Statusuppdatering, pliktverkstest

Nu var det längesen jag skrev här, men det beror på en blandning av olika saker. Dels inspirationsbrist, dels att jag varit bortrest (först snöskotercross-VM i Malå och nu Stockholm), samt att det varit mycket att tänka på kring allting.

Snöskoter-VM förra helgen har jag påbörjat en skildring av, men det blev helt enkelt så hårt att jag först nu känner mig återställd på alla plan. Skildringen kommer att läggas upp så snart jag får tid att skriva färdigt. 

Igår var jag hur som helst på Pliktverket här i Stockholm, för att genomgå det slutgiltiga testet i den anställningsprocess jag nu genomgår. Testet bestod av tre delar; en personlighetsbedömning som skulle fastställas genom 170 olika frågor, en logikdel (typ IQ) på 15 olika frågor, samt en längre intervju med en psykolog, där det bl.a. skulle återknytas till de tidigare två testen.

Såvitt jag kan bedöma, så gick det så bra det kunde. I personlighetsbedömningen utmärkte jag mig på de punkter som är önskvärt för just det jobb jag sökt. Bl.a så är jag tydligen "Mindre anspänd än de flesta", "Mer självsäker i sociala situationer än de flesta" samt "Accepterar och följer i hög utsträckning gällande regler och normer". Det sistnämnda lät lite trist, men det är ju inte för intet som man har ett fylle-alter ego.

På IQ-delen knep jag en 9a på den 10-gradiga skalan. Då jag mönstrade för värnplikten var skalan 9-gradig, och jag knep då en 8, så det är skönt att se att jag åtminstone inte blivit dummare.

Efter lunch blev jag satt att vänta på en psykolog, för vidare rannsakan. Då hon dök upp, var det en klockren kinestet från Skåne som gjorde entré. Jackpot!

Vi hade en trevlig intervju där hon konstaterade att jag gjort väldigt bra ifrån mig, och att testet dessutom visade att jag svarat ärligt.

Hurra!

Nu väntar jag på slutgiltigt besked, och det känns bra. Jag kan naturligvis åka ut nu, men för att det ska hända så måste mina konkurrenter presterat alldeles oerhört bra. Visst, man KAN ju vara smartare än Higge, men man är det aldrig i kombination med så hög social kompetens.

Pompöst? Ja, men det kostar jag på mig en dag som denna.

Bäst just nu: Tuben (visst kallar man den så?) till stan och kanske en sväng på armémuseet innan Olefin möter upp.

Sämst just nu: Det går för mycket pengar i Stockholm. Men what the fuck....


Kommentarer
Postat av: Mini

Härligt att höra att det verkar gå bra för dig här i Stockholm! Vet du hur länge du behöver vänta på besked?

Ja, den kära tunnelbanan har många namn... Tuben, Tricken, Blå tåget osv...

2010-04-03 @ 06:53:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0