Evolutionära frågetecken

Ett kort inlägg i väntan på att tvättmaskinerna snurrat färdigt i sitt röksanerande syfte.

Giraffer har i motsats till vad man kan tro inte fått sin långa hals för att komma åt bladen i träden, utan för att komma ner till vattnet i vattenhålen. Ganska logiskt när man tänker efter. Vad som saknar logik är däremot varför Väder-Tone har utvecklat en sådan imponerande halslängd.

Är det för att bättre kunna nappa åt sig sill från de andra norskorna? Eller har det med s.k. "Deepthroating" att göra? Jag får ingen klarhet i detta!

Vad jag heller inte kan förstå, är varför man inte kan få tag i delfinkött som fiskats på ett Tonfisk-vänligt sätt?

Mycket märkligt.

Sämst just nu: Odören som slår emot mig varje gång jag kliver in i lägenheten!

Bäst just nu: Att jag snart ska få formatera om datorn, så jag slipper vara utlämnad till TV4 och SVT. Såg ni förresten "Halv åtta hos mig" igår, när veckan med kändisars föräldrar inleddes? Systrarna Graafs morsa; fy fan, där snackar vi tredje gradens lobotomiskada.

Kommentarer
Postat av: Nolen

Nja, jag tror både Tone och girafferna har fått sina långa halsar av sexuell natur. Giraffer använder ju främst sin långa hals till att slåss med mot andra hannar, i kamp om honornas gunst.



Vad Tone använder sin hals till återstår se. Det kan vara deep-throating men det kan också vara men vid förlossningen (med en sugklocka kombinerat med en ovilja att komma ut).

2010-02-09 @ 08:32:07
Postat av: Keyser Soze

Borde inte moder natur fixat kortare ben på girafferna istället. De ser ju för löjliga ut vid vattenhålet när de står och spretar med benen åt alla håll. Tydligen är ju halsen inte tillräckligt lång.

Angående Tone så kan det vara en evolutionsutveckling. Norges lusekoftsprydda fans syns ju överallt, oavsett vad det är för slags sport där en norrman/norska ställer upp. Det kan ju vara skidskytte, längdåkning, kanot, varpa eller någon annan meningslös aktivitet. För att då kunna se i publikhavet har dessa långa halsar utvecklats.

2010-02-09 @ 13:15:53
Postat av: Anneloj

Haha Keyser

2010-02-10 @ 13:39:32
Postat av: Simon

http://izismile.com/img/img3/20100210/daily_picdump_341_50.jpg



Giraffens hals är tydligen anpassad till normalavståndet från verandafönster till fikabordet. Som synes skulle inte kortare ben hjälpa i detta fall.



Tones halslängd kommer nog av att hon härstammar från en lång rad av snåla mormödrar som i garnbesparingssyfte stickat dom långa lusekoftakragarna trånga. Resultatet är en skandinavisk variant av de afrikanska giraff(!)kvinnorna.

2010-02-10 @ 17:52:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0