Sämst just nu: Att ingen minns Thor Modéen  längre. Lär er vem han var, kulturella kretiner!

Kommentarer
Postat av: ingvar

Legalisera köpesknullat!? Hur jävla svenskt är det?

Näe den svenska modellen är att titta bort och låtsas som man aldrig har sett problemet. Ändrar man på det så kan man lika gärna flytta till ett varmt land.



Ps. Jag är börjat använda "schlemmertopfen" till helstekt kyckling... Den blir helt underbar!!

2009-09-04 @ 22:22:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0